Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

CSU Alba Iulia – Gloria Bistrița 2-0 (2-0) | Studenții au învins liderul și s-au calificat în play-off!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fericire pentru CS Universitar Alba Iulia, care, la al doilea an în eșalonul terț, s-a calificat în play-off, provocând o deziluzie profundă pentru concitadinii de la CSM Unirea Alba Iulia.

Formația lui Bruno Vienescu a învins liderul Gloria Bistrița-Năsăud, echipa lui Falub fiind la primul eșec extern, o înfrânegre venită după 10 etape de imbatabilitate (9 victorii și o remiză) iar cele 3 puncte prețioase au însemnat accederea studenților în „careul de ași”. Un joc extrem de important, al cărui soartă a fost parafată în prima repriză.

Amfitrionii au mai avut o bară prin Gilyen, puteau face 3-0, dar apoi presiunea și-a spus cuvântul și au făcut pasul înapoi pentru a securiza avantajul, portarul Gal având două intervenții excelente. O performanță pentru universitari venită tocmai de ziua de naștere a rectorului Daniel Breaz.

Felicitări învingătorilor, cinste învinșilor, în privința luptei pentru play-off. Prima repriză am dominat-o în întregime din punct de vedere tactic, iar în actul secund am cedat terenul. Ne-am încununat munca dintr-un sezon, într-un meci dificil, împotriva unui adversar căruia i-au lipsit doar doi titulari. Ne-am îndeplinit obiectivul, ce se întâmplă în play-off este bonus. Felicitări jucătorilor pentru ceea ce am realizat împreună. Sperăm ca la Bistrița, în primul meci, să nu mai fim dezavantajați de arbitraj„, a spus Bruno Vienescu.

CSU Alba Iulia începe play-off-ul cu o deplasare la Bistrița.

 

*1-0, min. 15: NIAKATE a deschis scorul după un corner.

*2-0, min. 21: GILYEN a majorat avantajul

Stadionul „Pielarul” din Sebeș găzduiește sâmbătă, la ora 15.00, pe teren sintetic, prima partidă din eșalonul terț, confruntarea dintre CS Universitar Alba Iulia și Gloria Bistrița, o întâlnire de „totul sau nimic” în care amfitrionii își joacă șansele de intrare în play-off, la concurență cu întâlnirile de la Cugir și Mediaș.

Vizitatorii au absențe din efectiv, anunțând că vor lipsi Martinovici – suspendat, Oct. Vasile, Țegle și R. Bălan – accidentați. Însă, în cele din urmă Oct. Vasile și R. Bălan – sunt titulari.

Sunt numeroase calcule la mijloc, universitarii situându-se pe poziția a 4-a a ierarhiei Seriei 9 înaintea ultimei runde a sezonului regular, la egalitate de puncte, 28, cu „alb-negrii” din Cetatea Marii Uniri, însă cu avantajul jocurilor directe. CS Universitar are o misiune dificilă împotriva liderului condus de ex-uniristul Adrian Falub, care a acumulat 40 de puncte. Ecuația calificării grupării albaiuliene în „careul de ași” se simplifică, gazdele trebuind să înregistreze același rezultat ca al contracandidaților de la CSM Unirea Alba Iulia.

CSU: R. Gal – Kilyen/ cpt, Niakate, R. Popa, B. Lazăr (46, Cisse), V. Boldea – Gilyen (80, Bidulescu), M. Șerban (62, Trifu), Bucurică (62, Ouedraogo), Pîntea (56, Piftor), Târșa; rezerve Al. Șerban, Cunțan, Kouadio,  Tronea. Antrenor Bruno Vienescu.

Gloria: Mociu – Gallo, Fridrich, Uțiu, R. Bălan, Dat, Mihalcea, L. Popa, Oct. Vasile, Banyoi, Davordzie; rezerve Moga, Fl. Bălan, Râpan, Chioreanu, Ionică, Sucitu, Zaharia, Mar, S. Itu. Antrenor Adrian Falub.

Arbitri Fl. Mazilu (Satu Mare), Z. Kopriva (Carei), B. Kopriva (Carei) Observatori Teodora Albon (Cluj-Napoca), Fl. Burlea (Făgăraș)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea