Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum a fost un bătrân din Galda de Jos, tâlhărit de 4 bărbați prin metoda „înlocuirea jgheaburilor”: Cum funcționează înșelătoria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum a fost un bătrân din Galda de Jos, tâlhărit de 4 bărbați prin metoda „înlocuirea jgheaburilor”: Cum funcționează înșelătoria

Patru bărbați de etnie romă din Câmpa Turzii au tâlhărit proprietarul unei locuințe din Alba pe care l-au înșelat prin metoda „înlocuirea jgheaburilor”. Cei patru au fost trimiși în judecată, iar Judecătoria Alba Iulia a constatat în 18 noiembrie 2022 legalitatea administrării probelor.

Din cercetări a rezultat faptul că, în luna septembrie, cei cinci bărbaţi cu vârste între 21 şi 28 de ani ar fi abordat un bărbat de 67 de ani din comuna Galda de Jos, căruia i-ar fi promis efectuarea de reparaţii la scocurile casei, contra sumei de 300 de lei, iar după finalizarea lucrării i-ar fi cerut suma de 7.500 de lei. Unul dintre cei patru ”gabori” l-a luat de mână pe proprietarul locuinței şi l-a strâns în scopul intimidării, iar un altul l-a luat de cealaltă mână şi l-a amenințat că dacă nu îi achită suma de 7.500 lei îi va scoate dinții cu patentul. În final, victima a cedat amenințărilor și le-a dat suma de bani cerută. Ceilalți doi bărbați vor fi judecați pentru complicitate la tâlhărie.

G. L., O. I., G. G.r şi G. C. mai sunt cercetați într-un alt dosar pentru că în 2 februarie 2022 ar fi abordat o femeie de 74 de ani, din comuna Ighiu, căreia i-ar fi promis efectuarea de reparaţii la scocurile casei contra sumei de 600 de lei, iar după finalizarea lucrării i-ar fi cerut suma de 8.800 de lei.

Cum se pune la cale înşelătoria

Persoane de etnie romă, care se recomandă specialişti în reparaţii de jgheaburi şi burlane, îşi oferă serviciile la preţuri mici, însă surpriză apare în momentul în care clientul trebuie să facă plata. Ţinta escrocilor o reprezintă îndeosebi oamenii care locuiesc la case şi care au nevoie de înlocuirea jgheaburilor şi burlanelor. Dacă omul acceptă oferta, ”meseriaşii” se pun pe treaba, însă la finalizarea lucrării, suma pe care aceştia o solicită pentru reparaţiile făcute ajunge să fie de până la 200 de ori mai mare decât cea negociată iniţial.

În situaţia în care proprietarul refuză plata altei sume decât cea pentru care s-au înţeles de la început, aceştia devin agresivi verbal şi recurg la ameninţări pentru a-şi intimida victima care, de cele mai multe ori cedează. De multe ori îşi tâlhăresc victimele pentru a obţine banii solicitaţi. Conform poliţiştilor, escrocii, uneori uşor de identificat după mustaţă, pălăriile cu boruri largi pe care le poartă şi greutatea în exprimare (gabori), vizează în general persoane în vârstă care locuiesc singure sau doar cu soţul ori soţia.
Dorin ȚIMONEA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea