Rămâi conectat

Actualitate

Cugirenii plătesc pentru apă acelaşi preţ ca în tot judeţul Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

   Preţul de livrare a apei potabile este unic pe întreg operatorul regional SC APA CTTA SA ALBA,  ceea ce înseamnă că locuitorii oraşului Cugir plătesc acelaşi tarif ca şi restul populaţiei din judeţ. Tariful practicat de SC APA CTTA SA ALBA pentru întregul judeţ este de 2,71 lei\mc  (fără TVA), preţ unic pentru toate categoriile de consumatori, iar la canalizare, noul tarif este de 1,72 lei\mc (fără TVA).
Precizările se impun că urmare a nelămuririlor semnalate de către unii cetăţeni din localitatea Cugir cu privire la noile preţuri practicate începând cu 1 ianuarie 2012.  Decizia modificării  tarifelor nu este una locală, ci este aprobată de către Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “APA ALBA”, alcătuită din Consiliul Judeţean şi consiliile locale ale oraşelor şi comunelor beneficiare de alimentare cu apă,  cu avizul Agenţiei Naţionale de Reglementare pentru Servicii Publice şi Gospodărire Comunală. Oraşul Cugir este membru al asociaţiei începând cu anul 2004, iar de la 1 ianuarie 2005 furnizorul de apă din Cugir face parte din operatorul regional SC APA CTTA ALBA. Prin afilierea la aceste organisme în perioada 2004-2008 am putut beneficia de programul finanţat cu fonduri europene “Reabilitarea reţelelor de apă potabilă în jud. Alba” (SAMTID), prin care s-au înlocuit 16 km de reţea. Această investiţie a avut ca efect creşterea calităţii apei potabile care ajunge la robinetele cetăţenilor din Cugir. Trebuie precizat că unificarea preţului la apă  face parte din strategia de tarifare convenită pentru susţinerea proiectului de mai sus, precum şi a proiectului “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Alba”, proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu. Prin intermediul acestui proiect, care se derulează în prezent, în Cugir vor fi executate reţele de canalizare menajeră pe toate străzile oraşului şi se va construi o staţie de epurare modernă. (Biroul de Presă al Primăriei Cugir)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea