Cum va fi VREMEA în acest weekend: Prognoza meteo pentru următoarele zile

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că vremea se va menţine predominant frumoasă. Dimineaţa va fi rãcoroasã în majoritatea zonelor, însã la amiazã temperatura aerului va creşte pânã la valori ce se vor situa în cotinuare peste cele normale ale perioadei, cu maxime între 23 şi 31 de grade.

VINERI. Vremea va fi relativ rãcoroasã în orele dimineţii, dar amiaza va aduce din nou valori de temperaturã mult mai ridicate decât ar fi normal în ultima decadã de septembrie. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 31 de grade, iar cele minime între 9 şi 19 grade, mai scãzute în depresiunile intramontane, spre 3…4 grade. Dimineaţa şi noaptea va fi ceaţã în sud-est, dar şi în restul teritoriului, în special în depresiuni şi pe vãi.

ELIT

MBĂTĂ. Vremea va fi în continuare mult mai caldã decât în mod obişnuit pentru ultima decadã a lunii septembrie, temperaturile maxime se vor situa între 23 şi 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în extremitatea de sud şi sud-vest, iar cele minime în general între 8 şi 17 grade. Cerul va fi variabil, dar spre searã şi în cursul nopţii înnorãrile se vor accentua dinspre nord-vestul teritoriului şi se vor semnala averse şi trecãtor de descãrcãri electrice la munte, în Maramureş, Transilvania şi Moldova şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni. Mai ales în a doua parte a intervalului, vântul va avea intensificãri în zona montanã înaltã, dar local şi temporar şi în restul teritoriului.

DUMINICĂ. Vremea se va rãci semnificativ faţã de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi ploi slabe în prima parte a zilei în sud-estul şi în centrul ţãrii. În special ziua, vântul va continua sã prezinte intensificãri în zona montanã înaltã, iar local şi temporar la cote mai reduse şi în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 24 de grade, izolat mai ridicate în Oltenia, iar cele minime între 2 şi 12 grade, posibil mai scãzute în depresiuni.

LUNI, MARȚI Și MIERCURI. În mare parte din interval în jumãtatea de nord a ţãrii va predomina o vreme rãcoroasã. În cea de sud, vor fi variaţii semnificative de la o zi la alta, alternând vremea caldã cu cea apropiatã de normal, posibil chiar uşor mai rece. Vor fi ploi locale, cu caracter temporar în majoritatea zonelor şi perioade în care vântul va avea intensificãri, cu viteze mai mari la munte.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...