Rămâi conectat

Sport

CSȘ Blaj – patru medalii la naționale: argint pentru Andreea Bogdan și Mihaela Blaga | Antrenoarea Cristina Man, nemulțumiri la adresa conducerii clubului din “Mica Romă”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Zilele trecute, la Cluj-Napoca, s-a disputat etapa finală a Campionatului Național de atletism pentru seniori și tineret (Under 23), ultima competiție internă de pistă din acest an. În cadrul acestor întreceri au fost incluse și finalele probelor de semifond pentru categoriile juniori 3, 2 și 1, probe nedesfășurate anterior din cauza pandemiei de coronavirus. CSȘ Blaj a fost reprezentat de trei atlete, pregătite de Cristina Man, iar performanțele obținute sunt unele deosebit de valoroase, cucerindu-se 4 medalii (Mihaela Blaga și Andreea Bogdan – vicecampioane naționale, Mihaela Blaga – alte două medalii de bronz), în condițiile unul sezon dificil și a unei pregătiri adaptate la actuala securitate sanitară.

Dar iată rezultatele: *Adelina Petruța – locul 10 la categoria juniori 1, în proba de 5000 metri (rezultatul 20:49.05); *Andreea Bogdan – locul doi (vicecampioană națională), la juniori 2, în proba de 1500 metri obstacole (timpul 5:48.99); *Mihaela Blaga, în proba de 3000 metri obstacole (rezultatul 11:10.10) – locul 4 la seniori, locul trei la tineret și locul trei la juniori 1; vicecampioană națională (locul doi), la juniori 2, în proba de 2000 metri obstacole (rezultatul 7:06.19), îndeplinind și în acest an standardul de participare la Campionatul European de Cadeți, Rieti (Italia).

“Rezultatele foarte bune obținute de sportivele mele nu mă surprind, deoarece aceste fete talentate au muncit enorm pentru a progresa cât mai mult în probele în care sunt specializate. Dar toate acestea sunt umbrite de deciziile greșite ale directorului CSȘ Blaj, d-na Silvia Marcu, care împiedică promovarea performanței atletismului la Blaj”, a punctat Cristina Man, antrenor care, în cele ce urmează, și-a precizat, detaliat, punctul de vedere, nemulțumită fiind de evenimentele petrecute în ultimii ani.

*A ajuns la capătul răbdării

Vă explic în câteva rânduri ce s-a întâmplat la nivelul secției de atletism din cadrul CSȘ Blaj. Eu, Cristina Man, am activat ca profesor – antrenor titular pe catedra de atletism a CSȘ Blaj, având două grupe, una de performanță și una de începători, începând cu anul 2004. În luna februarie 2020, nemaisuportând tensiunile din cadrul CSȘ Blaj m-am titularizat pe postul de lector din cadrul Facultății de Educației Fizică și Sport, la Universitatea «1 Decembrie 1918» Alba Iulia, post pe care activam de cinci ani ca profesor asociat. Catedra de atletism de la CSȘ Blaj rămânând vacantă, nu s-a ocupat în urma mobilității personalului didactic pentru anul școlar 2020-2021.

Având-o pe sportiva Blaga Mihaela legitimată la CSȘ Blaj și inclusă în programul Comitetului Olimpic Român – Bursieri Olimpici, cu barem de participare confirmat și în acest an, la Campionatele Europene de Cadeți – Rieti 2021, pe Bogdan Andreea medaliată în proba de obstacole juniori 3 și pe Petruța Adelina – fostă componentă a lotului național de juniori, dar și alți câțiva sportivi cu rezultate bune obținute la campionatele naționale, m-am simțit îndreptățită să solicit plata cu ora, ca profesor asociat, pentru grupa de performanță a CSȘ Blaj (sportivii din componența acesteia fiind toți antrenați de mine). În urma deciziei Consiliului de Administrație al CSȘ Blaj, cele două grupe au fost împărțite la trei profesori (subsemnata, o anume domnișoară profesoară din Aiud și soțul doamnei directoare), decizie care din punctul meu de vedere încalcă normele legale. (Nu poți împărți grupa de performanță la doi oameni). Am depus la Inspectoratul Școlar Județean Alba o reclamație care este în curs de soluționare.

Ca urmare a acestei sesizări, d-na director Silvia Marcu a reacționat prin a-mi retrage acordul de voluntariat. Da, eu antrenam și participam în competiții, de la sfârșitul anului școlar și până acum ca profesor voluntar, din dragoste pentru acești copii minunați. De asemenea a ales să nu aloce bani pentru această deplasare, deși există referat depus la secretariat, interzicându-le sportivelor să participe la finala Campionatului Național. M-am trezit cu o zi înainte de competiție în imposibilitatea de a finaliza prin concurs toată munca din acest an a sportivilor mei. Cu acordul scris al părinților și sportivilor am decis participare la competiție. Deși înscrierile și validările concurenților au fost făcute exclusiv pe CSȘ Blaj, cheltuielile deplasării au fost suportate în final de CS Atletic Club «Mica Romă» Blaj, club cu care sportivele Blaga Mihaela și Bogdan Andreea au dublă legitimare, iar Petruța Adelina este legitimată exclusiv la CSȘ Blaj. Nu este etic și corect ca viitorul unor sportive talentate, aflate la început de carieră, să fie distrus de interese și decizii personale. Dacă nu aveam putere financiară să susțin această deplasare, munca lor de un sezon rămânea fără rezultat din cauza deciziilor unui director care conduce o instituție de învățământ după bunul plac.

Și dacă nu voi primi grupa de performanță la CSȘ Blaj (deoarece d-na director m-a amenințat că va reface Consiliul de Administrație și va împărți orele soțului și domnișoarei din Aiud care anul trecut nu a susținut nicio oră de antrenament cu sportivii blăjeni, deși a beneficiat de ore suplimentare plătite la CSȘ Blaj) vă promit că sportivii mei nu vor avea de suferit. Vom munci la fel ca și până acum, cu dragoste și pasiune pentru acest sport, departe de toate răutățile, și cu siguranță rezultatele vor fi din ce în ce mai bune. Felicit Federația Română de Atletism pentru buna desfășurare a competiției în deplină siguranță de igienă sanitară, fiind singura federație care până în prezent a organizat finale de campionat național, la toate categoriile de vârstă. Felicit sprtivele mele talentate Adelina, Andreea și Mihaela pentru rezultatele obținute și vă asigur că nu ne vom opri aici”, a încheiat Cristina Man.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Start de sezon în trombă la mountain bike pentru Miruna și Radu Măda

Dan HENEGAR

Publicat

în

Miruna și Radu Măda, start de sezon în trombă la mountain bike Pentru Miruna și Radu Măda, supervizați de antrenorul Alexandru Avram și preparatorul fizic Lucian Nicolescu, sezonul de mountain bike a început în acest an în afara țării, cu un concurs în Serbia. Weekend-ul trecut, sportivii din Alba legitimați la CSM Mediaș și-au reprezentat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea