Cum îi răspunde un albaiulian șefului PSD Alba, Ioan Dîrzu

Paul Voicu - Primar 2020

Comunicatul de presă transmis publicațiilor locale de președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu (”Iohannis s-a metamorfozat din mediator în partizan politic!”), a provocat reacții dure din partea multor albaiulieni. Unii s-au limitat să posteze comentarii, însă Marius Rusu a considerat că este nevoie de un drept la replică, pe care ni l-a trimis pe mailul redacției:

”Drept la replică în legătură cu afirmațiile domnului Ioan Dîrzu, deputat de Alba, vizavi de afirmațiile împotriva domnului Klaus Iohannis, Președintele României

ELIT

În calitate de simplu cetățean român, cu drept de vot și reprezentat de către Președintele României, mă simt lezat de atacul domnului Ioan Dîrzu, președintele PSD Alba, la adresa Președintelui României.

În timp ce domnul Ioan Dîrzu este membru și reprezentant al unui partid politic ce a obținut doar 3.204.864 de voturi valabil exprimate la alegerile legislative din România din 2016, Klaus Iohannis, Președintele României, a fost ales legitim de către un număr de 6.288.769 de cetățeni cu drept de vot, iar din acest punct de vedere, românii sunt mai bine reprezentați de către președinte.

Mihail David - 2020

Domnul Ioan Dîrzu este reprezentantul unu partid politic din rândul căruia provin cei mai corupți politicieni ai României, partidul fiind condus de către un dublu condamnat penal, iar din acest punct de vedere consider afirmațiile domnului Ioan Dîrzu extrem de periculoase și neacoperite de adevăr. În consecință, am formulat un răspuns punctual, în aceeași manieră, la afirmațiile președintelui PSD Alba.

„Iohannis nu mai îndeplinește de mult timp funcția constituțională de mediator între autorități, precum și între stat și societate. El a devenit liderul de fapt al PNL și conduce opoziția în cel mai prăpăstios mod posibil. Iohannis încalcă Constituția prin faptul că este partizan cu un anumit partid politic iar sancțiunea trebuie să fie tot una constituțională.” (n.red. comunicat de presă Ioan Dîrzu)

Liviu Dragnea nu mai îndeplinește de mult timp funcția constituțională de Președinte al Camerei Deputaților. El a devenit, de fapt, neconstituțional, prim-ministrul României și conduce coaliția de guvernământ în cel mai prăpăstios mod posibil. Liviu Dragnea încalcă nu doar Constituția, ci și orice normă de bun-simț, prin faptul că este dublu condamnat penal, prin faptul că a fraudat un referendum și a furat bani de la niște copii nevoiași.

„Membrii PSD nu primesc ordine de la un președinte care încalcă Constituția, nici de la un președinte care și-a dobândit case prin falsuri. Membrii PSD nu primesc ordine de la păstorul găștii PDL-iste Blaga-Hava-Bolojan-Falcă, grupul protejat de Statul Paralel pe care tot el îl hrănește și animă zilnic.” (n.red. comunicat de presă Ioan Dîrzu)

Membrii PSD primesc ordine de la un infractor dovedit care ține să demonstreze că corupția nu este un impas în calea obținerii puterii, care și-a dobândit averea furând de la copiii sărmani, din contracte prejudicioase cu statul și prin fraudarea unui scrutin electoral. Membrii PSD primesc ordine de la păstorul corupției, infracționalității și penibilului, de la păstorul găștii Victor Hrebenciuc-Oana Mizil-Toni Greblă-Radu Mazăre-Nicușor Constantinescu-Sebastian Ghiță, grup infracțional organizat, protejat cu nesimțire de mutilarea legilor justiției de către ministrul Tudorel Toader.

„Iohannis a dovedit că este un președinte al PDL-iștilor, o clonă nereușită a lui Traian Băsescu, un om care pune interesul partidului deasupra intereselor publice și prerogativelor constituționale. Este președintele care îndeamnă la acțiuni violente de protest și la preluarea guvernării prin mijloace nedemocratice și străine idealurilor poporului român. Este condamnatul care dezbină, nu care unește!” (n.red. comunicat de presă Ioan Dîrzu)

Liviu Dragnea a dovedit că este un Președinte al Camerei Deputaților cu atribuții înalte de prim-ministru, o clonă mult mai reușită a lui Ion Iliescu, Adrian Năstase sau Victor Ponta, oameni care au pus, pe rând, genocidul, corupția și interesul partidului deasupra intereselor publice și prerogativelor constituționale. Este un infractor dovedit de către instanță care susține și protejează corupții, acțiuni ilegitime ale instituțiilor din subordinea Statului, refuză să-și asume vinovăția și dorește putere dictatorială împotriva bunului mers al Statului Român. Este un condamnatul penal care fuge de răspundere, care dezbină, nu care unește! Din cauza lui și a camarilei pe care o conduce, milioane de români din întreaga lume nu se simt în siguranță ca să revină în țară.

„În tot acest circ prin care pretinde că apără lupta anticorupție, Iohannis nu încearcă decât să câștige simpatia procurorilor, în vederea ocrotirii administrațiilor defectuoase ale clanului Blaga-Hava-Bolojan-Falcă. La fel ca Traian Băsescu, Iohannis folosește lupta anticorupție pentru persecutarea oponenților politici și protejarea politicienilor dubioși ai vechiului PDL.” (n.red. comunicat de presă Ioan Dîrzu)

În tot acest circ prin care pretinde că apără lupta anticorupție, că-și dorește prosperitatea Românei, Liviu Dragnea nu încearcă decât să câștige puterea și simpatia persoanelor care cad în plasa pomenilor electorale, executate cu atâta măiestrie de către PSD de-a lungul anilor și, implicit, voturi la următoarele alegeri, pentru a-și proteja clanul Victor Hrebenciuc – Oana Mizi – Toni Greblă – Radu Mazăre – Nicușor Constantinescu – Sebastian Ghiță și pentru a duce la îndeplinire planul de instaurare a dictaturii partidului unic în România. La fel ca Ion Iliescu, Adrian Năstase și Victor Ponta, Liviu Dragnea nu se obosește prea tare cu lupta anti-corupție, ci marșează împotriva ei, și luptă pentru persecutarea oponenților politici și protejarea politicienilor condamnați penal din vechiul PDSR și nou PSD (cam unul și același partid).

„Suntem martorii unor derapaje constituționale grave pe care președintele României le face și nu mai văd altă cale decât cea a aplicării sancțiunilor constituționale de către Parlament. România are nevoie de o clasă politică matură, responsabilă și pregătită să își asume încă 100 de ani de existență a statului național. Din păcate, Iohannis nu are potența politică pentru o asemenea responsabilitate.” (n.red. comunicat de presă Ioan Dîrzu)

Suntem martorii unor derapaje grave, enorme, ale coaliției de guvernare, de la mutilarea legilor justiției la instigare la violențe între jandarmi și protestatari, fugă de responsabilitate, lipsă de incompetență, lipsă de moralitate, pe care Liviu Dragnea le face împreună cu camarila sa și nu văd altă cale decât cea a întăririi DNA cu personal competent, cu anchete drastice și la obiect asupra infractorilor care conduc destinele țării. România are nevoie de o clasă politică curată din punct de vedere al justiției, matură, responsabilă, și pregătită să își asume încă 1000 de ani de existență a statului național. Din păcate, Liviu Dragnea nu are competența politică pentru o asemenea responsabilitate.

Marius Rusu

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

26 Comentarii

Adolf 14 august 2018 at 15:42

Foarte realist!

securistul de serviciu 14 august 2018 at 15:59

Bai Rusule… ia zi tu mai bine cum de sunt penali pesedistii si prin ce trucuri va fura voua banii daca majoritatea dintre voi nu aveti niciun venit declarat si nu munciti niciunde ?!

Marius Rusu 15 august 2018 at 8:40

Securistule, în primul rând, PSDiștii sunt infractori dovediți de către instanțe, penali! Nu-ți trebuie altă dovadă mai bună. În al II-lea rând, la cine te referi prin „majoritatea dintre voi nu aveți niciun venit”, știi tu sigur că eu nu am niciun venit declarat și că nu muncesc niciunde? Dacă e să ne comparăm, ai putea constata că, probabil, eu plătesc taxe și impozite la Stat mai mari decât tine!

Cetateanul 14 august 2018 at 17:01

Gasca de interese personale din Alba are replici dure .
Cetatenii simpli , onesti , apolitici , muncitori si buni contribuabili batjocoriti in mod abject de prietenii protejati ai presedintelui / salvati de raspundere si aserviti de justitia slugarnica au drepturi stimate d-le Marius Rusu ?

Marius Rusu 15 august 2018 at 8:44

Cetățeanule, în mod normal, nu ți-aș răspunde pentru că stai varză la capitolul gramatic și limba română, dar am să fac o excepție. Bănuiesc că prin „Cetatenii simpli , onesti , apolitici , muncitori si buni contribuabili” te referi la cei care nu-s în gașca PSD, nu? Iar prin „prietenii protejati ai presedintelui” te referi la prietenii președintelui PSD, nu?
Cât despre drepturi, pe astea toată lumea le are. Sunt garantate de Constituție!

Andronescu il someaza pe Dragnea 14 august 2018 at 17:16

Senatoarea PSD Ecaterina Andronescu a cerut, marți, într-o scrisoare deschisă adresată membrilor PSD, ca liderul social-democrat Liviu Dragnea să se retragă din fruntea partidului, altfel PSD va pierde guvernarea. De asemenea, Andronescu susține că Guvernul Dăncilă trebuie schimbat. „Se poate compara acest guvern cu guvernele anterioare ale PSD-ului? Se poate compara acest guvern cu guvernele Văcăroiu, Năstase sau Ponta? Nu, în niciun caz”!

Marius Rusu 15 august 2018 at 8:45

Coace mintea Abramburicăi ceva!

Dan 14 august 2018 at 18:23

Vinovați suntem toți. În măsuri diferite. Dar cei mai vinovați sunt cei care nu merg la vot. Mai ales tinerii. Iar cei mai în vârstă ar trebui să se consulte cu cei mai tineri din jurul lor când merg la vot. Electoratul PSD este foarte disciplinat. Da aceea au guvernat vreo 22 de ani din 28. Ceilalți au trebuit să REPARE dupa și au plătit. Vezi PNTCD și PDL. Deci concluzia este sa votați

Parchetul General 14 august 2018 at 18:59

Parchetul General a confirmat, marți, preluarea dosarului privind violențele din 10 august din Piața Victoriei de la Parchetul Militar, pentru cercetarea unitară a evenimentelor, după ce au fost depuse plângeri penale împotriva ministrului afacerilor interne, Carmen Dan, prefectului municipiului Bucureşti, Speranța Cliseru, conducerii Jandarmeriei Române şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti. La data de 11 august 2018, s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, arată Parchetul.

Penalii care ne conduc 14 august 2018 at 19:24

PSD si ALDE clamează sus și tare, pe unde apucă, apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor și care spune că luptă împotriva abuzurilor statului nu dă doi bani pe soarta sutelor de români răniți la protestul de vineri seara. În schimb, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, ne spune că ar putea fi înființată o comisie parlamentară care să ancheteze cum a murit în închisoare fostul judecător Stan Mustață, condamnat la 8 ani și șase luni de închisoare cu executare pentru luare de mită..

Inorog 14 august 2018 at 20:10

Bravo Mariuse! Bine zis.

Alt albaiulian raspunde 14 august 2018 at 20:24

Nu stiu de ce trebuia publicat emailul unui cetatean total dezinformat sau mai bine zis manipulat pe feisbuci.
Cetateanul Rusu nu cunoaste constitutia: presedintele se alege in doua tururi electorale si nu se impart voturile in 5-6 ca la partide, de aici diferenta, dar aritmetica e grea pentru unii.
„Victor Hrebenciuc” e un amestec intre Victor Rebengiuc actor si Viorel Hrebenciuc – de aici se vad vastele cunostinte politice si culturale ale domnului Rusu.
Sebastian Ghita este membru PRU (Romania Unita) nu dezbinata cum ar vrea d-nul Rusu
Toni Grebla a fost judecator la CCR si a fost mazilit NEVINOVAT – proces castigat in instanta contra statului paralel pe care il aperi matale cetatene Rusu.

Deocamdata atat, despre afacerile pedeliste sau cu case si copii a presului meditator (nu mediator) te poti informa din presa (nu cea locala) tov. Rusu, CITITUL NU DOARE !

Anticomunistul 14 august 2018 at 22:07

Cat de cretin poti sa fi sa-l aperi in continuare pe cretinozarul de Dragnea ? Pe incultii din Teleorman ii inteleg, ca sunt genul cetățeanului turmentat ( o parte dintre ei ), cumpărați cu mici si bere. Oricum , ceea ce este acolo parca ar fi din alta tara, dar ceilalți, care provin dintr-o zonă cu influenta occidentală, ce aveti de câștigat sub conducerea acestui ticălos? Sunteti membrii PSD si va susțineti taticutul, cu prețul unei viitorului copiilor si a nepoților voștri? Vreti sa fim ca si Rusia, sau sa ne îndreptăm spre tari precum Italia, Spania, Austria….ca sa nu exagerez de Luxemburg sau tarile nordice ?

FIJ si FEJ 14 august 2018 at 22:12

Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Federaţia Europeană a Jurnaliştilor au sesizat Platforma pentru Protecţia Jurnalismului din cadrul Consiliul Europei cu privire la agresiunile jandarmilor la adresa jurnaliştilor, din data de 10 august 2018, relatează Agerpres.
Cele două organizaţii au informat că se alătură SRJ MediaSind şi condamnă în mod ferm ciocnirile violente care au avut loc în data de 10 august la Bucureşti, în urma cărora au fost rănite 452 de persoane, inclusiv jurnalişti.

HH 14 august 2018 at 22:33

Chiar daca pe fond poate sa aiba dreptate, in unele privinte, sa nu uitam ca Marius Rusu este unul dintre postacii platii de Primarie !

Motul 14 august 2018 at 23:39

Mai corect spus nici ca se putea, un drept la replica exact asa cum este realitatea, consider ca d-l Marius Rusu a vorbit chiar si in numele meu, foarte foarte multi gandim exact la fel dar poate nu avem ocazia sa o spunem. Dirzu a intrat din nou in jocul PSD si bineinteles si de data asta fara argumente doar balacareala politica. Daca un dublu penal dovedit Liviu Dragnea impreuna cu Ciordache (ala cu expresia … alta intrebare), conduce partidul atunci ce pretentii sa avem de la interimarul Dirzu. Minciunile astea nu mai tin baieti si nici promisiunile pomperistice”.

marius 15 august 2018 at 8:13

,, Din păcate, Liviu Dragnea nu are competența politică pentru o asemenea responsabilitate.,,
Am dori, si noi, sa stim ce competente aveti dumneavoastra pentru a evalua competentele unui personaj politic si de ce cunostinte dispuneti pentru a sublinia competentele necesare responsabilitatilor publice.
Am dori, de asemenea , sa ne spuneti, ca un vechi liberal ce cred ca suteti, daca sunteti , cumva, om de afaceri sau un bugetar cu idei liberale.
Cat priveste coruptia, poate ar trebui sa mentionati si cateva nume din PNL, asa de dragul obiectivitatii.
Au distrus justitia.. cand o sa ne vorbiti despre abuzurile ei, o sa puteti deveni si pentru mine o persoana credibila. Pana atunci, suteti asemeni domnului Darzu un apologet al unui partid care se straduie din toate puterile sa ne demonstreze ca exista si un sustinator al unui presedinte care are prea multe case pentru inteligenta de care da dovada.

Marius Rusu 15 august 2018 at 8:47

HH, da, da, așa e! Cum ți-ai dat seama?

Catalina 15 august 2018 at 11:59

Bravo, Marius Rusu! Ai întors oglinda, vorba regizorului Dan Puric.
Domnule Dârzu, nu ne mai insultați inteligența, trimiteți-vă comunicatele astea cititorilor din Teleorman.
Nouă explicați-ne de ce îi urâți pe români, de ce ați întors România cu 28 de ani în urmă, înăbușind prin forță protestatari pașnici in Piața Victoriei???

apoliticul 15 august 2018 at 13:05

PNL-ul incearca din umbra sa castige capital politic.Nu am nimic cu ei dar in 2018 nu poti sa vii cu chestii de genul uite ce a facut PSD-ul.
Pe noi fostii votanti ai PNL-ului ne intereseaza ce aveti de gand sa faceti voi .Cu oameni de talia Orban,Roman si mai nou Johannis NU o sa mai castigati alegerile.Cu idei uite ce a facut PSD-ul nici atat.Ori scoateti lideri noi in fata si va retrageti coruptii din functii de conducere ori ajungeti ca PNTCD-ul.
P.S. santeti foarte aproape de asta.

Marius Rusu 16 august 2018 at 8:14

N-am nicio treabă cu PNL-ul. Nu am fost niciodată membru PNL și, probabil, nici nu voi fi vreodată. Singurul partid politic și, probabil, ultimul, al cărui membru am fost este M10. Singura mea legătură cu PNL-ul este faptul că, într-adevăr, l cele mai multe alegeri am avut de ales între două rele și, de fiecare dată, a trebuit să aleg răul cel mai mic – PNL.

Eu n-am formulat acest răspuns în numele PNL, ci din postura de cetățean care se simte reprezentat de Președintele României.

Nu-i treaba mea ce-i interesează pe foștii votanți PNL și nici dacă o să mai câștige sau nu alegeri. La o scară mai mică, și PNL e tot un PSD.

Marius Rusu 16 august 2018 at 8:07

N-am ascuns niciodată asta. Vreo problemă?

apoliticul 15 august 2018 at 16:03

Stufos articol,comentarii pe masura,Rusule eu incerc sa fiu scurt:
-Dragnea a spus poporului,mergeti la vot,in cabina fiecare voteaza ce vrea,

-Basescu,din postura de presedinte,a cerut poporului NU MERGETI LA VOT,anticonstitutional
Rezultat: -Dragnea -penal
-Basescu cazier curat
JUSTITIE INCORECTA
Cum comentezi?

Gogu 16 august 2018 at 15:21

Comentez eu:
-Acea destituire a lui Basescu, a fost „o facatura, si cred ca si-a organizado singur(desigur cu ajutorul „cismei militare”), pentru ca era in „cadere libera” in sondaje, si suspendarea la ajutat sa mai „supravetuiasca”!

Kamikaze 19 august 2018 at 12:43

Fiul Rovanei se plimbă cu Mercedes de 250.000 de euro. Voi tot cu duba jandarmeriei?
Au furat, ei, dar v-au dat și vouă. Bătaie si gaze că ați îndrăznit să protestați…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...