Rămâi conectat

Sport

CSO Cugir, cea mai bine plasată dintre conjudețene | “Moment greu, înaintea returului cu Unirea”, spune antrenorul Lucian Itu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSO Cugir a terminat anul 2020 pe poziția secundă a ierarhiei Seriei a 9-a din Liga a 3-a, ratând în ultimul joc, sub Drăgana, șansa de a ierna în fotoliul de lider, după remiza nebună cu “virușii verzi”.

Formația condusă de antrenorul jucător Lucian Itu are cea mai bună ofensivă a seriei, cu 27 de reușite, a doua defensivă (12 goluri primite) și dă golgheterii Seriei a 9-a, pe Tudor Șaucă și Marius Lupu – câte 7 goluri fiecare, deci sunt suficiente motive de satisfacție în dreptul “veteranului” de 42 de ani, simbolul fotbalului local în ultimele decenii.

“Roș-albaștrii” au pornit ca din pușcă stagiunea în curs având punctaj maxim după 6 etape. Ultimele 4 runde nu au mai fost la fel de prolifice: egal de poveste la Hunedoara (3-3 cu gol egalizator reușit în minutul 90+8 de portarul advers Florin Raț), eșec la Dej (0-1), victorie cu Unirea Alba Iulia (1-0) și egalul cu Sănătatea Cluj (3-3), în meciul ce a tras cortina.

Ne așteptam la un parcurs bun, pentru că știm valoarea lotului nostru, ce potențial avem. Am traversat un sezon dificil, din cauza problemelor existente în întreaga lume și au reușit să ducem la bun sfârșit un an 2020 foarte ciudat pentru fotbal. Cu un sezon anterior înghețat în primăvară, o pauză forțată, reluarea antrenamentelor în condiții speciale și acele teste COVID-19, ale căror rezultate le așteptam cu sufletul la gură, toate lucrurile cu care eram obișnuiți dereglându-se”, a declarat Lucian Itu, care a punctat în această toamnă, în jocul cu Avântul Reghin (alte trei reușite înregistrându-se în campionatul anterior).

*13 luni fără eșec!

Cel mai greu moment din actualul sezon a fost înaintea celei de-a doua dispute cu Unirea Alba Iulia, când efectiv eram copleșiți de probleme de lot, inclusiv eu absentând de la stadion. Dacă la începutul sezonului nu au existat cazuri în efectiv, apoi după meciul cu Turda au fost câte 3-4, ajungând într-un moment critic, cu numai 14 jucători. Pe undeva, trăgând linie, era frumos să iernăm pe prima poziție și există regrete în acest sens că nu am învins Sănătatea, dar să nu uităm că am pierdut un singur joc în această perioadă”, a mai spus Itu, suspendat 3 etape de Comisia de Disciplină a FRF după cartonașul roșu încasat la reprezentația de final a sezonului.

CSO Cugir are șansa să se bată pentru promovarea în al doilea eșalon (primele două clasate jucând baraj cu echipele similare din Seria a 10-a), însă obiectivul nu este acela de promovare obligatorie: “Până la Liga a 2-a noi ne propunem să disputăm în primăvară 12 meciuri, 8 rămase din retur, și alte 4 la cele două baraje”, a mai spus Itu.

*Itu, un an și jumătate la cârma Cugirului

Lucian Itu a preluat banca tehnică a echipei din urbea natală în vara anului 2019, de la Marius Opric cel care asigurase interimatul după despărțirea de antrenorul Călin Moldovan. Într-un an și jumătate, Cugirul a susținut 26 de partide, bilanțul fiind următorul: 14 victorii, 8 remize și 4 insuccese, golaveraj general 49-29, 50 de puncte (sezonul trecut au fost 16 meciuri, 7 succese, 6 egaluri și 3 eșecuri, golaveraj 22-17). De altfel, echipa din Cugir și a fost în ediția anterioară cea mai bine plasată dintre reprezentantele Albei: locul 4 în Seria a 5-a, încheind sesiunea precedentă cu 10 jocuri fără înfrângere. În dreptul “principalului” cugirean stau doar 4 jocuri pierdute din 26 disputate, un bilanț remarcabil (campionatul trecut: la Recea, acasă cu Luceafărul Oradea și apoi la Odorheiu Secuiesc, în 27 septembrie 2019).

De altfel, la Dej, în 30 octombrie 2020, s-a consemnat o înfrângere în Liga a 3-a după mai bine de un an (13 luni), adică după 398 de zile și 17 întâlniri. În plus, Cugirul a făcut legea și în disputele din Alba: succese pe linie cu Unirea Alba Iulia (4-1 și 1-0), CS Ocna Mureș (5-1) și Industria Galda de Jos (4-1) trei dintre acestea, pe terenuri străine.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea