Ziarul Unirea

Cugirul vrea sa obțină proprietatea drumului Râul Mare-Șurianu care leagă orașul cu domeniul Schiabil Șurianu. Adrian Teban: „Drumul are nevoie de investiții, însă le putem realiza doar dacă devenim proprietari asupra lui”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Administrația publică locală din Cugir este hotărâtă să obțină proprietatea pentru drumul forestier Râul Mare-Şurianu, care se află în prezent în domeniul public al statului și în administrarea RNP-Romsilva.

Potrivit primarului Adrian Teban, preluarea de către orașul Cugir a drumului care face legătura cu domeniul Schiabil Şurianu ar permite administrației să dezvolte infrastructura montană, esențială turismului: „Putem vorbi despre dezvoltarea tursitică și economică a zonei de munte, doar în măsura în care reușim să accesibilizăm căile de acces. Drumul Râul Mare-Cugir are nevoie de investiții, însă le putem realiza doar dacă devenim proprietari asupra lui și a terenului aferent. În momentul de față, doar 6,6 Km se află în proprietatea publică a oraşului Cugir.”

ELIT

Inițiativa edilului a primit undă verde din partea Consiliului Local care a aprobat astăzi în şedinţă publică extraordinară un proiect de hotărâre prin care își dă acceptul cu privire la solicitarea care urmează a fi realizată. Trebuie precizat că demersul conducerii primăriei vine ca urmare a oportunității oferite de recentele modificări legislative (Legii nr. 65/2019,Ordinul nr. 1019/2019 ) care permit trecerea unor astfel de obiective din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al unităţilor administrativ-teritoriale şi în administrarea consiliilor locale.

Dezvoltarea zonei montane este un obiectiv al administrației locale care, anul trecut, prin HCL Nr. 103 a decis să propună declararea Cugirul ca staţiune turistică de interes naţional, în vederea promovării Munţilor Şurianu. În spiritul aceleași idei, împreună cu celelalte primării din jur, a fost înființată Asociația „Munții Surianu”, al cărei scop este acela de a pregăti proiecte cu finanțare europeană în exercițiul financiar 2021-2027.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

ciclop 30 iulie 2020 at 18:35

o intrebare : IN FINAL VETI INTRODUCE TAXA DE ACCES PE ACEST DRUM !!!

adi 30 iulie 2020 at 20:06

bine ar fi.
avem sureanu atat de aproape dar nu putem ajunge la el. drumul e mult mai usor decat cel prin prigoana. si mai scurt, daca iei ca punct de plecare valea muresului.

Comentariile sunt oprite