Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi VREMEA în Transilvania și la munte, până în 4 septembrie. ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat luni  prognoza meteo pentru perioada 21 august – 4 septembrie 2017, în toate regiunile țării. Regimul termic prognozat de către meteorologi pentru următoarele două săptămâni în România este unul oscilant, în care vor exista perioade cu valori termice de până la 34-35 de grade Celsius, dar și intervale cu maxime de sub 29 de grade Celsius și probabilitate de apariție a ploilor, atât în zilele următoare, cât și la finele lunii august – începutul lunii septembrie.

În Transilvania, vremea va fi răcoroasă din prima zi de prognoză, când media maximelor va fi de 21 de grade, apoi se va încălzi până în data de 27 august, când se va înregistra o medie de 32 de grade. Din 28 august, valorile termice diurne vor marca o scădere treptată până la sfârșitul intervalului de prognoză, când mediile se vor situa în jurul a 28 de grade.

Temperaturile minime vor scădea de la o medie de 14 grade, în prima zi a intervalului, până la o medie de 8 grade, în data de 23 august. De asemenea, până în data de 25 august, variațiile vor fi nesemnificative. Va urma o creștere până la medii nocturne în jurul a 13 grade, în data de 28 august, valoare ce se va menține până la sfârșitul lunii august, apoi minimele termice vor fi în scădere ajungând la valori medii de 11 — 12 grade, la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Vor fi averse pe arii extinse și însemnate cantitativ în prima zi de prognoză, apoi acestea vor diminua și se vor restrânge ca arie.

În a doua săptămână se mențin condițiile pentru ploi slabe, iar probabilitatea mai mare de apariție a acestora va fi după data de 30 august.

La munte, până în data de 23 august, vremea se va răci, iar media maximelor se va situa în jurul valorii de 14 grade. Apoi, temperatura aerului va crește ușor și treptat, iar la mijlocul intervalului media valorilor diurne se va situa în jurul a 22 de grade.

În cea de-a doua săptămână, temperaturile maxime vor fi în scădere ușoară, până la o medie în jurul a 18 grade. Minimele termice vor fi în scădere până la mijlocul primei săptămâni, de la o medie în jurul a 11 grade, până la valori medii de 5-6 grade. Va urma o creștere spre valori medii de 11 — 12 grade, iar apoi, până la sfârșitul intervalului, o scădere spre minime, în medie, de 8 — 9 grade. În primele două zile vor fi averse, izolat însemnate cantitativ.

Condiții de ploaie vor fi și în a doua săptămână, cu probabilitate mai mare în intervalul 31 august — 2 septembrie.

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea