Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Cugirul îşi modifică strategia de dezvoltare în domeniul învăţământului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Printr-o adresă înaintată Consiliului local Cugir, conducerea Şcolii generale nr. 2 din localitate atrage atenţia autorităţii publice locale că este necesară introducerea în strategia de dezvoltare a oraşului a unor obiective noi, menite să urmărească accesul şi participarea în învăţământul preşcolar a tuturor copiilor cu vârste cuprinse între 3-6 ani.
Demersul a pornit de la constatarea că există un număr ridicat de copii, majoritatea de etnie romă care nu au frecventat grădiniţa şi nu beneficiază de educaţie preşcolară, ajungând să fie înscrişi direct în clasa I, fără a avea un minimum de cunoştinţe. În opinia şcolii, motivaţia neînscrierii copiilor la grădiniţă costă în aceea că familiile din care provin aceşti copii sunt sărace şi au nevoie de sprijin din punct de vedere financiar, social şi moral. Familiile din care provin aceşti copii sunt în imposibilitatea de a-şi înscrie copiii la grădiniţă urmare a faptului că nu au loc de muncă. Ca urmare a acestor considerente s-a identificat necesitatea realizării proiectului „Fiecare copil la grădiniţă”, proiect realizabil sub forma unui parteneriat între comunitatea locală, şcoală, Serviciu de Asistenţă Socială, ISJ Alba, Asociaţia Ovidiu Rom şi Şcoala nr. 2.
În acest context, Comisia pe domeniul de învăţământ din Consiliul local a întocmit o situaţie pe acest caz urmând ca legislativul local să completeze o recentă hotărâre anterioară privind Strategia de Dezvoltare a oraşului Cugir. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea