Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Politică Administrație

Cum îi răspunde un albaiulian șefului PSD Alba, Ioan Dîrzu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicatul de presă transmis publicațiilor locale de președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu (”Iohannis s-a metamorfozat din mediator în partizan politic!”), a provocat reacții dure din partea multor albaiulieni. Unii s-au limitat să posteze comentarii, însă Marius Rusu a considerat că este nevoie de un drept la replică, pe care ni l-a trimis pe mailul redacției:

”Drept la replică în legătură cu afirmațiile domnului Ioan Dîrzu, deputat de Alba, vizavi de afirmațiile împotriva domnului Klaus Iohannis, Președintele României

În calitate de simplu cetățean român, cu drept de vot și reprezentat de către Președintele României, mă simt lezat de atacul domnului Ioan Dîrzu, președintele PSD Alba, la adresa Președintelui României.

Elit - Gustul Desăvârșit

În timp ce domnul Ioan Dîrzu este membru și reprezentant al unui partid politic ce a obținut doar 3.204.864 de voturi valabil exprimate la alegerile legislative din România din 2016, Klaus Iohannis, Președintele României, a fost ales legitim de către un număr de 6.288.769 de cetățeni cu drept de vot, iar din acest punct de vedere, românii sunt mai bine reprezentați de către președinte.

Domnul Ioan Dîrzu este reprezentantul unu partid politic din rândul căruia provin cei mai corupți politicieni ai României, partidul fiind condus de către un dublu condamnat penal, iar din acest punct de vedere consider afirmațiile domnului Ioan Dîrzu extrem de periculoase și neacoperite de adevăr. În consecință, am formulat un răspuns punctual, în aceeași manieră, la afirmațiile președintelui PSD Alba.

„Iohannis nu mai îndeplinește de mult timp funcția constituțională de mediator între autorități, precum și între stat și societate. El a devenit liderul de fapt al PNL și conduce opoziția în cel mai prăpăstios mod posibil. Iohannis încalcă Constituția prin faptul că este partizan cu un anumit partid politic iar sancțiunea trebuie să fie tot una constituțională.” (n.red. comunicat de presă Ioan Dîrzu)

Liviu Dragnea nu mai îndeplinește de mult timp funcția constituțională de Președinte al Camerei Deputaților. El a devenit, de fapt, neconstituțional, prim-ministrul României și conduce coaliția de guvernământ în cel mai prăpăstios mod posibil. Liviu Dragnea încalcă nu doar Constituția, ci și orice normă de bun-simț, prin faptul că este dublu condamnat penal, prin faptul că a fraudat un referendum și a furat bani de la niște copii nevoiași.

„Membrii PSD nu primesc ordine de la un președinte care încalcă Constituția, nici de la un președinte care și-a dobândit case prin falsuri. Membrii PSD nu primesc ordine de la păstorul găștii PDL-iste Blaga-Hava-Bolojan-Falcă, grupul protejat de Statul Paralel pe care tot el îl hrănește și animă zilnic.” (n.red. comunicat de presă Ioan Dîrzu)

Membrii PSD primesc ordine de la un infractor dovedit care ține să demonstreze că corupția nu este un impas în calea obținerii puterii, care și-a dobândit averea furând de la copiii sărmani, din contracte prejudicioase cu statul și prin fraudarea unui scrutin electoral. Membrii PSD primesc ordine de la păstorul corupției, infracționalității și penibilului, de la păstorul găștii Victor Hrebenciuc-Oana Mizil-Toni Greblă-Radu Mazăre-Nicușor Constantinescu-Sebastian Ghiță, grup infracțional organizat, protejat cu nesimțire de mutilarea legilor justiției de către ministrul Tudorel Toader.

„Iohannis a dovedit că este un președinte al PDL-iștilor, o clonă nereușită a lui Traian Băsescu, un om care pune interesul partidului deasupra intereselor publice și prerogativelor constituționale. Este președintele care îndeamnă la acțiuni violente de protest și la preluarea guvernării prin mijloace nedemocratice și străine idealurilor poporului român. Este condamnatul care dezbină, nu care unește!” (n.red. comunicat de presă Ioan Dîrzu)

Liviu Dragnea a dovedit că este un Președinte al Camerei Deputaților cu atribuții înalte de prim-ministru, o clonă mult mai reușită a lui Ion Iliescu, Adrian Năstase sau Victor Ponta, oameni care au pus, pe rând, genocidul, corupția și interesul partidului deasupra intereselor publice și prerogativelor constituționale. Este un infractor dovedit de către instanță care susține și protejează corupții, acțiuni ilegitime ale instituțiilor din subordinea Statului, refuză să-și asume vinovăția și dorește putere dictatorială împotriva bunului mers al Statului Român. Este un condamnatul penal care fuge de răspundere, care dezbină, nu care unește! Din cauza lui și a camarilei pe care o conduce, milioane de români din întreaga lume nu se simt în siguranță ca să revină în țară.

