Cum va fi VREMEA până în 3 noiembrie 2019, în Transilvania și la munte. ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni

Pentru următoarele 2 săptămâni (21 octombrie – 3 noiembrie 2019), Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea va veni cu modificări uriașe de temperaturi.

Astfel, dacă în prima parte a intervalului temperaturile vor fi cu mult mai ridicate decât cele specifice perioadei, în a doua parte valorile vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă din an.

ELIT

În Transilvania

Până pe 25 octombrie, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât cele climatologic specifice datei, urmând a se înregistra maxime de 23-24 de grade, în medie.

Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire treptată de la o zi la alta, urmând a se înregistra maxime sub cele normale, după data de 29 octombrie, acestea coborând spre 9 grade, în medie, la sfâșitul intervalului de prognoză.

Până în jurul datei de 26 octombrie, variațiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, în medie urmând a se înregistra valori în jurul a 7 grade.

Ulterior,minimele vor coborî spre o medie de 0 grade pe 30octombrie, valoare ce se va menține până la sfârșitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere în a doua săptămână de prognoză.

La munte

În perioada 21 – 26 octombrie, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, deși de la o zi la alta vor exista mici variații, maximele urmând astfel a se încadra între 17 și 19grade, în medie.

Ulterior, răcirea vremii va determina înregistrarea unor maxime sub cele normale, acestea situându-se între 2 și 4 grade, în medie, în ultimele 5 zile de prognoză.

Până în jurul datei de 27 octombrie nu vor fi variații notabile în ceea ce privește parcursul minimelor, urmând astfel a se înregistra valori de 7-9 grade, în medie, apoi acestea vor scădea astfel încât spre sfârșitul intervalului media lor va coborî sub pragul de îngheț.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, predominant sub formă de ploaie și lapoviță va fi în creștere în intervalul 27 octombrie – 3 noiembrie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...