Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cugirul, invitat ca partener în cadrul proiectului „EUROPA Mirabilis”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii locali ai Cugirului sunt chemaţi joi, 21 august, să dezbată un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Adrian Teban privind participarea oraşului într-un nou proiect pentru anii 2015 şi 2016. Este vorba despre o continuare a proiectului „Terra Mirabilis”, desfǎşurat în perioada 2011-2013, care a avut ca obiectiv principal promovarea activităţilor de schimb direct de experienţă între cetăţeni ai Europei, prin participarea acestora la activităţi de înfrăţire şi încurajarea cooperării între oraşele înfrăţite.

În cadrul programului „Europa pentru cetǎţeni 2014-2020” existǎ Axa 2 „Democratic engagement and civic participation” („Implicare democraticǎ şi participare civicǎ”), Mǎsura „Reţele de oraşe”, având ca termen de depunere data de 1 septembrie 2014.   Această măsură are ca scop sprijinirea proiectelor care aduc împreună o gamă largă de cetăţeni din oraşele înfrăţite în jurul unor subiecte, în conformitate cu obiectivele programului.

Obiectivul general al Mǎsurii „Reţele între oraşe” îl reprezintǎ promovarea cetăţeniei europene şi îmbunătăţirea condiţiilor de participare civică şi democratică la nivelul Uniunii Europene.

În cadrul acestei mǎsuri, oraşul Cugir va fi partener în proiectul „Europa Mirabilis”, a cǎrui lider va fi localitatea Vecpiebalga (Letonia). Proiectul va include activitǎţi de cercetare, întâlniri între cetǎţeni ai oraşelor înfrǎţite, dezbateri, vizite la instituţii de învǎţǎmânt, concursuri etc. UE.

Referitor la parteneriatul proiectului, acesta va fi compus din:

– Lider de Parteneriat: Municipalitatea Vecpiebalga – Letonia

– Partener 1: Municipalitatea Casalborgone – Italia

– Partener 2: Consiliul Local Mellieha – Malta

– Partener 3: Oraşul Cugir – România

– Partener 4: Municipalitatea Amata – Letonia

– Partener 5: urmeazǎ sǎ îşi dea acordul o municipalitate din Polonia

Proiectul „Europa Mirabilis” va consta în 5 întâlniri/evenimente între parteneri, astfel:

– prima întâlnire/primul eveniment – începutul lunii iulie 2015 – Vecpiebalga (Letonia)

– a doua întâlnire/al doilea eveniment – sfârşitul lunii septembrie 2015 – Cugir (România)

– a treia întâlnire/al treilea eveniment – martie 2016 – Casalborgone (Italia)

– a patra întâlnire/al patrulea eveniment – iunie 2016 – Mellieha sau Polonia (urmeazǎ  sǎ se   stabileascǎ)

–  a cincea întâlnire/ al cincilea eveniment – octombrie 2016 – Vecpiebalga+Amata (Letonia).

Fiecare întâlnire din cadrul proiectului va avea 35 de invitaţi, cate 5/7 delegaţi de la fiecare partener implicat.

Prin Scrisoarea de participare nr. 11074/05.08.2014, Primarul Oraşului Cugir îşi exprima interesul de a face parte din Reţeaua de oraşe înfrǎţite pe care Municipalitatea Vecpiebalga (Letonia) o va propune în cadrul sesiunii de depunere de proiecte a Programului „Europe for Citizens 2014-2020”, care se va închide la data de 1 septembrie 2014.

Având în vedere cele exprimate mai sus, propun emiterea unui Proiect de Hotǎrâre prin care Consiliul Local al oraşului Cugir îşi dǎ acordul pentru participarea în proiectul „Europa Mirabilis”, programul „Europa pentru cetǎţeni 2014-2020”, Axa 2 „Democratic engagement and civic participation” („Implicare democraticǎ şi participare civicǎ”), Mǎsura „Reţele de oraşe”, în calitate de Partener. De asemenea, propunem acodul cu privire la organizarea celei de-a doua întâlniri din cadrul proiectului în oraşul Cugir, la sfârşitul lunii septembrie 2015.

  (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiții cu o zi înainte de Florii: Se fac plăcinte cu mere și se dau de pomană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiţii în sâmbăta Floriilor – se fac plăcinte cu mere şi se dau de pomană • Istoricul sărbătorii „Moșii de Florii” Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea