Cugirul îşi modifică strategia de dezvoltare în domeniul învăţământului

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Printr-o adresă înaintată Consiliului local Cugir, conducerea Şcolii generale nr. 2 din localitate atrage atenţia autorităţii publice locale că este necesară introducerea în strategia de dezvoltare a oraşului a unor obiective noi, menite să urmărească accesul şi participarea în învăţământul preşcolar a tuturor copiilor cu vârste cuprinse între 3-6 ani.
Demersul a pornit de la constatarea că există un număr ridicat de copii, majoritatea de etnie romă care nu au frecventat grădiniţa şi nu beneficiază de educaţie preşcolară, ajungând să fie înscrişi direct în clasa I, fără a avea un minimum de cunoştinţe. În opinia şcolii, motivaţia neînscrierii copiilor la grădiniţă costă în aceea că familiile din care provin aceşti copii sunt sărace şi au nevoie de sprijin din punct de vedere financiar, social şi moral. Familiile din care provin aceşti copii sunt în imposibilitatea de a-şi înscrie copiii la grădiniţă urmare a faptului că nu au loc de muncă. Ca urmare a acestor considerente s-a identificat necesitatea realizării proiectului „Fiecare copil la grădiniţă”, proiect realizabil sub forma unui parteneriat între comunitatea locală, şcoală, Serviciu de Asistenţă Socială, ISJ Alba, Asociaţia Ovidiu Rom şi Şcoala nr. 2.
În acest context, Comisia pe domeniul de învăţământ din Consiliul local a întocmit o situaţie pe acest caz urmând ca legislativul local să completeze o recentă hotărâre anterioară privind Strategia de Dezvoltare a oraşului Cugir. (C.P.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419