Cum va fi VREMEA până în 1 martie 2020, în Transilvania și la munte. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Cum va fi VREMEA până în 1 martie 2020, în Transilvania și la munte. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Conform prognozei meteorologilor pentru următoarele două săptămâni se vor înregistra intervale în care vremea se răci, dar şi zile deosebit de calde. Temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei se vor înregistra în majoritatea regiunilor, însă ploile şi ninsorile la munte se întorc din această noapte.

Maxime de 12 grade în Transilvania

INFORMARE COVID-19

În majoritatea zilelor din interval, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 8…12 grade, posibil mai ridicate în perioada 24-25 februarie (excepţie vor face zilele de 20, 21 şi 22 februarie când media regională a temperaturilor diurne va fi de 5…9 grade). La debutul perioadei de referinţă, minimele termice vor fi preponderent negative, în zonele depresionare putând coborî spre -10 grade, iar în celelalte nopţi se vor situa într-un ecart mediu de -4…2 grade. Temporar, cu precădere în perioadele 19-20, 23-24 şi 26-28 februarie, vor fi precipitaţii locale, în general slabe cantitativ, predominant ploi sau mixte.

Ninsori la munte

Intervalul va debuta cu valori termice mult mai ridicate decât cele climatologic specifice în a doua decadă a lunii februarie, cu maxime, în medie, de 4…9 grade şi minime de -4…0 grade. Începând cu data de 19 februarie, răcirea vremii va determina un regim de temperaturi apropiat de cel normal, cu valori negative chiar şi pe timpul zilei. Ulterior, după data de 23 februarie temperaturile vor creşte din nou şi vor depăşi mediile multianuale ale perioadei.

În perioada 19-20 februarie, precipitaţiile, la început mixte, apoi predominant ninsori, se vor semnala pe arii mai extinse şi local vor fi moderate cantitativ. Şi în restul intervalului, vor fi zile în care probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ ridicată.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...