Rămâi conectat

Politică Administrație

Cum îi răspunde un albaiulian șefului PSD Alba, Ioan Dîrzu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicatul de presă transmis publicațiilor locale de președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu (”Iohannis s-a metamorfozat din mediator în partizan politic!”), a provocat reacții dure din partea multor albaiulieni. Unii s-au limitat să posteze comentarii, însă Marius Rusu a considerat că este nevoie de un drept la replică, pe care ni l-a trimis pe mailul redacției:

”Drept la replică în legătură cu afirmațiile domnului Ioan Dîrzu, deputat de Alba, vizavi de afirmațiile împotriva domnului Klaus Iohannis, Președintele României

În calitate de simplu cetățean român, cu drept de vot și reprezentat de către Președintele României, mă simt lezat de atacul domnului Ioan Dîrzu, președintele PSD Alba, la adresa Președintelui României.

În timp ce domnul Ioan Dîrzu este membru și reprezentant al unui partid politic ce a obținut doar 3.204.864 de voturi valabil exprimate la alegerile legislative din România din 2016, Klaus Iohannis, Președintele României, a fost ales legitim de către un număr de 6.288.769 de cetățeni cu drept de vot, iar din acest punct de vedere, românii sunt mai bine reprezentați de către președinte.

Domnul Ioan Dîrzu este reprezentantul unu partid politic din rândul căruia provin cei mai corupți politicieni ai României, partidul fiind condus de către un dublu condamnat penal, iar din acest punct de vedere consider afirmațiile domnului Ioan Dîrzu extrem de periculoase și neacoperite de adevăr. În consecință, am formulat un răspuns punctual, în aceeași manieră, la afirmațiile președintelui PSD Alba.

„Iohannis nu mai îndeplinește de mult timp funcția constituțională de mediator între autorități, precum și între stat și societate. El a devenit liderul de fapt al PNL și conduce opoziția în cel mai prăpăstios mod posibil. Iohannis încalcă Constituția prin faptul că este partizan cu un anumit partid politic iar sancțiunea trebuie să fie tot una constituțională.” (n.red. comunicat de presă Ioan Dîrzu)

Liviu Dragnea nu mai îndeplinește de mult timp funcția constituțională de Președinte al Camerei Deputaților. El a devenit, de fapt, neconstituțional, prim-ministrul României și conduce coaliția de guvernământ în cel mai prăpăstios mod posibil. Liviu Dragnea încalcă nu doar Constituția, ci și orice normă de bun-simț, prin faptul că este dublu condamnat penal, prin faptul că a fraudat un referendum și a furat bani de la niște copii nevoiași.

„Membrii PSD nu primesc ordine de la un președinte care încalcă Constituția, nici de la un președinte care și-a dobândit case prin falsuri. Membrii PSD nu primesc ordine de la păstorul găștii PDL-iste Blaga-Hava-Bolojan-Falcă, grupul protejat de Statul Paralel pe care tot el îl hrănește și animă zilnic.” (n.red. comunicat de presă Ioan Dîrzu)

Membrii PSD primesc ordine de la un infractor dovedit care ține să demonstreze că corupția nu este un impas în calea obținerii puterii, care și-a dobândit averea furând de la copiii sărmani, din contracte prejudicioase cu statul și prin fraudarea unui scrutin electoral. Membrii PSD primesc ordine de la păstorul corupției, infracționalității și penibilului, de la păstorul găștii Victor Hrebenciuc-Oana Mizil-Toni Greblă-Radu Mazăre-Nicușor Constantinescu-Sebastian Ghiță, grup infracțional organizat, protejat cu nesimțire de mutilarea legilor justiției de către ministrul Tudorel Toader.

„Iohannis a dovedit că este un președinte al PDL-iștilor, o clonă nereușită a lui Traian Băsescu, un om care pune interesul partidului deasupra intereselor publice și prerogativelor constituționale. Este președintele care îndeamnă la acțiuni violente de protest și la preluarea guvernării prin mijloace nedemocratice și străine idealurilor poporului român. Este condamnatul care dezbină, nu care unește!” (n.red. comunicat de presă Ioan Dîrzu)

Liviu Dragnea a dovedit că este un Președinte al Camerei Deputaților cu atribuții înalte de prim-ministru, o clonă mult mai reușită a lui Ion Iliescu, Adrian Năstase sau Victor Ponta, oameni care au pus, pe rând, genocidul, corupția și interesul partidului deasupra intereselor publice și prerogativelor constituționale. Este un infractor dovedit de către instanță care susține și protejează corupții, acțiuni ilegitime ale instituțiilor din subordinea Statului, refuză să-și asume vinovăția și dorește putere dictatorială împotriva bunului mers al Statului Român. Este un condamnatul penal care fuge de răspundere, care dezbină, nu care unește! Din cauza lui și a camarilei pe care o conduce, milioane de români din întreaga lume nu se simt în siguranță ca să revină în țară.

„În tot acest circ prin care pretinde că apără lupta anticorupție, Iohannis nu încearcă decât să câștige simpatia procurorilor, în vederea ocrotirii administrațiilor defectuoase ale clanului Blaga-Hava-Bolojan-Falcă. La fel ca Traian Băsescu, Iohannis folosește lupta anticorupție pentru persecutarea oponenților politici și protejarea politicienilor dubioși ai vechiului PDL.” (n.red. comunicat de presă Ioan Dîrzu)

În tot acest circ prin care pretinde că apără lupta anticorupție, că-și dorește prosperitatea Românei, Liviu Dragnea nu încearcă decât să câștige puterea și simpatia persoanelor care cad în plasa pomenilor electorale, executate cu atâta măiestrie de către PSD de-a lungul anilor și, implicit, voturi la următoarele alegeri, pentru a-și proteja clanul Victor Hrebenciuc – Oana Mizi – Toni Greblă – Radu Mazăre – Nicușor Constantinescu – Sebastian Ghiță și pentru a duce la îndeplinire planul de instaurare a dictaturii partidului unic în România. La fel ca Ion Iliescu, Adrian Năstase și Victor Ponta, Liviu Dragnea nu se obosește prea tare cu lupta anti-corupție, ci marșează împotriva ei, și luptă pentru persecutarea oponenților politici și protejarea politicienilor condamnați penal din vechiul PDSR și nou PSD (cam unul și același partid).

„Suntem martorii unor derapaje constituționale grave pe care președintele României le face și nu mai văd altă cale decât cea a aplicării sancțiunilor constituționale de către Parlament. România are nevoie de o clasă politică matură, responsabilă și pregătită să își asume încă 100 de ani de existență a statului național. Din păcate, Iohannis nu are potența politică pentru o asemenea responsabilitate.” (n.red. comunicat de presă Ioan Dîrzu)

Suntem martorii unor derapaje grave, enorme, ale coaliției de guvernare, de la mutilarea legilor justiției la instigare la violențe între jandarmi și protestatari, fugă de responsabilitate, lipsă de incompetență, lipsă de moralitate, pe care Liviu Dragnea le face împreună cu camarila sa și nu văd altă cale decât cea a întăririi DNA cu personal competent, cu anchete drastice și la obiect asupra infractorilor care conduc destinele țării. România are nevoie de o clasă politică curată din punct de vedere al justiției, matură, responsabilă, și pregătită să își asume încă 1000 de ani de existență a statului național. Din păcate, Liviu Dragnea nu are competența politică pentru o asemenea responsabilitate.

Marius Rusu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea