Cupa ”ACAS” – ediția a XI-a: Competiţia sportivă pentru copii şi tineri cu dizabilităţi din Alba Iulia are loc sâmbătă, la Colegiul Tehnic ”Dorin Pavel”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

cupa acasSâmbătă, 27 septembrie 2014, cu începere de la ora 10.00  la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” (terenul de sport) din Alba Iulia, Consiliul Local și Primăria Municipiului Alba Iulia prin Direcția de Asistenţă Socială Alba Iulia în colaborare cu Asociaţia pentru Consiliere şi Asistenţă Specializată – ACAS Alba Iulia, organizează  Competiţia sportivă pentru copii şi tineri cu dizabilităţi „Cupa ACAS” – ediţia a XI-a.

Vă invităm  să fim alături de aceşti tineri sportivi, să-i susţinem şi să-i felicităm pentru efortul, ambiţia şi curajul lor; să apreciem frumuseţea şi bogăţia ce izvoresc din sufletul acestor copii!”, transmit organizatorii.

ELIT

Competiția este organizată în fiecare an, din 2004. Nu se urmăreşte performanţa sportivă, ci socializarea acestei categorii de persoane, creşterea încrederii de sine şi dezvoltarea abilităţilor de comunicare.

Probele se desfăşoară pe criterii de vârstă şi tip de deficienţă după cum urmează: penrtu deficienţe psihice şi auditive – alergare viteză, de rezistenţă, aruncarea mingii de oină, a mingii medicinale, săritura în lungime de pe loc; pentru deficienţe motorii – aruncarea mingii de oină şi alergare în scaun cu rotile; pentru copiii cu vârsta 3-8 ani – circuitul “Mici, talente mari”.

Parteneri ai evenimentului: Filantropia Ortodoxă  Alba Iulia, Direcţia Județeană pentru Sport și Tineret Alba, Radio Reîntregirea, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”, Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”, Asociația Sportivă, Culturală și de Agrement în Turism Orizont și SC Sport Arena SRL.

 

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro