Rămâi conectat

Actualitate

CSU Alba Iulia învinsă net de ACS Sepsi în bătălia pentru locul 4 de la Sf. Gheorghe *Echipa lui Popov a pierdut fără drept de apel în derby-ul returului

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia a pierdut fără drept de apel presupusul derby pentru locul 4, din deplasare, cu ACS Sepsi Sf. Gheorghe,  confruntare contând pentru runda a 27-a a Ligii Naţionale de baschet, gazdele impunându-se cu scorul  77-65 (36-16, 19-17, 12-19, 10-13). Echipa lui Popov a ratat fără replică, deşi diferenţa nu o indică. cel mai important meci din returul campionatului, fiind învinsă într-un mod categoric de o formaţie ce a mizat pe numai 6 jucătoare!

Într-o atmosferă vulcanică, echipa din Covasna şi-a consolidat locul al 4-lea în ierarhie, fapt ce-i conferă un avantaj important în play-off, când va juca două partide acasă, în compania echipei lui Miroslav Popov.

Formaţia din Cetatea Marii Uniri are în prezent 40 de puncte (16 victorii şi 8 înfrângeri) şi în penultima etapă a sezonului regulat va juca în deplasare, sâmbătă 23 martie, cu Universitatea Cluj.

*Prima jumătate catastofală!!!

Vizitatoarele au fost copleşite de miza confruntării şi n-au existat pe teren în prima jumătate a meciului. O prestaţie dezamăgitoare a dus la o diferenţă neverosimilă la capătul primul sfert (36-16). Trupa lui Deri Csaba a continuat marşul triumfal şi-a călcat în picioare oponentele şi la finele primei reprize avantajul era unul consistent, precum într-un meci cu o victimă sigură şi o echipă fără milă: 55-33! Inutilă revenirea din partea secundă a meciului, ce a redus numai proporţiile scorului. „Primul sfert a fost decisiv în economia jocului. N-am avut atitudinea firească, majoritatea fetelor n-au rezistat presiunii pusă de o sală incendiară, iar adversarelor le-a intrat aproape tot, având un procentaj incredibil. După primele 10 minute, noi eram în postura boxerului numărat de două ori, aproape de KO. Normal că eşecul este unul greu digerabil, dar încercăm în play off să învingem la Sf. Gheorghe”, a spus Petru Eleş, director sportiv al CSU Alba Iulia.

Între cele două combatante vor mai exista minimum 3 dueluri (dacă nu cumva Sepsi va termina pe locul 3, situaţie în care CSU va juca cu CSM Satu Mare), primul în 1 aprilie la Alba Iulia, în semifinalele Cupei României. E rost de revanşă oare, după corecţia de la Sf. Gheorghe?

Pentru CSU au înscris Eniko Laza – 16, Amanda Thompson – 14 (din nou double-double), Becca Tobin – 11 puncte, Jovana Vukoje – 10, Alexandra Uiuiu – 8,  Katya Abramzon – 6. Echipa din Cetatea Marii Uniri va încheia stagiunea abia pe locul al 5-lea (anul trecut era pe poziţia a 3-a) şi după cum s-a comportat, un parcurs cenuşiu, joc mai degrabă modest, e greu de crezut că îşi poate atinge obiectivul, o clasare între primele 4 echipe, chiar şi cu Popov pe bancă, văzut salvator după plecarea lui Bilek… Partida decisivă pentru locul trei va fi în 27 martie, CSM Satu Mare – Sepsi Sf. Gheorghe.

Foto: Sorin STANCIU

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea