CSO Cugir a pierdut primele puncte stagionale după remiza nebună de la Hunedoara | Trupa lui Lucian Itu, egalată în prelungiri de golul portarului advers Florin Raț

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

CSO Cugir a pierdut primele puncte stagionale după remiza nebună de la Hunedoara, unde portarul advers, Florin Raț, devenit vedetă mondială între timp, a marcat, cu capul, în minutul 90+8.

Gruparea de sub Drăgana, ce a condus în două rânduri lângă furnale, cu 2-0 și 3-2 (reușită Vitinha, în minutul 89, din penalty), a ratat șansa să continue seria extraordinară și să devină astfel agentul “007” (a se citi 7 victorii din tot atâtea meciuri).

USR - Alegeri parlamentare 2020

Rar am trăit un asemenea meci, cu atâtea evenimente! O adevărată nebunie, să primim gol, la ultima fază, de la portarul advers. Pe undeva sunt dezamăgit de ce s-a întâmplat, că am ratat toate punctele în prelungiri, cu un astfel de deznădământ. Dar în același timp, este clar că nu meritam să pierdem”, a explicat antrenorul jucător Lucian Itu.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

*Scânteia – eliminarea lui Toilă

Partida de la Hunedoara a avut un moment cheie, în finalul primei reprize când Toilă, portarul Cugirului, a văzut direct cartonașul roșu, la o fază în care s-a dictat penalty în favoarea amfitrionilor, lovitură de pedeapsă ratată de R. Cristian, a cărui execuție a fost parată de Raul Opric, abia pătruns între buturi. În mitanul secund “roș-albaștrii” au jucat în inferioritate, însă au punctat în două rânduri pe fondul unei evidente tensiuni cauzată de deciziile centralului ce a nemulțumit ambele tabere. Mai mult, CSO a mai avut o eliminare, rezerva Denis Casian – direct de pe bancă, după alte momente tensionate produse în acel final incendiar.

Pe de altă parte, liderul a plătit tribut în acest meci și problemelor de efectiv, atât dinaintea dar și din timpul confruntării. Au lipsit mijlocașii Boldea și Cocan (infectați), dar mai ales atacantul M. Lupu (probleme musculare). Locul acestuia în avanposturi a fost luat de “veteranul” Lucian Itu, care însă a ieșit din teren în minutul 39 din cauza unei accidentări, pentru ca înlocuitorul său George Goronea să fie înlocuit în minutul 45+2 (!) de Raul Opric, după eliminarea lui Toilă. Ba mai mult, la pauză, apărătorul Ștefan Radu a solicitat schimbarea, din motive personale, intrând Dohotariu (abia revenit după o perioadă lungă de indisponibilitate, la prima prezență în această toamnă). Înlocuirea apătorului central a dereglat defensiva cugireană, oricum improvizată cu Vitinha în zonă centrală și Șuteu – pe banda stângă, care a fost învinsă în trei rânduri în ultimele 25 de minute, asta și pe fondul superiorității numerice a adversarilor ce l-au avut pe juniorul Flavius Iacob (20 de ani, urmărit de Academica Clinceni) în prim plan!

Remiza s-a parafat la acea fază incredibilă, cu goalkeeperul advers egalând la reluare cu capul, după o acțiune de atac și nu în urma unei faze fixe. Cugirul trebuie să joace vineri la Dej, dar partida stă sub semnul întrebării din pricina cazurilor de COVID-19 din tabăra adversarilor care au fost obligați să amâne din acest motiv confruntarea din weekend de la Ocna Mureș.

Dan HENEGAR