Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

CSU Alba Iulia, acţiune caritabilă la meciul cu Sepsi Sf. Gheorghe: jucării adunate de la spectatori pentru copiii de la „Riţa Gărgăriţa”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia - CSM Targoviste 9Iniţiativă de suflet a echipei CSU Alba Iulia: la partida de sâmbătă, 26 aprilie, de la ora 18.00, cu Sepsi Sf. Gheorghe, spectatorii sunt invitaţi să vină la Sala Universităţii „1 Decembrie 1918” cu jucării de pluş, care vor fi apoi donate celor defavorizaţi de soartă de la Casa de copii „Riţa Gărgăriţa” din Alba Iulia, cartierul Bărăbanţ.

Este o acţiune lăudabilă a oficialilor formaţiei de baschet feminin, care prin acest demers încearcă să fie alături, măcar moral, de cei 21 de copii, care vor viziona în premieră un meci de baschet. Asemenea acţiuni înseamnă ca în momentele înaintea debutului jocului, spectatorii să arunce pe parchet jucăriile, care apoi vor fi strânse şi donate.

În fapt, suporterii locali sunt invitaţi pe această cale să-i ajute pe micuţii să simtă şi în acest mod afecţiunea celor din jur, meciul de baschet dintre CSU Alba Iulia şi Sepsi Sf. Gheorghe însemnând îmbinarea sportului cu latura socială. Duelul de pe parchet reprezintă întâiul meci din cadrul finalei mici a Ligii Naţionale de baschet feminin.

Modelul a fost împrumutat de români de la americani, care au o tradiţie de zeci de ani, în sensul că la toate evenimentele sportive pe care le organizează înainte de sărbătorile de iarnă, strâng jucării pentru copii, în ţară mai fiind asemenea acţiuni, în diverse ocazii, la Timişoara, Craiova, Ploieşti etc.
Iubitorii sportului din Alba Iulia invitați la meci cu jucării pentru copiii din judeţ cu care soarta a fost mai puţin îngăduitoare. Prima partidă din Finala Mică a Campionatului Național de baschet, care va avea lor între CSU Alba Iulia și Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, sâmbătă, 26 aprilie 2014, cu începere de la ora 18:00, va avea în program pe lângă spectacolul baschetbalistic și o acțiune inedită cu scop caritabil. Toți specatorii care vor dori să ia parte sâmbătă la meci, sunt invitați să vină ”însoțiți” de o jucărie, pe care să o arunce la începutul partidei în teren. Acestea vor ajunge la copiii Casei de copii de Tip Familial ”Rița Gărgărița” din Alba Iulia. În prezent, în locația aflată în cartierul Bărăbanț,  sunt găzduiți 21 de copii separați temporar sau definitiv de parinți și copii cu nevoi speciale (deficiență intelectuală), care pentru susținerea școlarizării beneficiază de protecție specială.

 Clubul Sportiv Universitatea din Alba Iulia invită astfel toți participanții la, posibil, ultima prezență pe teren propriu din sezon a echipei universitare să facă un gest mic, dar important, pentru copiii inocenți, care nu au putut gusta în totalitate de bucuriile vieții.

 

            CSU Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea