Rămâi conectat

Actualitate

CSM îl contrazice pe ministrul Justiției Tudorel Toader, în scandalul revocării procurorului general: Augustin Lazăr NU a instrumentat niciun dosar al preşedintelui Klaus Iohannis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Superior al Magistraturii precizează, într-un răspuns oficial, că la dosarul de candidatură al procurorului Augustin Lazăr, pentru funcția de procuror general, nu există niciun dosar clasat, împotriva lui Klaus Iohannis.

Vineri, Tudorel Toader a oferit o replică promptă, pentru realitatea.net, după ce Augustin Lazăr a declarat, pentru Realitatea TV, că nu a instrumentat niciun dosar al preşedintelui Klaus Iohannis.

Tudorel Toader a dezvăluit că urmează să publice documentul de clasare a dosarului care îl viza pe Klaus Iohannis, despre care a declarat că exista în dosarul de candidatură a lui Augustin Lazăr.

„Eu v-am spus ceea ce avem la Ministerul Justiției, ceea ce vă vom arăta”, a declarat Tudorel Toader pentru realitatea.net.

Ministrul Justiției a continuat: „Sunt mai multe inadvertențe. Nu avea evaluarea, dar a prezentat o clasare referitoare la Iohannis. Să nu uităm faptul că forma de la Ministerul Justiției a plecat la președinte”.

De la ce a plecat reacția lui Tudorel Toader

În exclusivitate pentru Realitatea TV, Augustin Lazăr a afirmat că nu a instrumentat niciun dosar al preşedintelui Klaus Iohannis, așa cum spusese Tudorel Toader în ziua în care a prezentat cele 20 de motive care au stat la baza declanșării procedurii de revocare a procurorului general al Romaniei.

Mai mult, Lazăr a mai precizat, pentru Realitatea TV, că a cerut informaţii de la CSM, dacă la mapa profesională exista vreo astfel de lucrare şi i s-a răspuns ca nu. Precizările procurorului general au fost confirmate şi de Parchetul Alba.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea