Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 10 februarie 2024, în Transilvania și la munte: Temperaturi de primăvară, după nopți de ger. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum va fi VREMEA până în 10 februarie 2024, în Transilvania și la munte: Temperaturi de primăvară, după nopți de ger. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Meteorologii anunță o schimbare semnificativă a vremii în România, în următoarele zile. Astfel, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, temperaturile din următoarele zile vor fi asemănătoare celor unor zile frumoase de primăvară.

O masă de aer cald va intra în România, determinând o creștere a temperaturilor în întreaga țară. Această schimbare a vremii va aduce maxime mai ridicate, în contrast cu temperaturile extrem de scăzute din ultima perioadă.

Potrivit meteorologilor, maximele vor ajunge în următoarele zile la valori care vor depăși media sezonieră.

Meteorologii prognozează pe timpul zilei temperaturi care vor ajunge la valori de 10…11 °C, în timp ce, pe parcursul nopților, valorile nu vor mai coborî sub pragul de ger .

Alina Șerban, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat cum va fi vremea în perioada următoare și la ce trebuie să ne așteptăm.

Citește și: Schimbări semnificative în vremea din România: Temperaturi ridicate și variații în precipitații până la finalul lui februarie

Două nopți de ger

Potrivit meteorologului, temperaturile vor începe să crească după două nopți de ger.

”Senzația va fi una de frig în condițiile în care, pe parcursul următoarelor două nopți, vorbim de temperaturi negative în aproape toată țara, și chiar de ger, sau sub pragul gerului, adică sub – 10 °C în depresiunile din vestul Transilvaniei .

Însă, dacă ne raportăm la perioada în care ne găsim, putem spune că temperaturile pe timpul nopților sunt chiar normale, iar pe timpul zilei sunt chiar mai ridicate decât ar trebui sa avem la această dată în partea de sud-vest a teritoriului .

Acest lucru înseamnă temperaturi maxime, de la 2…3°C, în regiunile nordice, în Maramureș, prin Nordul Moldovei, până la 7…9 °C în zona Olteniei, unde va fi cel mai cald astăzi și mâine.

Temperaturi mai scăzute de atât, maxime ușor negative, de 1…2°C, vor fi în depresiunile din vestul Transilvaniei”, a explicat Alina Șerban la Antena 3 CNN.

”În următoarele două nopți, temperaturile vor fi negative în toată țara, vor coborî sub pragul gerului, din nou, în depresiuni, în estul Transilvaniei, unde ne așteptăm la valori de -16…-17°C.

Temperaturi în jurul pragului de ger, în jurul a -10 °C, la noapte și mâine noapte, se poate să avem și prin Maramureș, dar și în nordul Moldovei, însă în celelalte regiuni vor fi minime de -5…-3°C”, a mai spus Alina Șerban la Antena 3 CNN.

De miercuri, vremea se încălzește semnificativ

”De miercuri însă, temperaturile vor crește foarte mult, vor fi cu mult mai ridicate decât în mod normal această dată, iar acest lucru va însemna că miercuri maximele vor atinge temperaturi de 10…11°C în zonele deluroase, unde va fi cel mai cald, iar joi și vineri în aproape toată țara .

Este foarte probabil ca sambătă să avem valori de 10…11°C în majoritatea regiunilor țării.

Temperaturile minime vor fi și ele în creștere și vor deveni, în cea mai mare parte din țară, pozitive”, a mai explicat meteorologul Alina Șerban.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Prognoza meteo pentru Transilvania

Până în 2 februarie, la nivelul acestei regiuni sunt prognozate maxime termice de 2…5 grade și minime în general cuprinse între -10 și -6 grade, cu valori mai scăzute în zonele depresionare. După acest interval și până la finalul primei decade a lunii februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă, respectiv o media zilnică a temperaturilor maxime ce va oscila între 7 și 10 grade și minime în jurul a 0 grade.

Se vor semnala precipitații începând cu seara zilei de 1 februarie, dar și pe 2, 3 și posibil pe 4 februarie, iar cu o probabilitate ridicată și în perioada 7 – 11 februarie.

Prognoza meteo pentru la munte

În prima zi vremea va fi rece, cu maxime termice în medie de -4 grade, apoi se va încălzi, astfel pe 31 ianuarie se va ajunge la 4 grade. Aceste alternanțe se vor menține și în restul intervalului de prognoză, astfel că temperaturile maxime vor oscila între -2 și 4 grade. Nopțile vor fi geroase la începutul intervalului, apoi valorile termice vor fi în creștere, chiar semnificativă în perioada 4 – 7 februarie, când media temperaturilor minime se va apropia de 0 grade.

Se vor semnala precipitații începând cu după-amiaza zilei de 1 februarie, dar și pe 2, 3 și posibil pe 4 februarie, iar cu o probabilitate ridicată și în perioada 6 – 11 februarie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea