Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

CSM Unirea Alba Iulia, în cantonament în Antalya | Patru jocuri de verificare, primul cu o formație din Brazilia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSM Unirea Alba Iulia va pleca în cantonament în Antalya, un stagiu cu patru jocuri de verificare, primul cu o formație din Brazilia. Divizionara terță pregătită de Alexandru Pelici va deplasa un lot format din 24 de jucători

De marți, 6 februarie și până sâmbătă 17 februarie, CSM Unirea Alba Iulia va efectua un cantonament centralizat în Antalya, cu plecarea în această noapte din București, fiind printre puținele divizionare terțe care beneficiază în această iarnă de un stagiu extern. Delegația „alb-negrilor” s-a cazat la „Hotella Resort” din Belek, urmând să se bucure de două terenuri de antrenament.

În afară de calculele economice, care nu sunt cu mult diferite de alte locuri din România, mai sunt alte 3 aspecte importante. Acești jucători sunt tineri și au nevoie să vadă ce înseamnă fotbalul la cel mai înalt nivel și să facă parte dintr-un club cu pretenții. Apoi, faptul că mergem în Antalya va fi o dovadă de seriozitate și o atracție pentru jucători mai galonați, și mă refer că au fost discuții în această iarnă cu fotbaliști care priveau cu neîncredere proiectul nostru. În plus, vom beneficia de tot ce avem nevoie, terenuri, adversari, recuperare, în condițiile în care pe «Cetate» vor începe lucrările la modernizarea suprafeței de joc. Trecem la alt nivel la pregătirii, la capitolul tehnico-tactic, asta după ce în primul cantonament am lucrat din punct de vedere fizic”, a spus antrenorul Alexandru Pelici.

Formația albaiuliană are prevăzute și 4 jocuri de verificare. Primul adversar va fi, vineri, 9 februarie, Gremio Esportivo Mauaense (Brazilia, ligile inferioare), iar duminică, 11 februarie, urmează testul cu TJ Kovo Belusa (al 3-lea eșalon din Slovacia). Alte două jocuri sunt în 13 (sau 14), respectiv 15 (sau 16) februarie, așteptându-se concretizarea discuțiilor în privința oponenților (posibil FC Suhareka – Kosovo).

Lotul deplasat cuprinde 24 de jucători, după cum urmează: L. Bucur, Al. Stoian, R. Pauletti – V. Stanciu, D. Nistor, Sebaș, Ardei, Vomir, Lalici, I. Grozav, E. Codrea, Ciaun, M. Boldea, Giurgiu, Mâlnă, C. Cristea, Raicea, Frăsineanu, Fetița, Istrate, Indrei, R. Nistor, M. Codrea, Roșu.

Sunt 8 jucători “under” în efectiv, dar și cele 4 achiziții din această iarnă L. Bucur (portar, CS Mioveni), Ardei (fundaș, CSM Reșița), Lalici (fundaș, CSC Dumbrăvița) și Giurgiu (mijlocaș, CSU Alba Iulia). Au rămas acasă tinerii P. Codrea, Borza, Korbl și Ardeiu.

*În Antalya, după 14 ani

Precedentul cantonament de acest gen efectuat de gruparea din Cetatea Marii Uniri a avut loc în 2010, în urmă cu 14 ani, din postura de prim-divizionară (s-a retrogradat la finele sezonului), tot în Antalya. Antrenor era Adrian Falub, în prezent la Gloria Bistrița-Năsăud (liderul Seriei 9), iar din lot făceau parte C. Cristea și Al. Giurgiu (actualii echipieri), alături de Selagea, Bucurică, N. Stanciu, Poverlovici, Dâlbea sau Fl. Dan, ca să pomenim câteva nume.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Semifinalele Cupei României: Viitorul Sântimbru – Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea – Performanța Ighiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

În semifinalele Cupei României, faza județeană, Viitorul Sântimbru va întâlni Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea va juca cu Performanța Ighiu. La sediul AJF Alba au fost prezenți Ovidiu Hulea, Ioan Budin și Cătălin Manciulea (a lipsit reprezentantul formației Inter Unirea), tragerea la sorți a fost efectuată de Maria Ioana Marin (trezorierul AJF Alba), mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea