Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

CSȘ Blaj a terminat pe locul 5 la volei juniori, iar Tudor Balu – desemnat MVP-ul turneului din Sala „Timotei Cipariu”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSȘ Blaj (antrenor Alexandru “Delu” Man) a terminat pe locul al 5-lea la turneul final la volei masculin, juniori, iar Tudor Balu (CSȘ Blaj, foto, rândul de sus, nr. 1 pe tricou, al doilea de la dreapta la stânga) a fost desemnat MVP-ul competiției disputate în Sala “Timotei Cipariu”.

Tudor Balu (CSȘ Blaj), este legitimat la prim-divizionara SCM Zalău, și a fost reprofilat în ultima perioadă extremă din ridicător

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Echipa din “Mica Romă” și-a propus să urce pe podium, însă înfrângerea din ultimul meci, cu LPS Bistrița (1-3, dup[ ce a condus cu 1-0), partidă decisivă pentru bronz, a dus la neîndeplinirea obiectivului. Înaintea ultimei zile, trei formații aveau șanse se se claseze pe locul al 6-lea, CSȘ Zalău – 6 puncte, LPS Bistrița – 5 puncte și CSȘ Blaj – 4 puncte, blăjenii având nevoie de un succes indiferent de scor.

Alte premii individuale: *cel mai bun ridicător: Claudiu Urian (CSȘ LAPI Dej); *cea mai bună extremă: David Dinculescu (CTF Mihai I București); cel mai bun centru: Andrei Bălăi (LAPI Dej);  *cel mai bun libero: Carol Kosinski (CTF Mihai I); *cel mai bun universal: Darius Pop (CSS LAPI Dej).

“Acum, când am încheiat a noua finală cu voi, această generatie de excepție, jucând pentru medaliile de bronz, dragii mei sportiv, nu pot decât să vă felicit și să vă mulțumesc pentru dăruirea și determinarea voastră. Pentru mine sunteți mereu învingători. Mulțumim celor care ne-ați susținut permanent, mai ales celor care au creat o atmosferă de vis în Sala «Timotei Cipariu»”, a precizat antrenorul Alexandru Man.

Turneul a reunit cele mai bune șase echipe din țară, iar pe primele două poziții s-au clasat CTF Mihai I  – 15 puncte (a 4-a oară consecutiv campioană, cea mai bună echipă de departe, nu a mai pierdut un meci la nivel de juniori din 2017) și  LAPI Dej – 12 puncte. Pentru ultima treaptă a podimului a fost duminică o adevărată finală mică. CSȘ Blaj avea nevoie de o victorie cu LPS Bistrița pentru a cuceri medaliile de bronz, asta după ce cu o zi înainte a pierdut cu CSȘ Zalău 2-3 (25-20, 19-25, 25-22, 20-25, 14-16). În precedentele 3 întâlniri, blăjenii au pierdut 1-3 cu CTF Mihai I și LAPI Dej și au învins 3-0 pe CSȘ Buzău (ce nu a acumulat niciun set).

Partida decisivă pentru medaliile de bronz a fost una nebună. Gazdele au condus cu 1-0 la seturi (25-22), însă bistrițenii au restabilit egalitatea, impunându-se în al doilea parțial, 25-20 (după ce blăjenii au condus cu 16-10). Și în al treilea set s-a păstrat dramatismul, cu egalitatea persistând până la 19-19, când CSȘ Blaj s-a distanțat la 23-20, dar s-a restabilit egalitatea la “23”, iar oaspeții s-au impus cu 26-24, pentru ca ]n ultimul set blăjenii să cadă iremediabil (14-25). După acest succes, LPS Bistrița a acumulat 7 puncte și a urcat pe locul al 3-lea, CSȘ Zalău a rămas cu 6 puncte, iar Volei Alba Blaj cu 4 (dacă Blajul învingea cu 3-2, toate cele 3 echipe aveau câte 6 puncte).

În 2019, dar la speranțe, a mai fost un turneu final în “Mica Romă”, gazdele adjudecându-și medaliile de bronz. Echipa juniorilor este alcătuită în mare măsură pe efectivul cu care în luna mai 2021 s-au cucerit medaliile de bronz la naționalele de cadeți, la turneul final de la Tulcea, când Tudor Balu fiind desemnat MVP-ul competiției. Lotul este compus din Tudor Balu, Cristian Bălău, Gabriel Bărbat, Marian Chiorean, Antonio Jidveian, Răzvan Oltean, Octavian Orian/cpt., Sebastian Roșianu (foștii cadeți), plus Iustin Nicoară, Andrei Toacșe și Krisztian Polgar. Ediția precedentă, juniorii de la CSȘ Blaj au terminat pe locul 5, la turneul de la Dej.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia – victorii nete! Metalurgistul Cugir – succes după un meci nebun, Industria Galda – un nou eșec!

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, succese concludente pentru CSU Alba Iulia (în play-off) și CSM Unirea Alba Iulia (în play-out), în jocurile din eșalonul terț. Metalurgistul Cugir se impune la Reghin, după un nou meci nebun, scor 3-2 (după ce a condus cu 2-0 și a fost egalată în 3 minute), iar „lanterna roșie” Industria Galda a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea