Ziarul Unirea

Cugir – A fost aprobat planul de acţiune în domeniul energiei durabile

    Prezent la reuniunea de la Bruxelles din noiembrie anul trecut, edilul Cugirului Adrian Teban a semnat formularul de adeziune la Convenţia Primarilor asumându-şi sarcini pentru Planul de Acţiune în Domeniul Energiei Durabile (PAED).
Un important demers care include un inventar de referinţă al emisiilor, menit să descrie modul în care vor fi atinse obiectivele, în termen de un an de la data primirii oraşului Cugir în Convenţia Primarilor. Ţinând seama de Planul Naţional de Acţiune în domeniul Energiei din Resurse Regenerabile, localităţile care vor adera la Convenţia Primarilor vor fi sprijinite de către Biroul Regional de Informare care activează în Regiunea 7 Centru, respectiv ADR CENTRU, prin acordarea de asistenţă tehnică şi strategică în implementarea Planului de Acţiune privind promovarea energiilor regenerabile. Un demers ce poate fi promovat prin furnizarea de sprijin financiar sau prin oportunităţi pentru cheltuieli legate de implementarea PAER şi organizarea unor zile ale energiei la nivel local, care să ridice gradul de conştientizare a factorilor implicaţi.
Într-o reuniune recentă, Consiliul Local Cugir a dat undă verde Planului de Acţiune în Domeniul Energiei Durabile. (C.P.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419