Rămâi conectat

Sport

CSȘ Blaj – patru medalii la naționale: argint pentru Andreea Bogdan și Mihaela Blaga | Antrenoarea Cristina Man, nemulțumiri la adresa conducerii clubului din “Mica Romă”

Publicat

în

Zilele trecute, la Cluj-Napoca, s-a disputat etapa finală a Campionatului Național de atletism pentru seniori și tineret (Under 23), ultima competiție internă de pistă din acest an. În cadrul acestor întreceri au fost incluse și finalele probelor de semifond pentru categoriile juniori 3, 2 și 1, probe nedesfășurate anterior din cauza pandemiei de coronavirus. CSȘ Blaj a fost reprezentat de trei atlete, pregătite de Cristina Man, iar performanțele obținute sunt unele deosebit de valoroase, cucerindu-se 4 medalii (Mihaela Blaga și Andreea Bogdan – vicecampioane naționale, Mihaela Blaga – alte două medalii de bronz), în condițiile unul sezon dificil și a unei pregătiri adaptate la actuala securitate sanitară.

Dar iată rezultatele: *Adelina Petruța – locul 10 la categoria juniori 1, în proba de 5000 metri (rezultatul 20:49.05); *Andreea Bogdan – locul doi (vicecampioană națională), la juniori 2, în proba de 1500 metri obstacole (timpul 5:48.99); *Mihaela Blaga, în proba de 3000 metri obstacole (rezultatul 11:10.10) – locul 4 la seniori, locul trei la tineret și locul trei la juniori 1; vicecampioană națională (locul doi), la juniori 2, în proba de 2000 metri obstacole (rezultatul 7:06.19), îndeplinind și în acest an standardul de participare la Campionatul European de Cadeți, Rieti (Italia).

“Rezultatele foarte bune obținute de sportivele mele nu mă surprind, deoarece aceste fete talentate au muncit enorm pentru a progresa cât mai mult în probele în care sunt specializate. Dar toate acestea sunt umbrite de deciziile greșite ale directorului CSȘ Blaj, d-na Silvia Marcu, care împiedică promovarea performanței atletismului la Blaj”, a punctat Cristina Man, antrenor care, în cele ce urmează, și-a precizat, detaliat, punctul de vedere, nemulțumită fiind de evenimentele petrecute în ultimii ani.

Electrica Furnizare Discount

*A ajuns la capătul răbdării

Vă explic în câteva rânduri ce s-a întâmplat la nivelul secției de atletism din cadrul CSȘ Blaj. Eu, Cristina Man, am activat ca profesor – antrenor titular pe catedra de atletism a CSȘ Blaj, având două grupe, una de performanță și una de începători, începând cu anul 2004. În luna februarie 2020, nemaisuportând tensiunile din cadrul CSȘ Blaj m-am titularizat pe postul de lector din cadrul Facultății de Educației Fizică și Sport, la Universitatea «1 Decembrie 1918» Alba Iulia, post pe care activam de cinci ani ca profesor asociat. Catedra de atletism de la CSȘ Blaj rămânând vacantă, nu s-a ocupat în urma mobilității personalului didactic pentru anul școlar 2020-2021.

Având-o pe sportiva Blaga Mihaela legitimată la CSȘ Blaj și inclusă în programul Comitetului Olimpic Român – Bursieri Olimpici, cu barem de participare confirmat și în acest an, la Campionatele Europene de Cadeți – Rieti 2021, pe Bogdan Andreea medaliată în proba de obstacole juniori 3 și pe Petruța Adelina – fostă componentă a lotului național de juniori, dar și alți câțiva sportivi cu rezultate bune obținute la campionatele naționale, m-am simțit îndreptățită să solicit plata cu ora, ca profesor asociat, pentru grupa de performanță a CSȘ Blaj (sportivii din componența acesteia fiind toți antrenați de mine). În urma deciziei Consiliului de Administrație al CSȘ Blaj, cele două grupe au fost împărțite la trei profesori (subsemnata, o anume domnișoară profesoară din Aiud și soțul doamnei directoare), decizie care din punctul meu de vedere încalcă normele legale. (Nu poți împărți grupa de performanță la doi oameni). Am depus la Inspectoratul Școlar Județean Alba o reclamație care este în curs de soluționare.

Ca urmare a acestei sesizări, d-na director Silvia Marcu a reacționat prin a-mi retrage acordul de voluntariat. Da, eu antrenam și participam în competiții, de la sfârșitul anului școlar și până acum ca profesor voluntar, din dragoste pentru acești copii minunați. De asemenea a ales să nu aloce bani pentru această deplasare, deși există referat depus la secretariat, interzicându-le sportivelor să participe la finala Campionatului Național. M-am trezit cu o zi înainte de competiție în imposibilitatea de a finaliza prin concurs toată munca din acest an a sportivilor mei. Cu acordul scris al părinților și sportivilor am decis participare la competiție. Deși înscrierile și validările concurenților au fost făcute exclusiv pe CSȘ Blaj, cheltuielile deplasării au fost suportate în final de CS Atletic Club «Mica Romă» Blaj, club cu care sportivele Blaga Mihaela și Bogdan Andreea au dublă legitimare, iar Petruța Adelina este legitimată exclusiv la CSȘ Blaj. Nu este etic și corect ca viitorul unor sportive talentate, aflate la început de carieră, să fie distrus de interese și decizii personale. Dacă nu aveam putere financiară să susțin această deplasare, munca lor de un sezon rămânea fără rezultat din cauza deciziilor unui director care conduce o instituție de învățământ după bunul plac.

Și dacă nu voi primi grupa de performanță la CSȘ Blaj (deoarece d-na director m-a amenințat că va reface Consiliul de Administrație și va împărți orele soțului și domnișoarei din Aiud care anul trecut nu a susținut nicio oră de antrenament cu sportivii blăjeni, deși a beneficiat de ore suplimentare plătite la CSȘ Blaj) vă promit că sportivii mei nu vor avea de suferit. Vom munci la fel ca și până acum, cu dragoste și pasiune pentru acest sport, departe de toate răutățile, și cu siguranță rezultatele vor fi din ce în ce mai bune. Felicit Federația Română de Atletism pentru buna desfășurare a competiției în deplină siguranță de igienă sanitară, fiind singura federație care până în prezent a organizat finale de campionat național, la toate categoriile de vârstă. Felicit sprtivele mele talentate Adelina, Andreea și Mihaela pentru rezultatele obținute și vă asigur că nu ne vom opri aici”, a încheiat Cristina Man.

Publicitate

Sport

Sâmbătă, ora 15.00, Gloria Bistrița – CS Ocna Mureș | Trupa lui Paul Ciucă, prima din cele trei deplasări consecutive

Publicat

în

CS Ocna Mureș are trei deplasări consecutive, prima fiind sâmbătă, de la ora 15.00, la Bistrița, meci contând pentru runda a 9-a a Seriei a 9-a a Ligii a 3-a, ultima a turului.

Este un joc al vecinelor de clasament, despărțite de un singur punct, bistrițenii plasându-se pe locul al 5-lea cu 12 puncte, iar ocnamureșenii pe o poziție mai jos. Echipa condusă de Paul Ciucă este în creștere de turație, cu două victorii la rând, o premieră pe a treia scenă în ultimii 4 ani, succesul extern contra “virușilor verzi” urmat de cel din derby “de Alba” cu Unirea Alba Iulia, la care se adaugă și remiza de acasă cu liderul CS Hunedoara, parcurs prin care a strâns 7 puncte în trei dispute.

Bistrițenii vin după două deplasări, una în care au făcut scor pe “Cetate” (4-0), singurele lor puncte externe, și o alta în care au pierdut la Turda (2-4). În acest sezon Gloria a adunat maximum de puncte în propriul fief, după ce a câștigat, pe rând, cu Unirea Ungheni (4-2), Viitorul Cluj (1-0) și Sănătatea Cluj (3-2). Elevii lui Dănuț Matei au cea mai permeabilă defensivă din serie, cu 22 de goluri primite (la egalitate cu Unirea Alba Iulia, ultima clasată), însă în ofensivă se bazează pe “veteranii” Curtuiuș (6 goluri) și Stoianof (5 goluri), ce au semnat 11 din cele 18 goluri.

Electrica Furnizare Discount

Ca o paranteză, topul principalilor marcatori ai Seriei a 9-a îi cuprinde pe Hergheligiu (CS Hunedoara) și Astafei (Unirea Ungheni) – 7 goluri, Curtuiuș (Gloria), Arnăutu (CS Hunedoara) și M. Lupu (Metalurgistul) – 6 goluri, Stoianof (Gloria) și L. Buș (CS Hunedoara) – cu 5.

Revenind la “Soda dragă”, gruparea din orașul salin are probleme de efectiv, inclusiv Paul Ciucă, antrenor ce nu poarte participa la meci. Va reveni Cl. Marcu după suspendare, însă absentează Tegbo – nerefăcut, Cunțan – carantină, Moise – ruptură musculară (Hetea – răcit, dar recuperabil; Anghel – entorsă).

Echipa are un moral bun, dar fiecare meci trebuie abordat cu maximă seriozitate și concentrare, altfel șansele de a obține un rezultat bun scad considerabil. Din nefericire avem absențe care slăbesc echipa, dar în același timp dau ocazia celorlalți care au jucat mai puțin să-și demonstreze valoarea și să pună umărul”, a transmis Paul Ciucă. CS Ocna Mureș are trei deplasări consecutive, după acest joc urmând desciderile la Turda și Reghin, din primele două runde ale returului.

Citește mai mult

Sport

Sâmbătă, ora 15.00, Unirea Alba Iulia – Avântul Reghin | “Lanterna roșie” vrea primele puncte pe “Cetate”

Publicat

în

Aflată într-o situație disperată în clasament, cu o singură partidă adjudecată din 8 și 3 înfrângeri la rând (runda anterioară 1-3 la Ocna Mureș), Unirea Alba Iulia, “lanterna roșie” a Seriei a 9-a, nu-și mai permite să facă pași greșiți.

Confruntarea de sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 15.00, de pe “Cetate” este una de “totul sau nimic” pentru “alb-negrii” bântuiți de emoțiile retrogradării și mai ales apăsați de problemele financiare (a se citi se înmulțesc memoriile foștilor echipieri ce încep să câștige la comisiile abilitate din cadrul FRF). Nici oponentul, Avântul Reghin (locul 7, 10 puncte), nu se simte deloc confortabil, gruparea din “orașul viorilor” este în cădere liberă acumulând un singur punct (remiză acasă cu Viitorul acum două etape) în ultimele 5 dispute.

Reghinenii s-au stins după ce au început stagiunea cu motoarele turate, 6-1 acasă cu Gloria Bistrița și maximum de puncte după 3 etape! Singura victorie pe terenuri străine s-a înregistrat la Ocna Mureș, 1-0, în runda secundă (singurul gol extern), urmată de eșecurile la fruntașele Metalurgistul (0-1) și CS Hunedoara (0-2). De partea cealaltă, gruparea din Cetatea Marii Uniri tânjește după puncte pe iarba verde de acasă, întrucât este ultima în ierarhia disputelor interne după eșecurile cu Metalurgistul Cugir (2-3, singurul meci în care a marcat pe teren propriu), CS Hunedoara (0-5) și Gloria Bistrița (0-4) – ultimele două decepții majore din toate punctele de vedere.

Electrica Furnizare Discount

Din motive financiare și forțate de împrejurări, combatantele și-au întinerit efectivele în intersezon, astfel că vom asista la o confruntare între formații cu medii de vârstă scăzute, printre cele mai tinere din eșalonul terț. În stagiunea anterioară, Avântul a învins net, 4-1 (2-1), în 17 octombrie 2020, într-un meci cu trei lovituri de pedeapsă, iar în retur s-a înregistrat o remiză albă. În distribuția albaiuliană va revenit Fetița, după suspendare, însă va absenta Al. Giurgiu, unul dintre puținii echipieri experimentați, din motivul acumulării a 4 avertismente.

Încercăm să ne ridicăm la nivelul maxim al momentului actual. Va fi o dispută echilibrată, noi avem neaparată nevoie de puncte, iar oponentul caută să reînoade șirul succeselor. Cine va greși mai puțin va avea câștig de cauză într-o partidă a garniturilor extrem de tinere. Avântul a început fulminant campionatul, după care, încet, încet, parcursul nu s-a mai situat pe aceleași coordonate”, a spus antrenorul Valentin Sinescu.

Citește mai mult

Sport

Sâmbătă, ora 15.00, CS Hunedoara – Metalurgistul Cugir | Ce derby va fi pe Stadionul “Michael Klein”!

Publicat

în

Ecuația este simplă sâmbătă, de la ora 15.00, pe Stadionul “Michael Klein”: în ultima rundă a turului din Liga a 3-a se înfrântă primele două clasate, despărțite de două puncte, CS Hunedoara și Metalurgistul Cugir, singurele formații din Seria a 9-a ce nu știu ce înseamnă să pierzi un joc în actuala ediție.

Se anunță un derby din toate punctele de vedere, miza intermediară fiind ocuparea fotoliului de lider la capătul primei părți a campionatului. Gruparea de lângă furnale a irosit puncte doar în Alba, prin egalul de la Ocna Mureș, în rest având un parcurs demn de o pretendentă anunțată la promovarea pe a doua scenă (22 de puncte din 24 posibile, 13 în deplasare!).

Și trupa de sub Drăgana s-a poticnit ultima dată în orașul salin, o remiză cu același scor, 1-1, pentru ca ulterior “roș-albaștrii” să se impună în 4 meciuri la rând, ultimul fiind o demonstrație de forțâ, 3-0 cu Viitorul Cluj. Disputele anterioare de la Hunedoara, 4 la număr, începând din 2014, meciuri în care cugirenii nu au pierdut (o edliminare la penalty-uri în Cupa României, o victorie, scor 3-2, și două egaluiri) au însemnat dueluri pe muchie de cuțit, meciuri nebune, răsturnări de situații și numeroase evenimente (vezi golul marcat de portarul Florin Raț, cu capul, în minutul 90+7, în urmă cu un an, în 24 octombrie, la acea dramatică remiză, scor 3-3)!!!

Electrica Furnizare Discount

*Trio letal

CS Hunedoara s-a reinventat în intersezon, asta după ce în campionatul trecut a suferit în subsol. A fost instalat antrenorul Florin Maxim, neînvins în eșalonul terț de mai bine de 2 ani, se visează la performanță cu un proiect viabil susținut masiv de autorități, a fost recuperat brand-ul “Corvinul”, iar confruntarea din “16”-imile de finală ale Cupei României, cu FCSB, prima în nocturnă din istorie, decisă în prelungiri, a arătat potențialul hunedorenilor ce au remontat în 25 de minute de la 0-3. Prima clasată are forță ofensivă de temit, grație trio-ului înregimentat în vară, atacanți de calibru pentru acest eșalon. Hergheligiu este golgheterul seriei, cu 7 reușite (la egalitate cu Astafei), Arnăutu a strâns 6 (la fel ca Curtuiuș sau cugireanul M. Lupu), iar L. Buș are 5 goluri, cei trei totalizând 18 din cele 27 de goluri înscrise de CS Hunedoara (depășită la acest capitol în Liga a 3-a doar de Farul Constanța 2, cu 29)!!!

Întâlnim cea mai puternică echipă din serie, formația momentului. Lucrurile sunt total schimbate în bine în ceea ce privește Hunedoara, raportat la campionatul trecut. Adversarii au jucători ce pot decide soarta unui joc, mă refer la Arnăutu, Buș sau Hergheligiu, știm ce meci ne așteaptă din acest punct de vedere. Noi ne propunem să jucăm cât mai bine, abordăm acest derby încrezători că nu vom pierde și ne propunem să luăm punct sau puncte”, a anticipat antrenorul Lucian Itu. “Roș-albaștrii” abordează această contruntare cu întregul efectiv valid, fără suspendări sau indisponibilități, singura absență fiind aceea a lui Sebastian Itu (fiul antrenorului), din motive medicale.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare