Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cum a fost o femeie din Alba înșelată să-și introducă datele cardului pe net: Câți bani i-au luat hackerii din cont

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum a fost o femeie din Alba înșelată să-și introducă datele cardului pe net: Câți bani i-au luat hackerii din cont

O femeie din județul Alba a căzut în capcana unor persoane necunoscute și a fost convinsă să să introducă datele cardului bancar pe un site indicat de aceștia, după ce a primit un mesaj în care era anunțată că livrarea unui colet este blocată.

Spre norocul său și-a recuperat prejudiciul, însă autorii faptei au rămas necunoscuții. Magistrații Judecătoriei Sebeș au admis cererea de renunțare la urmărirea penală în data de 11 octombrie, iar motivarea a fost făcută publică pe portalul rejust.ro.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La data de 21.03.2023 persoana vătămată a sesizat organele judiciare cu privire la faptul că la data de 17.03.2023 persoane necunoscute au efectuat o tranzacție de pe cardul său bancar, în valoare de 146,99 lei.

La data de 17.03.2023 persoana vătămată a primit un e-mail prin care era anunțată că livrarea unui colet este blocată, iar pentru a intra în posesia acestuia trebuie să achite contravaloarea transportului, plata impunându-se a fi efectuată prin intermediul unui link ataşat e-mailului. Știind că făcuse anterior o comandă pe un site care comercializa îmbrăcăminte, persoana vătămată a accesat link-ul primit și a introdus datele cardului bancar, efectuând o plată de 13,41 lei.

La data de 20.03.2023, prin intermediul aplicației instalată pe telefonul mobil, persoana vătămată a constatat că din contul său bancar a fost efectuată o plată în valoare de 146,99 lei către site-ul BKLOOVZ.net. Întrucât nu a autorizat această plată, persoana vătămată a solicitat blocarea cardului. Subsecvent, unitatea bancară a creditat contul persoanei vătămate cu suma contestată, astfel că prejudiciul care i-a fost cauzat a fost recuperat integral.

Decizia este definitivă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece Săptămâna Mare = săptămâna în care viaţa unor suflete nu are valoare, într-un oraș din Alba. Scene şocante au fost surpinse miercuri, 1 mai, la Teiuș. Trei cățeluși […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea