Ziarul Unirea

Cugirenii plătesc pentru apă acelaşi preţ ca în tot judeţul Alba

   Preţul de livrare a apei potabile este unic pe întreg operatorul regional SC APA CTTA SA ALBA,  ceea ce înseamnă că locuitorii oraşului Cugir plătesc acelaşi tarif ca şi restul populaţiei din judeţ. Tariful practicat de SC APA CTTA SA ALBA pentru întregul judeţ este de 2,71 lei\mc  (fără TVA), preţ unic pentru toate categoriile de consumatori, iar la canalizare, noul tarif este de 1,72 lei\mc (fără TVA).
Precizările se impun că urmare a nelămuririlor semnalate de către unii cetăţeni din localitatea Cugir cu privire la noile preţuri practicate începând cu 1 ianuarie 2012.  Decizia modificării  tarifelor nu este una locală, ci este aprobată de către Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “APA ALBA”, alcătuită din Consiliul Judeţean şi consiliile locale ale oraşelor şi comunelor beneficiare de alimentare cu apă,  cu avizul Agenţiei Naţionale de Reglementare pentru Servicii Publice şi Gospodărire Comunală. Oraşul Cugir este membru al asociaţiei începând cu anul 2004, iar de la 1 ianuarie 2005 furnizorul de apă din Cugir face parte din operatorul regional SC APA CTTA ALBA. Prin afilierea la aceste organisme în perioada 2004-2008 am putut beneficia de programul finanţat cu fonduri europene “Reabilitarea reţelelor de apă potabilă în jud. Alba” (SAMTID), prin care s-au înlocuit 16 km de reţea. Această investiţie a avut ca efect creşterea calităţii apei potabile care ajunge la robinetele cetăţenilor din Cugir. Trebuie precizat că unificarea preţului la apă  face parte din strategia de tarifare convenită pentru susţinerea proiectului de mai sus, precum şi a proiectului “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Alba”, proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu. Prin intermediul acestui proiect, care se derulează în prezent, în Cugir vor fi executate reţele de canalizare menajeră pe toate străzile oraşului şi se va construi o staţie de epurare modernă. (Biroul de Presă al Primăriei Cugir)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

Lupu 2 februarie 2012 at 19:41

Si va laudati ba hotilor ? Ceilalti nu au doua rauri in oras ca si noi! Rusineeeeeeee!!! Dupaia dati vina pe altii da nu spuneti ca APA SA e condusa in Cugir de gasca pnl-psd .

alex 2 februarie 2012 at 21:43

La fel ca si in pretul painii, unde materia prima (faina) costa cam 10% din pretul total, la fel se intampla si cu apa potabila. Din aceasta cauza se calculeaza un pret unitar, fiindca in acest pret costurile cele mai mari sunt cele de pompare, tratare, intretinere conducte, remuneratiile personalului, achizitia de echipamente…etc. Daca tot sustineti ca in Cugir avem 2 rauri si sunteti nemultumit de pretul apei POTABILE, va amintesc de cele 2 optiuni specificate chiar de catre dvs. Imi cer scuze, nu vreau sa jignesc ci doar sa fac oamenii sa inteleaga care sunt diferentele intre pretul materiei prime si cel final platit de consumator. La fel ca in cazul benzinei, unde accizele reprezinta 70-80% din pretul total de la pompa, la fel este si cu apa potabila, de aceea faptul ca avem la dispozitia sursa de apa aproape nu inseamna ca avem un pret mai mic.

Plesa 2 februarie 2012 at 23:38

Va credem ! Stati linistiti , nu e nevoie sa explicati. Oricum , tot asa de bine ne este si daca puneti sigiliu pe usa primariei . Avem nevoie de asa conducatori cum avem nevoie de o gaura in prezervativ.

Sambuca 3 februarie 2012 at 0:19

Bine zici Plesa.

CUGIR C 3 februarie 2012 at 8:53

CE PUTEM FACE NOI CONSUMATORII??? MAI NIMIC.
MONOPOLUL DETINUT DE SC APA CTTA SA FACE SA NU AVEM
APROAPE NICI O OBTIUNE.CE PUTEM TOTUSI FACE……ESTE SA DUCEM APA PENTRU CONSUM DE LA IZVOARELE CARE SUNT CUNOSCUTE SAU SA NE FACEM FINTINI, S-AU POATE AVETI O ALTA IDEE…….

Bogdi 3 februarie 2012 at 8:59

Super ai zis Plesa cu pusul sigiliului pe primaria Cugir!Da dar in campanie cine-o mai ajuta pe Elena Ceausescu sa ne zica: -Un vot silvuples!?

Comentariile sunt oprite