Rămâi conectat

Sport

Cu disperare, după puncte în Zăvoi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu numai două puncte în ultimele 5 jocuri, răstimp în care n-au înscris deloc, „alb-negrii” se agaţă cu disperare de confruntarea din Zăvoi, contând pentru etapa a 25-a a Ligii a 2-a, astăzi de la ora 18.00. „Intermediara” eşalonului secund vine pentru unirişti înaintea unei pauze de două runde, situaţie în care trupa lui „Roti” este obligată să nu se întoarcă cu mâna goală de la Rm Vâlcea. Apăsaţi de ameninţarea unei ruşinoase retrogradări şi cu contractele neachitate, jucătorii albaiulieni joacă o partidă importantă împotriva amfitrionilor conduşi de Laurenţiu Tudor, ce au două eşecuri interne consecutive (Voinţa Sibiu şi CS Mioveni), CS Municipal numărându-i în lot pe foştii unirişti D. Rădoi şi D. Balauru.
l”Sperietoarea” vâlceană
FC Unirea, ocupanta ultimei poziţii în ierarhie, cu cel mai greu pasiv la „adevăr”, un minus 16 apăsător, va da piept cu un coşmar al ultimilor 5 ani. Un dublu 1-2 în stagiunea 2006-2007, 0-1 şi 1-4 (pe „Cetate”) în campionatul 2007-2008, respectiv 0-2 la Rm Vâlcea şi 0-0 la Alba Iulia în sezonul 2008-2009, 1-1 în tur, reprezintă seria neagră a confruntărilor directe, cu două puncte şi 5 eşecuri din 7 confruntări. „Trebuie neaparat să luăm puncte din acest duel, nu ne mai permitem să batem pasul pe loc, mergem la victorie. Într-un fel sau altul suntem obligaţi să depăşim pasa proastă, să realizăm un rezultat pozitiv”, a afirmat „principalul” Gabriel Rotaru, aflat la al treilea joc pe banca tehnică.
lFără Călin Cristea!
Din multitudinea jucătorilor incerţi pentru acest meci (Pascal, Pleniceanu, Boboc), doar mijlocaşul Călin Cristea nu poate evolua, din pricina unei entorse la glezna stângă suferite în partida recentă. Este săptămâna aniversărilor pentru echipierii formaţiei din Cetatea Marii Uniri, ieri Claudiu Oara a împlinit 23 ani, urmează vineri 6 mai sărbătorirea aceleiaşi vârste pentru Călin Cristea, dar şi ziua magazinerului „Joe” Trandafir Croitoru, pentru ca sâmbătă, 7 mai să vină la rând junele Nicuşor Stanciu cu majoratul celor 18 ani. „Tradiţia nu ne este favorabilă în duelurile cu vâlcenii, practic suntem în situaţia Bihorului la meciul de pe «Cetate». Sper ca şi noi să reuşim acelaşi lucru şi să spargem gheaţa. Ar fi şi cazul, mai ales că jucătorii sunt conştienţi de importanţa meciului”, a conchis Gabriel Rotaru.
Echipa probabilă: Pascal – Bâlu, Y. Camara, Potopea, Al. Giurgiu – Spătaru, Pleniceanu, N. Stanciu, Boboc – Ad. Câmpeanu, M. Oprea lArbitri Teodora Albon (Cluj Napoca), I. Ciocănea (Sibiu), D. Ilieş (Braşov), rezervă M. Bordean (Sibiu); observatori Oct. Ştreng (Oradea), Fl. Domide (Arad).
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea