Rămâi conectat

Curier Județean

Cugirul vrea sa obțină proprietatea drumului Râul Mare-Șurianu care leagă orașul cu domeniul Schiabil Șurianu. Adrian Teban: „Drumul are nevoie de investiții, însă le putem realiza doar dacă devenim proprietari asupra lui”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administrația publică locală din Cugir este hotărâtă să obțină proprietatea pentru drumul forestier Râul Mare-Şurianu, care se află în prezent în domeniul public al statului și în administrarea RNP-Romsilva.

Potrivit primarului Adrian Teban, preluarea de către orașul Cugir a drumului care face legătura cu domeniul Schiabil Şurianu ar permite administrației să dezvolte infrastructura montană, esențială turismului: „Putem vorbi despre dezvoltarea tursitică și economică a zonei de munte, doar în măsura în care reușim să accesibilizăm căile de acces. Drumul Râul Mare-Cugir are nevoie de investiții, însă le putem realiza doar dacă devenim proprietari asupra lui și a terenului aferent. În momentul de față, doar 6,6 Km se află în proprietatea publică a oraşului Cugir.”

Inițiativa edilului a primit undă verde din partea Consiliului Local care a aprobat astăzi în şedinţă publică extraordinară un proiect de hotărâre prin care își dă acceptul cu privire la solicitarea care urmează a fi realizată. Trebuie precizat că demersul conducerii primăriei vine ca urmare a oportunității oferite de recentele modificări legislative (Legii nr. 65/2019,Ordinul nr. 1019/2019 ) care permit trecerea unor astfel de obiective din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al unităţilor administrativ-teritoriale şi în administrarea consiliilor locale.

Dezvoltarea zonei montane este un obiectiv al administrației locale care, anul trecut, prin HCL Nr. 103 a decis să propună declararea Cugirul ca staţiune turistică de interes naţional, în vederea promovării Munţilor Şurianu. În spiritul aceleași idei, împreună cu celelalte primării din jur, a fost înființată Asociația „Munții Surianu”, al cărei scop este acela de a pregăti proiecte cu finanțare europeană în exercițiul financiar 2021-2027.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea