Rămâi conectat

Sport

Cugireanul Robert Kilin va antrena în Grecia *Format în Germania, fiul lui Alexandru Kilin a semnat cu Olympiacos Pireu!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Antrenorul Alexandru Kilin (62 ani) are motive întemeiate de satisfacţie întrucât, pe lângă realizarea profesională a promovării cu CSO Cugir în Liga a 3-a se bucură şi de rezultatele fiului său Robert Kilin (39 de ani) – care va activa în viitorul sezon în Grecia, la Olympiacos Pireu. Acesta a dovedit că „aşchia nu sare departe de trunchi” şi a semnat un contract cu Olympiacos Pireu, noua campioană a Greciei, care va participa în Champions League. Kilin junior va activa ca antrenor principal la formaţiile Under 21 şi Under 17 ale „alb-roşiilor” şi are şansa se debuteze în toamnă într-o competiţie juvenilă, Next Gen, iniţiată de UEFA în paralel cu grandioasă întrecere stelară. „În virtutea relaţiilor de colaborare între federaţiile din Grecia şi Germania, elenii au cerut recomandări în vederea înregimentării unui antrenor tânăr. Acesta a fost Robert, care va ajunge astfel în curtea campioanei Greciei, pentru o nouă experienţă şi o ofertă de nerefuzat”, a spus Kilin. În aceeaşi ordine de idei, a fotbalului de sub Drăgana nou-promovata Metalurgistul Cugir îşi va relua antrenementele luni 15 iulie, întrucât informaţiile prevăd ca viitorul sezon să debuteze pe 6 septembrie.

*Stabilit în Germania

Ca jucător, Robert a debutat în localitatea natală, la echipa Metalurgistul fiind ani buni component de bază al fpsp_Kilin_2spselecţionatei UEFA 93. Talentat mijlocaş, Kilin ajunge în Divizia A la Inter Sibiu (1991-1996), iar apoi la „U” Cluj (1988-1999) cu peste 30 de meciuri pe prima scenă şi apoi la FC Bihor în Divizia B. Trece prin Ungaria (Csepel Budapesta) şi apoi se îndreaptă spre Germania (Bayern Hof). Aici, după circa un deceniu, agaţă ghetele-n cui şi devine antrenor şi coordonator al Centrului de copii şi juniori al clubului. Trece apoi în 2012, la SSV Jahn Regensburg, până la finele sezonului, activând tot în sectorul juvenil, al pregătirii tinerelor talente, devenitnd şi antrenor zonal al Federaţiei Germane de fotbal (DFB) în Bavaria de Nord. „Robert va pregăti în Grecia echipele Under 21 şi Under 17, două grupe de la Olympiacos. După ce va absolvi cursul FRF pentru Licenţa UEFA Pro, va avea posibilitatea să pregătească şi echipa Under 19 a grecilor. Vă daţi seama că sunt foarte mândru ce ceea ce a realizat”, a spus Alexandru Kilin. Astăzi, luni, 8 iulie, va fi, în Grecia, prima zi de lucru a lui Robert la noua sa formaţie, românul ajungând în Grecia împreună cu întreaga familie.

*B. Andone în Emirate, Ţălnar în Oman…

Robert Kilin nu este primul tehnician originar din judeţ ce activează peste hotare. Din luna ianuarie, aiudeanul Bogdan Andone este secundul lui Şumudică în Emiratele Arabe la Al Shaab. În plus, fostul dinamovist Cornel Ţălnar are pe masă o ofertă clară de la Muscat Club din Oman. Tehnicianul albaiulian mai dispune de alte câteva propuneri din Orient şi în următoarele zile se va decide asupra destinaţiei, după experienţa cu gust amar din această primăvară, de la Dinamo.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea