Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cum s-a petrecut accidentul GRAV de muncă de la spitalul din Sebeș, unde un muncitor și-a RETEZAT mâna cu un flex

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În data de 23.08.2021, în jurul orei 15.00, în incinta Spitalului Municipal Sebeș, s-a produs un accident de munca, cu urmări grave, în urma căruia numitul Ă.G., angajat al unei societăți comerciale din Rîmnicu Sărat, jud. Buzău, a suferit o amputație trumatică a antebrațului stâng.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba a oferit, în lumina acestui eveniment, mai multe detalii despre cum s-a întâmplat accidentul nefericit.

Menționam faptul că accidentul nu a fost comunicat de îndată la ITM Alba, aflând despre producerea acestuia doar în data de 25.08.2021, data la care a și fost comunicat oficial de către unitate.

Din cercetările făcute la fata locului s-a constatat că victima, împreună cu alti colegi angajați ai aceleași unități, lucrau la montarea de geamuri termopan la una din clădirile spitalului.

Operația de montare a acestora era precedată de tăierea ramelor vechi de geam, confecționate din lemn de fag.

La un moment dat Ă.G., în timp ce tăia cadrul vechi de lemn al geamului, cu ajutorul unui polizor unghiular, pe care avea montata panza pentru taiere lemn, pierde controlul polizorului, iar panza tăietoare ajunge în zona antebrațului stâng, pe care îl amputează.

CITEȘTE ȘI: ACCIDENT GRAV de muncă, la Sebeș: Un tânăr și-a RETEZAT mâna cu flexul, în timp ce tăia cadrul unui geam

Din discuțiile purtate cu conducerea Spitalului municipal Sebeș, după o pregătire prealabila, accidentatul a fost transportat urgent la Spitalul Clinic de Urgenta Târgu Mureș, unde s-a intervenit chirurgical, în vederea reimplantarii antebrațului.

Administratorul societății la care este angajată victima, susține că în urma discuțiilor avute cu medicii de la Spitalul Clinic de Urgenta Târgu Mureș, care au participat la intervenția chirurgicala, i s-a confirmat că primele reacții ale organismului, în urma reimplantului mâinii, sunt pozitive și operația este reușita.

Reamintim angajatorilor, că în conformitate cu prevederile art. 27, (1), lit.a, din Legea securității și sănătății în munca nr. 319/2006, actualizata, au obligația de a comunica de îndată orice eveniment în care sunt implicați lucrătorii sai:

„Art. 27, (1) Angajatorul are obligația să comunice evenimentele, de îndată, după cum urmează:

a) inspectoratelor teritoriale de munca, toate evenimentele așa cum sunt definite la art. 5 lit. f)”.
Neresepectarea acestei prevederi se sancționează contravențional cu amenda de la 3500 la 7000 lei, conform prevederilor art. 39 (5) din Legea securității și sănătății în munca nr. 319/2006, actualizata.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea