Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cupru Min Abrud a avut în 2016 cea mai mare producție anuală din istorie, iar salariile au crescut pentru prima dată din 2013

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cupru Min Abrud, societatea care exploatează zăcământul de la Roșia Poieni, unde se află 60% din rezervele de cupru ale României, a avut în 2016 cea mai mare producție anuală de cupru din istorie, 7.800 de tone, iar veniturile nete ale salariaților au crescut pentru prima dată din 2013. 

Pentru societatea Cupru Min, 2016 a fost anul recordurilor, potrivit unui bilanț publicat, marți, pe pagina de Facebook a companiei.  

”2016 a fost cel mai bun an din istorie, în care cifrele de producție au atins cote fără precedent, într-un context economic nefavorabil! Dincolo de cifrele concrete, 2016 a readus încrederea în potențialul societății noastre. Viziunea acționarului, adică a statului roman, țintește deschis spre dezvoltare, creștere solidă, conducere profesionistă, decizii transparente, satisfacția angajaților și bunăstarea comunității din Abrud”, au scris reprezentanții societății pe Facebook.

Potrivit sursei citate, în 2016 s-a realizat cea mai mare producție anuală de cupru din istorie.

”Iată recordurile din 2016: 7.800 tone – cea mai mare producție anuală de cupru din istorie; 9.000 tone – cea mai mare cantitate de concentrat de cupru livrată într-o singură lună; 4.200 USD/t – începând cu acest preț al cuprului, compania a devenit rentabilă; 600.000 euro – economii realizate în a doua jumătate anului, la ultimele două contracte semnate cu furnizori de echipamente, ca urmare a aplicării noii strategii de achiziții!”, se mai arată în mesajul companiei postat pe Facebook.

Totodată, pentru prima dată în ultimii ani au crescut veniturile nete ale salariaților – de la 3.057 de lei în 2013, la 3.689 de lei în prezent –, au fost plătite toate datoriile înregistrate de companie și au început achizițiile majore în cadrul programului amplu de modernizare și dezvoltare la cariera și uzina de preparare.

Politica de creștere a salariilor se va menține și în 2017, susțin reprezentanții companiei.

”Consiliul de Administrație, instalat în vara, a introdus un nou model de conducere a afacerii, bazat pe implicare nemijlocită, pe o relație continuă cu echipa executivă, pe evaluarea riguroasă a proceselor și mizând pe competențele autentice, dovedite, ale oamenilor”, potrivit sursei citate.

Cupru Min se află în subordinea Ministerului Economiei și are circa 540 de angajați. Compania exploatează minereu de cupru din zăcământul Roșia Poieni, fiind cel mai mare producător de concentrat de cupru, cu aproximativ 60% din rezerva de cupru a României.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea