Cum va fi VREMEA până în 18 noiembrie 2020, în Transilvania și la munte. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

ANM a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni, intervalul 5 – 18 octombrie 2020. Temperaturile sunt în scădere până în 8 octombrie, de la medii de 26 – 27 de grade, până la 17 grade, iar săptămâna viitoare valorile maxime cresc din nou, anunță meteorologii.

Prognoza meteo în Transilvania

În Transilvania, până în data de 9 octombrie, maximele termice vor fi în scădere, de la medii de 26 – 28 de grade, spre 17 grade. Apoi, între 9 și 12 octombrie, valorile maxime vor fi în creștere, iar media acestora va ajunge la 22 – 23 de grade. În a doua săptămână, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 18 grade.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Minimele termice vor fi în scădere de la medii de 13 – 14 grade la începutul intervalului, spre 5 grade, în data de 10 octombrie. Între 10 și 13 octombrie, minimele termice vor fi în creștere spre valori, în medie, de 8 grade, apoi vor scădea ușor și treptat până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, spre 6 grade.

Prognoza meteo la munte

La munte, temperaturile maxime vor fi în scădere până în data de 8 octombrie, de la medii de 19 grade, spre 9 – 10 grade. Până în data de 12 octombrie, valorile maxime vor fi în creștere, iar media va ajunge la 15 grade. În a doua săptămână, maximele termice vor fi în scădere treptată spre medii de 11 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii de 11 grade la începutul intervalului, spre 2 grade, în jurul datei de 9 octombrie. Între 9 și 13 octombrie, minimele termice vor fi în creștere spre valori, în medie, de 7 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, spre 4 grade.

Va ploua în intervalul 5 – 8 octombrie, iar pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate. După data de 13 octombrie va crește din nou probabilitatea de apariție a ploilor, iar la altitudini mari vor fi posibile și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419