Ziarul Unirea

Cum vor fi examinate cunoștințele elevilor claselor I – IV, în cadrul orelor online. Prevederile Ghidului pentru învățământ primar

În timpul testelor online, elevii din școala primară, ar putea să se folosească de surse deschise atunci când dau un test, în scenariul roșu. Astfel, în cadrul ghidului școlar pentru clasele primare, care a fost publicat marți de Ministerul Educației, la recomandări, apare „evitarea, în evaluarea online, a situațiilor prin care să se controleze „corectudinea” modului de susținere a evaluării; acestea pot fi înlocuite cu strategii alternave: proiectarea evaluărilor care permit accesul la „cărți deschise”, surse de informare etc. în mod deliberat; prezentări ale unor proiecte etc”. În acest caz, elevii vor putea căuta informații pe internet, ceea ce este nou în sistem.

Ghidul mai prevede „utilizarea metodelor/instrumentelor de evaluare specifice învățării online (testul online, portofoliul electronic, proiectul etc.)” și „postarea portofoliului electronic pe platformă, acolo unde este posibil; utilizarea portofoliului electronic pentru evaluarea progresului elevilor”, precum și „evaluarea integrată (exemplu: dacă se evaluează prin proiect – se poate acorda calificav la discipline diferite).”

ELIT

De asemenea, tot în ideea adaptării și modernizării modului de predare-învățare, în ghid mai apare recomandarea de a uliza temele pentru acasă ca „modalitate eficientă de învățare, fără ca acestea să constuie o presiune asupra elevilor și asupra familiilor acestora”.

Practic, Ministerul Educației face apel la înțelegere și adaptabilitate la noul context școlar, din partea profesorilor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419