„În tot acest circ prin care pretinde că apără lupta anticorupție, Iohannis nu încearcă decât să câștige simpatia procurorilor, în vederea ocrotirii administrațiilor defectuoase ale clanului Blaga-Hava-Bolojan-Falcă. La fel ca Traian Băsescu, Iohannis folosește lupta anticorupție pentru persecutarea oponenților politici și protejarea politicienilor dubioși ai vechiului PDL.” (n.red. comunicat de presă Ioan Dîrzu)

În tot acest circ prin care pretinde că apără lupta anticorupție, că-și dorește prosperitatea Românei, Liviu Dragnea nu încearcă decât să câștige puterea și simpatia persoanelor care cad în plasa pomenilor electorale, executate cu atâta măiestrie de către PSD de-a lungul anilor și, implicit, voturi la următoarele alegeri, pentru a-și proteja clanul Victor Hrebenciuc – Oana Mizi – Toni Greblă – Radu Mazăre – Nicușor Constantinescu – Sebastian Ghiță și pentru a duce la îndeplinire planul de instaurare a dictaturii partidului unic în România. La fel ca Ion Iliescu, Adrian Năstase și Victor Ponta, Liviu Dragnea nu se obosește prea tare cu lupta anti-corupție, ci marșează împotriva ei, și luptă pentru persecutarea oponenților politici și protejarea politicienilor condamnați penal din vechiul PDSR și nou PSD (cam unul și același partid).

„Suntem martorii unor derapaje constituționale grave pe care președintele României le face și nu mai văd altă cale decât cea a aplicării sancțiunilor constituționale de către Parlament. România are nevoie de o clasă politică matură, responsabilă și pregătită să își asume încă 100 de ani de existență a statului național. Din păcate, Iohannis nu are potența politică pentru o asemenea responsabilitate.” (n.red. comunicat de presă Ioan Dîrzu)

Suntem martorii unor derapaje grave, enorme, ale coaliției de guvernare, de la mutilarea legilor justiției la instigare la violențe între jandarmi și protestatari, fugă de responsabilitate, lipsă de incompetență, lipsă de moralitate, pe care Liviu Dragnea le face împreună cu camarila sa și nu văd altă cale decât cea a întăririi DNA cu personal competent, cu anchete drastice și la obiect asupra infractorilor care conduc destinele țării. România are nevoie de o clasă politică curată din punct de vedere al justiției, matură, responsabilă, și pregătită să își asume încă 1000 de ani de existență a statului național. Din păcate, Liviu Dragnea nu are competența politică pentru o asemenea responsabilitate.

Marius Rusu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

În cursul zilei de joi, 11 august, tinerii social-democrați și-au ales noul președinte, în persoana lui Sicoe Mihai și un nou birou de conducere. Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean.

„La sediul PSD Alba am participat, alături de secretarul executiv, Corneliu Muresan, fost președinte al TSD Alba, la o nouă întâlnire cu tinerii social-democrați, care doresc să se implice în politică și să lase în urma lor lucruri bune, pozitive, pentru cei din jur.

Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean. Îmi doresc ca în noua echipa a tinerilor social-democrați sa facă parte și membrii noștri de la tineret care sunt în partid de mai mulți ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tinerii trebuie să aibă o șansă în politică. Cei cu care m-am întâlnit astăzi sunt muncitori, au succes pe plan profesional și sunt convins că pot aduce plusvaloare comunităților din care fac parte!

În următoarea perioadă, vom organiza mai multe întâlniri și ne vom implica în diverse activități benefice oamenilor, așa cum am mai făcut! Mult succes tinerilor noștri! Mult succes noului președinte și echipei sale!”, a transmis deputatul Radu Tuhuț.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Prin noua ordonanță de creștere a taxelor, Guvernul ne taxează și pensiile pentru care contribuim la Pilonul II. Prevederea intră în vigoare din 2023 și sunt impozitate și dividendele încasate de fondurile de pensii.

Pe lângă faptul că măsura este imorală, este și neconstituțională, pentru că presupune practic o dublă impozitare. În majoritatea țărilor europene cu sisteme de pensii private, au fost implementate prin legislațiile naționale exceptarea de la plata impozitului pe câștigurile din investiții în perioada de acumulare a pensiilor private.

Deși nu a fost dezbătută, măsura este un prim pas spre naționalizarea Pilonului II de pensii. Coaliția PSD-PNL vrea să pună mâna pe banii românilor din Pilonul II, iar noul plan este în lucru în ministerul condus de Adrian Câciu. Spre deosebire de epoca Dragnea, când s-a mai încercat naționalizarea pilonului II, planul este acum mult mai perfid și este susținut de PNL și de președintele Klaus Iohannis.

Elit - Gustul Desăvârșit

Planul este să gonească administratorii de fonduri din România, ca apoi să preia activele noastre administrate de aceștia, și, evident, contribuția lunară. Din această cauză au început să taxeze dividendele, astfel încât să poată arăta apoi că rentabilitatea fondurilor de pensii private e tot mai scăzută. În final, Coaliția Sărăciei PSD-PNL-UDMR va fura banii pe care românii i-au cotizat la fondurile de pensii private.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea