Rămâi conectat

Actualitate

Cugir: Burse pentru romii implicaţi, în cadrul proiectului „Educaţia, şansa noastră pentru viitor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

 Preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltarea Comunitară a Romolor din Cugir, Cosmin Pienar ne-a declarat că începând de luni 18 martie a. c, s-a reluat plata burselor pentru copiii implicaţi în proiectul ,,Şcoala după şcoală”, precum şi pentru persoanele adulte care frecventează cursurile „A doua şansă”, program aflat în ultimul an de implementare.

Demersul face parte dintr-un proiect mai amplu, intitulat: „Educaţia, şansa noastră pentru viitor”, implementat de către Asociaţia GEDEON, în parteneriat cu Academia de Studii Economice din Bucureşti, Organizaţia de Dezvoltare a Romilor Social-democraţi din Cugir şi Cooperativă De Ensino C.R.L. Portugalia.

Prima componenţă a proiectului „Scoala după şcoală” este destinată unui grup de 75 de elevi, în mare majoritate romi, cu risc de părăsire timpurie a şcolii, cărora li se vor acorda burse, în cuantum de 192 lei/lună, cu scopul îmbunatăţirii condiţiilor de trai necesare unei educaţii de calitate. „A doua şansă” se adresează unui număr de 15 persoane -cu precădere romi adulţi, care au părăsit timpuriu şcoala şi care vor să-şi completeze studiile. Acestora li se vor acorda semestrial, pe o perioadă de doi ani, câte o bursă în cuantum de 128 lei.

  „Menirea noastră este ca în cadrul proiectului „Educaţia, şansa noastră pentru viitor” să identificăm şi să contracarăm principalele probleme cu care se confruntă elevii care abandonează băncile şcolii, din cauza lipsurilor materiale şi a izolării sociale discriminatorii care este resimţită în comunităţile defavorizate”, a precizat Cosmin Pienar. El a ţinut totodată să aducă mulţumiri directorului Şcolii Gimnaziale ,,Singidava” prof. Monalisa Borza, cadrelor didactice ale şcolii, precum şi colegului său Adrian Frăţila, pentru modul cum au asigurat derularea proiectului la nivel local.  (C. P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mesajul Casei Regale a României, la comemorarea a șase ani de la trecerea în neființă a Regelui Mihai: „A lăsat o urmă de neşters în sufletele românilor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesajul Casei Regale a României, la comemorarea a șase ani de la trecerea în neființă a Regelui Mihai Marţi, 5 decembrie, se împlinesc şase ani de la moartea Regelui Mihai. „A lăsat o urmă de neşters în sufletele românilor şi în devenirea Naţiunii noastre”, susţine Casa Regală a României „Acum şase ani, în ziua de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare