Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi VREMEA în toamna 2019. Prognoza meteo pentru lunile septembrie, octombrie și noiembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în toamna anului 2019. Prognoza meteo pentru lunile septembrie, octombrie și noiembrie

Toamna 2019 aduce temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei, cel puțin în prima parte. Temperaturile depășesc 30 grade spre finalul lunii august, iar septembrie aduce, de asemenea valori termice ridicate. Frigul se va resimți cu adevărat spre sfârșitul lunii noiembrie, când minimele vor coborî până la 0 grade C. 

Prognoza meteo septembrie

În prima săptămână din luna septembrie, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale perioadei. Regimul pluviometric va fi uşor deficitar, local, în regiunile intracarpatice şi apropiat de cel normal pentru acest interval în rest.

Vremea se va menține caldă spre mijlocul lunii septembrie, mediile valorilor termice fiind apropiate de cele specifice, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Finalul lunii septembrie aduce valori maxime și minime ce se vor încadra între 19 și 6 grade C, dar și averse de ploaie în cantități specifice.

Prognoza meteo octombrie

Octombrie 2019 va fi o tot o lună caldă în România, temperaturile maxime și minime încadrându-se între  23 grade și 3 grade C. Temperaturile scăzute vor veni însă de la mijlocul lui octombrie, ceea ce înseamnă că toamna își va intra cu adevărat în drepturi începând cu acest interval de timp. Precipitațiile însă vor fi mai slabe.

Prognoza meteo noiembrie

Vremea se va mai răci în noiembrie 2019, valorile maxime și minime încadrându-se între 13 și 3 grade C. Cerul va fi predominant noros pe tot parcursul lunii, iar începând cu mijlocul lunii noiembrie vom avea și minime de 0 grade C și precipitații mai bogate.

Vremea toamna: prima zi de îngheț

Anul trecut, toamna a înregistrat valori ridicate până spre finalul lunii, primul îngheț înregistrându-se în dimineața zilei de 26 septembrie, pe spații relativ extinse din Transilvania și Maramureș (îngheț ce a va venit la pachet cu brumă), în depresiunile din estul Transilvaniei și semnalându-se îngheț la sol.

Acolo temperaturile minime au coborât până spre -5 grade Celsius. Rămâne de văzut care va fi prima zi de îngheț din toamna anului 2019.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]

Citește mai mult

Actualitate

Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune

Ziarul Unirea

Publicat

în

Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune Economistul Radu Georgescu face o comparație între cum a fost aprobat planul fiscal în România și cum se procedează într-o țară civilizată, cum e de exemplu Elveția, unde toate […]

Citește mai mult

Actualitate

Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani Una dintre cele mai controversate măsuri incluse în noul program de guvernare vizează direct micii fermieri din România. Executivul propune creșterea suprafeței minime eligibile pentru a beneficia de plăți directe, de la 1 hectar la 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea