Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Cugirinfo.ro | Locuri de muncă la Fabrica de Arme Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Economiei Varujan Vosganian a anunțat angajarea a 300 salariați la Fabrica de Arme Cugir.
Ministrul Economiei Varujan Vosganian a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că Fabrica de Arme Cugir a încheiat recent un contract de livrare de arme ușoare către o țara membră NATO, fapt care va duce la angajarea a unui număr de cel puțin 300 de salariați.

A doua acțiune pe care am finalizat-o ieri cu Ministerul de Finanțe este legată de Fabrica de Arme din Cugir. Fabrica are peste 600 de salariați și recent am încheiat un contract pentru dublarea activității. Fabrica de Arme Cugir produce arme ușoare.  Ministerul de Finanțe este,în general, foarte reținut la crearea de noi locuri de muncă, la unități care au datorii, temendu-se, poate, pe bună dreptate,că noi angajări de personal s-ar putea să sporească pierderile. Eu am vorbit cu colegi din Ministerul Finanțelor, dat că și eu am trecut pe acolo și am o anumită sensibilitate, față de argumentale Ministerului Finanțelor. Noi am convenit, de principiu, că de fiecare data când aduc contracte suplimentare, față de capacitate să mi se permită, angajare de personal pe perioada contractului și în număr necesar pentru îndeplinirea obiectivului respectiv. Am convenit astfel, să prezentăm în Guvern, un Memorandum pe care l-am acceptat împreună cu ministerele, în ccare să angajăm 300 de persoane la Fabrica de Arme Cugir. Angajările vor fi pe perioadă mai lungă. Cei care sunt angajați acum sunt pe o perioadă care depășește ordinul de mărime, în ani. Noi sperăm că acest contract să se prelungească și persoanele să rămână definitiv angajate. E vorba de livrări de arme. În orice caz e vorba de o țara membră NATO și e vorba de armament ușor, care, în general nu-i destinat pentru a mângâia. Armament ușor înseamnă puşti, pistoale, pistoale automate s.a.m.d.”, a declarat Ministrul Economiei Varujan Vosganian.

El a ținut să mai adauge că muncitorii vor fi angajați pe termen limitat, mai ales pe perioadă derulării contractului cu țara parteneră. (C P )


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 27-28 aprilie 2024. Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea