Rămâi conectat

Curier Județean

Cugir: Nici un caz de infectare cu COVID-19, pentru a treia săptămână la rând. Câte persoane sunt în izolare la domiciliu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Este a treia săptămână în care nu s-a înregistrat nici o îmbolnăvire cu coronavirus pe plan local (excepție cele 2 persoane raportate săptămâna trecută, cu domiciliul în localitatea noastră, dar cu reședința în alte orașe), Așadar, potrivit Comitetului Local pentru Situații de Urgență întrunit on-line astăzi, 12 iunie 2020, în ultimele 7 zile au fost efectuate 67 de teste la persoane suspectate de COVID-19, care, din fericire, au avut rezultat negativ.

Există totuși o îngrijorare cu privire la numărul mare de persoane cu domiciliul în orașul Cugir care continuă să se întoarcă din alte țări europene. În ultima săptămână au revenit acasă 29 de familii cu 73 de persoane, în cazul cărora s-a luat măsura izolării la domiciliu timp de 14 zile. În momentul de față, în total sunt izolate 53 de familii cu 107 de persoane, dintre care 15 familii cu 32 persoane fac parte din categoria vulnerabilă, motiv pentru care primesc porții de mâncare zilnic.

În contextul acestui val de persoane care se întorc de peste hotare, organele de ordine își intensifică acțiunile de control și verificare în vederea depistării și sancționării celor care nu respectă măsura izolării la domiciliu și pun în pericol în felul acesta sănătatea cetățenilor. În cazul în care se vor constata astfel de abateri, persoanele respective vor fi carantinate instituționalizat, în centre destinate acestui scop, pentru încă 14 zile, fiind obligate să plătească cheltuielile cu cazarea, masa si transportul.

În continuare, cetățenii sunt atenționați să respecte cu multă responsabilitate măsurile de protecție și distanțare socială, CLSU Cugir atrăgând atenția că evoluția bună din ultimele săptămâni și relaxarea măsurilor nu înseamnă și depășirea pericolului epidemilogic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea