Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna ianuarie: O nouă prognoză emisă pentru următoarele patru săptămâni. Răcirea bruscă a vremii și fenomenul periculos „ploaie înghetată”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum va fi VREMEA in luna ianuarie: O nouă prognoză emisă pentru următoarele patru săptămâni. Răcirea bruscă a vremii și fenomenul periculos „ploaie înghetată”

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru primele patru săptămâni ale anului 2024, oferind informații esențiale despre schimbările de temperatură și fenomenele meteorologice așteptate.

Conform prognozei, luna ianuarie va debuta cu temperaturi medii mai ridicate decât cele normale, dar o răcire semnificativă este anticipată începând cu 8 ianuarie.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În prima săptămână a lunii, temperaturile vor fi mai mari decât de obicei, cu un regim pluviometric excedentar, mai ales în regiunile vestice și nord-vestice. Totuși, meteorologii avertizează că „primăvara” din mijlocul iernii se va încheia pe 8 ianuarie, marcând debutul unei perioade de răcire semnificative în întreaga țară.

După această dată, prognoza indică apariția unui fenomen periculos pe 9 ianuarie, numit „freezing rain”, care se va repeta de mai multe ori pe parcursul lunii. Această situație ridică preocupări în privința condițiilor meteorologice dificile și necesită atenție sporită din partea publicului.

Citește și: Anul 2023, cel mai călduros an din istorie: Temperatura medie a fost de 12,5 grade

În săptămânile următoare, prognoza meteo pentru intervalurile 8-15 ianuarie, 15-22 ianuarie și 22-29 ianuarie arată o tendință generală de scădere a temperaturilor medii, cu abateri termice mai accentuate în regiunile nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi variabile, cu un accent pe excedent în anumite regiuni, în special cele sudice și nord-vestice.

Astfel, a doua jumătate a lunii ianuarie 2024 se anunță a fi caracterizată de o schimbare semnificativă a vremii, cu temperaturi mai scăzute și posibile fenomene periculoase, în special „ploaie inghețată”. Cetățenii sunt sfătuiți să fie pregătiți și să urmărească actualizările meteorologice pentru a gestiona corespunzător condițiile meteorologice variabile.

Sursa: meteoromania.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO: Florin Piersic, transportat de urgență, din Cluj-Napoca, la un spital din București, cu ajutorul unei aeronave medicale

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Florin Piersic, transportat de urgență, din Cluj-Napoca, la un spital din București, cu ajutorul unei aeronave medicale Actorul Florin Piersic este transferat de urgență cu un avion medical de la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca la un spital din București. Surse citate de Realitatea PLUS indică faptul că actorul va fi internat de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea