Cugirul liber de COVID-19: Singurele 2 cazuri care mai figurează cu infecție nu locuiesc în oraș

Comitetului Local pentru Situații de Urgență s-a întrunit on-line astăzi, 5 iunie 2020 pentru a analiza situația orașului Cugir în contextul pandemiei de coronavirus. În cele ce urmează vă vom prezența evoluția din ultima săptămână atât în cee ce privește îmbolnăvirile, vindecările, persoanele izolate și cele ieșite din izolare în ultimele 7 zile.

Astfel, în ultima săptămână au fost confirmate două cazuri noi de coronavirus la persoane cu domiciliul în Cugir. Trebuie însă precizat că aceste două persoane nu locuiesc în orașul nostru, ci au reședința în alte localități ale județului, astfel că putem afirma că pe plan local nu mai sunt infectări cu COVID-19 (toți cei 38 de confirmați, fiind videcati).

ELIT

Conform situației prezentate de Spitalului Orășenesc Cugir, de la precedenta raportare, la unitatea medicală locală au fost prelevate probe pentru 43 teste de depistare a virusului SARS Cov-19, toate fiind negative.

Din data de 30 mai, până în prezent, au ieșit din izolare 22 de familii cu 47 de persoane, în timp ce, în același interval, au intrat în izolare la domiciliu 27 de familii cu 40 de persoane. Dintre acestea, în momentul de față, beneficiază de hrană 9 familii vulnerabile. In total, in momentul de fata, sunt in izolare la domiciliu 46 de familii, cu 82 de persoane.

Mihail David - 2020

Pe parcursul acestei săptămâni, SPAS Cugir a evaluat un număr de 10 persoane vârstnice, dintre care nici una nu se află în risc crescut, iar patru sunt în risc mediu, onorand totodată un număr de 7 comenzi pentru achiziționarea de alimente și medicamente.

Cetățenii sunt atenționați să respecte cu multă responsabilitate măsurile de protecție și distanțare socială, CLSU Cugir atrăgând atenția că relaxarea măsurilor nu înseamnă și depășirea pericolului epidemilogic.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...