Rămâi conectat

Sport

CSU Alba Iulia – Sepsi Sf. Gheorghe în meciul orgoliilor pentru medalia de bronz

Tudor Stan

Publicat

în

CSU Alba Iulia - CSM Targoviste 13Luptă pentru medalia de bronz. Ultima fază din acest sezon pentru CSU Alba Iulia debuteaza mâine, sâmbătă seară, cu începere de la ora 18:00, în Sala de Sport a Universităţii, când echipa universitară întâlnește în prima partidă din finala mică a campionatului Naţional de baschet feminin, pe Sepsi SIC Sf. Gheorghe.

Meciul se anunță unul al orgoliilor, dar și în care se întâlnesc două formații ”rănite”, după ce au pierdut în semifinale în doar două manșe, împotriva vicecampioanei, CSM Târgoviște, respectiv campioanei en-titre, ICIM Arad. Chiar dacă disputa se anunță una extrem de echilibrată, trupa lui Miroslav Popov pornește favorită, având în vedere că evoluează în fața propriilor fani, loc în care s-au impus de fiecare dată în fața covăsnencelor, în 4 confruntări. În plus va conta foarte mult și dorința foarte mare a universitarelor de a cuceri medalia de bronz și poziționarea pe treapta a treia a podiumului final, continuând astfel parcursul ascendent al clubului din ultimele sezoane. Cele două combatante din finala mică au ajuns în acest stadiu al campionatului după ce au pierdut în semifinale cu CSM Târgoviște, respectiv ICIM Arad, după confruntări încheiate în doar două partide. Astfel, CSU Alba Iulia a piedut cu 2-0 în semifinale cu campioana CSM Târgoviște după două înfrângeri destul de dure, în urma unor partide în care sportivele lui Popov nu s-au regăsit deloc, nereușind să joace la potențialul dorit. De cealaltă parte, Sepsi Sf. Gheorghe a avut cam același parcurs, cu două înfrângeri fără istoric, adversara de la ICIM Arad arătându-se mult prea puternică pentru covăsnence. În acest sezon, înaintea confruntărilor din playoff, cele două echipe s-au întâlnit de două ori, în diputele tur-retur din campionat, ambele câştigate de CSU. În prima dintre ele, desfășurată în partea de început a sezonului, în Sala Universității din Alba Iulia, trupa lui Popov s-a impus scor 78-65, în timp ce în manșa retur, din Sala ”Katy Szabo” din Sf. Gheorghe echipa universitară a învins scor 50-46, în urma unei partide jucate cu multă intensitate, cu multe ratări, diferența făcându-se în final pe jocul defensiv. Scorul întâlnirilor directe între cele două combatante este în acest moment de 6-1 pentru trupa lui Popov. Sper ca jucătoarele mele să se poată controla și concentra în confruntările din finala mică, iar cu Sepsi fără Prahalis consider că putem juca normal. Cred că problema străinelor, în special a americancelor, de la ambele formații, este că sunt deja cu gândul acasă, iar acest lucru va conta mult, iar care echipă se va concentra mai bine va lua medalia. Eu sper ca noi să fim aceia, deoarece suntem echipa mai bună și avem avantajul terenului propriu”, a declarat Miroslav Popov antrenorul CSU Alba Iulia.

*Acțiune caritabilă pentru copiii defavorizați

La partida de mâine, Clubul Sportiv Universitatea din Alba Iulia invită toți suporterii care vor veni la sală să-și susțină echipa favorită să vină ”însoțiți” de o jucărie, pe care să o arunce la începutul partidei în teren. Acestea vor ajunge la copiii Casei de copii de Tip Familial ”Rița Gărgărița” din Alba Iulia. În prezent, în locația aflată în cartierul Bărăbanț, sunt găzduiți 21 de copii separați temporar sau definitiv de parinți și copii cu nevoi speciale (deficiență intelectuală), care pentru susținerea școlarizării beneficiază de protecție specială. Este vorba despre un gest mic, dar important, pentru copiii inocenți, cu care soarta a fost mai puţin îngăduitoare și care nu au putut gusta în totalitate de bucuriile vieții.

CSU Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice, în cadrul Galei Sportului, eveniment organizat la Sala „Transilvania” și organizat de CJ Sibiu! Miruna Măda, sportiva originară din Alba, a fost desemnată, de curând, cel mai bun sportiv din județul Sibiu în anul 2023, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea