Rămâi conectat

Actualitate

Cum accesãm fonduri europene ca Persoanã Fizicã Autorizatã (PFA)

Publicat

în

Înfiinţarea unui PFA este cea mai simplă modalitate de a deveni eligibili pentru accesarea de fonduri europene. Această formă de organizare este mult mai convenabilă decât înfiinţarea unei firme, datorită costurilor reduse şi procedurilor de înfiinţare mai simple.

În general, înfiinţarea unui PFA durează aproximativ două săptămâni. În cazul unui PFA, cheltuielile de administrare sunt mult mai mici decât în cazul unei societăţi comerciale, numărul declaraţiilor fiscale care trebuie depuse este unul redus, iar persoana care dobândeşte statutul de PFA îşi poate ţine singură contabilitatea.

Pentru a înfiinţa un PFA, solicitantul trebuie să îndeplinească anumite condiţii. Persoana în cauză trebuie să fi împlinit deja vârsta de 18 ani, să aibă calificarea şi experienţa profesională de a desfăşura activităţile pentru care solicită autorizaţia, să nu fie condamnată pentru infracţiuni de ordin financiar şi să îndeplinească normele sanitare, sanitar-veterinare, protecţiei mediului, protecţiei mediului şi apărării împotriva incendiilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Actele necesare pentru înfiinţarea unui PFA Pentru dobândirea statutului de PFA, vor fi necesare următoarele documente:

cererea de înregistrare în original;

dovada verificării disponibilităţii şi rezervării firmei în original;

carte de identitate sau paşaport;

documente care să ateste dreptul de folosinţă asupra sediului sau asupra punctelor de lucru;

aviz pentru schimbarea destinaţiei imobilelor colective cu regim de locuinţă (dacă este cazul);

specimen de semnătură al persoanei fizice autorizate;

informaţiile din cazierul fiscal;

declaraţie pe proprie răspundere prin care solicitantul îşi asumă că îndeplineşte toate condiţiile legale de funcţionare.

Paşii necesari înfiinţării unui PFA

În primul rând, solicitantul va trebui să pună toate documentele anterior menţionate într-un dosar, pe care să-l depună la ghişeul ONRC. În mod normal, funcţionarul de la ghişeu va mai solicita completarea unor formulare suplimentare, care vor fi oferite la faţa locului.

Următorul pas este verificarea disponibilităţii numelui. Pentru a realiza acest lucru, solicitantul se va prezenta la Oficiul Comerţului cu o cerere de verificare a disponibilităţii numelui şi o copie după buletin, la ghişeul care se ocupă cu verificarea şi rezervarea numelui firmei.

În cazul de faţă, denumirea PFA-ului va fi numele complet al beneficiarului. Dovadă privind disponibilitatea numelui se eliberează în maximum 30 de minute iar serviciul este complet gratuit. După ce beneficiarul a completat toate documentele, dosarul va trebui depus la ghişeul de depunere documente înfiinţare PFA din cadrul Registrului Comerţului. Funcţionarul va pune toate documentele în ordine şi va elibera un bon de ordine, cu data soluţionării dosarului. Cu ajutorul acestui bon, putem urmării online stadiul procesului de înfiinţare al PFA-ului, pe site-ul oficial al Registrului Comerţului.

Ce fonduri nerambursabile putem accesa ca PFA

Odată ce a dobândit statutul de PFA, beneficiarul poate accesa anumite fonduri nerambursabile, oferite prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Un sprijin consistent este oferit prin Submăsura 4.1, pentru sprijinirea înfiinţării şi modernizării exploataţiilor agricole din sectoarele vegetal, zootehnic sau a fermelor mixte. Prin această submasură, beneficiarul poate accesa până la 2.000.000 euro. Cel mai mare sprijin de care poate beneficia un PFA este prin Submăsura 4.2, pentru procesarea produselor agricole, prin care beneficiarul poate depune proiecte privind înfiinţarea de abatoare, înfiinţarea/modernizarea unor centre de procesat lapte, fabrici de conserve din fructe sau legume etc. Prin Submăsura 6.1 – Instalarea tinerilor fermieri la conducerea unei exploataţii agricole – beneficiarii cu statut de PFA pot încasa până la 50.000 euro, dacă au maxim 40 de ani la data depunerii proiectului şi deţin de cel mult doi ani o exploataţie agricolă. Cu toate că prin Submăsura 6.3 pentru dezvoltarea fermelor mici şi transformarea lor în exploataţii agricole viabile se pot primi doar până la 15.000 de euro, aceasta este mult mai simplu de accesat de către micii fermieri cu statut de PFA. Scopul acestei submăsuri este redirecţionarea producţiei înregistrate în gospodăriile agricole spre comercializare, şi nu folosirea acesteia pentru consumul propriu. De asemenea, ajutorul acordat este complet nerambursabil.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Viața devine tot mai scumpă: Inflația din zona euro a atins un nou record în luna iunie

Publicat

în

Viața devine tot mai scumpă: Inflația din zona euro a atins un nou record în luna iunie

Inflaţia din zona euro a atins un nou record în iunie, de 8,6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor biroului european de statistică Eurostat, scrie news.ro

Inflaţia a ajuns la 8,1% în mai, ceea ce înseamnă că viaţa continuă să se scumpească în ţările din zona euro.

Germania i-a surprins pe mulţi la începutul acestei săptămâni, când a raportat o încetinire de 0,5 puncte procentuale a inflaţiei de la o lună la lună. Experţii au spus că acest lucru s-a datorat noilor subvenţii guvernamentale pentru a uşura impactul preţurilor mai mari la energie şi că nu este încă sfârşitul creşterii preţurilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Dar atât Franţa, cât şi Spania au înregistrat noi recorduri de inflaţie în iunie, aceasta din urmă depăşind pragul de 10% pentru prima dată din 1985, potrivit Reuters.

Conducerea BCE, care a promis că va aborda creşterea preţurilor, urmează să se întâlnească la sfârşitul lunii iulie pentru a anunţa că creşte dobânzile.

Banca centrală a declarat că va creşte din nou dobânda cheie în septembrie, ceea ce înseamnă că principala sa dobândă ar putea reveni pe un teritoriu pozitiv în acest an, CE având dobânzi negative din 2014, scrie news.ro

Sursa: bugetul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Amenzi de MII de lei pentru graffiti pe clădiri sau garduri. Legea, adoptată de Parlament

Publicat

în

Amenzi de MII de lei pentru graffiti pe clădiri sau garduri. Legea, adoptată de Parlament

Un proiect de lege care prevede majorarea amenzilor pentru cei care vandalizează, a fost adoptat de Camera Deputaților. Dacă legea va fi promulgată, sancțiunile pot ajunge până la șase mii de lei. Deși, oriunde îți arunci ochii prin București vezi graffiti pe clădiri, în sectorul 1 al Capitalei Poliția locală a dat anul trecut doar trei amenzi.

Desenarea gardurilor și pereţilor unor clădiri reprezintă artă stradală doar dacă este făcută cu acordul proprietarilor. Altfel, este considerată vandalism și se pedepsește. Iar amenzile s-ar putea ridica, în curând, până la 6 mii de lei. Desenele nu pot fi făcute, în niciun caz, pe clădiri declarate monument istoric. Unii artiști sunt de părere, însă, că majorarea amenzilor nu îi va opri pe cei care vor să se exprime liber pe clădirile din București.

Robert Obert, artist urban: Cred că trebuie să existe cumva niște zone de compromis pe care să le negociem cu autoritățile. Nu mai bombardăm noi oamenii răi cu spray orașul, ne rezumăm la un loc de joacă. Așa poate funcționa, de ce nu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Teodora Chiuș, jurnalist Digi24: În prezent amenzile pentru cei care fac graffitiuri pe clădiri sunt cuprinse între 100 și 500 lei, după ce legea va fi promulgată aceștia vor putea fi amendați cu sume între 3.000 și 6.000 lei.

– Cu amenzile nu cred că se rezolvă. Nu, pentru că sunt tinerii ăștia neastâmpărați, ei trebuie să se manifeste în felul ăsta.
– Consider că ar trebui să fie expuse în anumite locuri unde să se întâlnească toți artiștii ăștia talentați și să nu facă așa ceva, pentru că nu este plăcut ochiului.
– Mai mult de conștiință ține. În rest, amenda o plătești și faci iar prostii.
– Dacă nu aplici sancțiuni dure nu se îndreaptă lucrurile, iar noi ne facem că avem legi, dar nu avem finalitatea pentru ele.

Poliția locală din Sectorul 1 a dat anul trecut doar trei amenzi celor care au vandalizat clădiri, dar nu i-a putut obliga să și șteargă desenele făcute. Acum, dacă noua lege va fi aprobată, artiștii de ocazie vor primi amenzi majorate și vor avea la dispoziție 15 zile să curețe pereții sau gardurile pe care le-au vandalizat.

Sursa: digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

FOTO| MÂNDRIA Sebeșului: Maria, eleva de ZECE CURAT la Matematică și Română, fără meditații

Publicat

în

MÂNDRIA Sebeșului: Maria, eleva de ZECE CURAT la Matematică și Română, fără meditații

Maria Hileagă, absolventă a Colegiului Național „Lucian Blaga” din Sebeș, a reușit performanța de a obține cea mai mare medie din municipiu la Bacalaureatul 2022, anume 9,93.

Tânăra a obținut zece curat la Română și Matematică, iar la proba scrisă la informatică a obținut nota 9,8, potrivit informațiilor furnizate de platforma bacalaureat.edu.ro.

Într-un interviu acordat ziarulunirea.ro, Maria a povestit despre parcursul său în cei patru ani de liceu până la examenul de Bacalaureat, precum și care sunt planurile sale de viitor, la facultate.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Pentru mine subiectele de la Bacalaureat, în comparație cu subiectele din anii trecuți și cu ce am lucrat pentru a mă pregăti, au fost ușoare.

Deși inițial mi-am propus ca în momentul în care primesc subiectele să marchez exercițiile mai dificile, mi-am dat seama atât la proba de matematică, cât și la cea de informatică că nu am ce să marchez. Astfel, am reușit să rezolv subiectele de la început până la final, fără să întâmpin probleme.”, a transmis eleva, în legătură cu dificultatea întâmpinată la subiectele primite.

Mai mult, tânăra a relatat că a obținut această performață remarcabilă fără să apeleze la ore în particular, ea bazându-se pe informația primită în timpul școlii.

„Pot spune cu mare bucurie că nu am luat ore suplimentare la materiile pentru Bacalaureat. Cu ajutorul profesorilor de la școală, cu o mare voință, încredere și motivație am reușit să iau o astfel de notă. De multe ori a fost greu, mai ales că a fost nevoie să mă autoeduc, să îmi impun să fac anumite lucruri, în special în perioada pandemiei, în care am învățat la fel de mult ca și la școală. Am conștientizat că doar dacă îți dorești cu adevărat și muncești în fiecare zi pentru un vis, vei ajunge la el. Am muncit mult, încât uneori familia și prietenii îmi ziceau „Nu mai învăța atât!””

În prezent, Maria se pregătește pentru examenul de admitere la Facultatea de Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca unde, așa cum a transmis și tânăra absolventă, nu se ține cont de notele obținute la Bacalaureat.

În acest sens, ea a notat următoarele: „Am ales în urmă cu doi ani că vreau să merg pe informatică, iar în urmă cu un an am ales să mă pregătesc pentru admiterea la Facultatea de Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Din păcate admiterea la această facultate nu ține cont de Bacalaureat așa că a fost nevoie de o pregătire suplimentară pentru examenul de admitere pe care îl voi susține peste două săptămâni.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare