Rămâi conectat

Sport

CSU Alba Iulia a ratat primul obiectiv al sezonului, Cupa României *Dezastru în Banat, ICIM Arad-CSU Alba Iulia 72-52

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia-ICIM Arad Cupa Romaniei 25

CSU Alba Iulia a reuşit în urmă cu câteva zile să învingă pe ICIM Arad, singura echipă de baschet feminin din Europa, imbatabilă până la partida cu albaiuliencele. La Alba Iulia, fetele lui Miroslav Popov şi-au adjudecat o diferenţă de 5 puncte la finalul partidei, iar meciul din Sala Victoriei din Arad se anunţa a fi unul extrem de disputat. Însă, în final campioana României, ICIM Arad a trecut de CSU Alba Iulia cu 72-52 (20-11, 23-15, 13-11, 16-15) şi s-a calificat în Final Four-ul Cupei României.

Deşi au început îndrăzneţ partida când au punctat de două ori consecutiv, albaiuliencele şi-au pierdut concentrarea şi le-au permis gazdelor (susţinute de peste 1500 de suporteri) să preia conducerea partidei. Arma forte a lui Miroslav Popov, defensiva nu a funcţionat la standardele obişnuite, universitarele pierzând multe mingi în suprafaţa proprie, însă nici ofensiva CSU-ului nu şi-a făcut datoria, baschetbalistele din Alba Iulia, ratând foarte multe ocazii din poziţii favorabile. Aradul a câştigat primul sfert, scor 20-11, iar la pauza dintre cele 4 sferturi, diferenţa de pe tabelă era una covârşitoare în favoarea gazdelor, scor 43-26. Diferenţa mare dintre cele două formaţii s-a păstrat şi în actul secund, iar după trei sferturi încheiate, scorul era 56-37. Nici în ultima parte albaiuliencele nu au reuşit nimic notabil în acest meci, iar ICIM Arad s-a impus în final cu 72-52.

*Cravata nu i-a mai purtat noroc lui Miroslav Popov

Accesoriul norocos a lui Miroslav Popov, cravata cu tematică baschetbalistă, nu i-a mai purtat noroc antrenorului, care a suferit prima înfrângere severă din acest sezon. Deşi putea şi să piardă la o diferenţă mai mică de 5 puncte, echipa din Alba Iulia nu a reuşit acest lucru şi pe lângă umilinţa suferită pe terenul rivalei ICIM Arad, CSU Alba Iulia a pierdut şi lupta pentru Cupa României, un obiectiv clar, stabilit la începutul acestui sezon.

*Evoluţie modestă pentru universitare

Pilonul principal al echipei CSU Alba Iulia şi cea mai bună marcatoare din acest sezon, Chasity Reed a făcut la Arad, cel mai prost meci din acest sezon, iar evoluţia slabă a americancei a contat şi în rezultatul final al partidei. Împotriva campioanei a debutat Marina Mandic, sârboaica adusă în locul Jovanei Vukoje. Una dintre cele mai bune jucătoare la partida tur, Larisa Toma nu a mai reuşit o evoluţie la fel de bună la partida decisivă de la Arad. La fel ca şi în tur, cea mai bună jucătoare din tabăra CSU-ului a fost Sasa Cadjo.

Pentru CSU Alba Iulia au punctat: Chastity Reed – 14 puncte, Sasa Cadjo – 12, Chadijah Whittington – 8, AnneMarie Părău – 7, Larisa Toma – 4, Marina Mandic – 4, Tiffany Brown – 3.

*Nota 10 pentru Gruppo Arnsberg

Galeria echipei de baschet din Cetatea Marii Uniri, „Gruppo Arnsberg” şi-a susţinut necondiţionat favorita, cântând şi scandând întreaga partidă pentru albaiulience. Peste 15 persoane din Alba Iulia au fost prezente la meciul de foc de la Arad.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea