Rămâi conectat

Sport

CS Universitatea Alba Iulia – CS Ocna Mureș 0-0 / Remiză albă dar intensă pe ”Cetate”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duelul CSU – Ocna Mureș, fără gol, dar cu multe faze frumoase

În ciuda faptului că nu s-a înscris niciun gol, primul ”derby de Alba” din noua ediție a Ligii 3, CS Universitatea Alba Iulia – CS Ocna Mureș, a fost intens, cu multe faze frumoase.

Partida disputată sâmbătă după amiază pe stadionul ”Cetate” din Alba Iulia a avut gazdele la timonă în cea mare parte a timpului, ratând cea mai importantă șansă de gol din prima repriză la bolta lui Bucurică (23). În replică, Socaci a ratat de puțin ținta cu un șut de la distanță apreciabilă (28).

La reluare, șutul din afara careului al lui Petresc a fost respins de sub bară de portarul M. Țăranu (52). Aproape de deblocarea tabelei s-au aflat și Frențiu (57 – șut puțin peste din unghi) și Bucurică (74). Gazdelor le-a tracut apoi glonțul pe la ureche, la capătul unei prezențe ofensive prelungite a vizitatorilor (77), pentru ca Frențiu (77 – minge trimisă în transversală; 84) și Vlăduț Popa (85 – reluare cu capul din apropiere, care a prilejuit o paradă de excepție a portarului advers) au semnat alte oportunități importante. În minutul 90+2 Dan Roman, care pe final a dat jos haina de antrenor pentru a îmbraca tricoul de jucător, a trimis mingea în plasă din apropiere, însă a fost semnalizat în ofsaid, golul find anulat.

4 puncte din 6 posibile este zestrea fosrmației universitare după două meciuri consecutive acasă în startul campionatului, urmând prima deplasare în Liga 3 (vineri 9 septembrie, ora 17.00, la Reghin, pentru partida cu Avântul), în vreme ce ocnamureșenii, la care a debutat D. Mic (ex-Viitorul Cluj), au scos primul punct în noua ediție de campionat și vor juca în runda următoare pe teren propriu, sâmbătă 10 septembrie, de la ora 17.00, cu Viitorul Cluj.

”Din păcate, noi încă nu găsim soluția de a finaliza. Ajungem în poziții favorabile și, din lipsă de concentrare, tratăm foarte ușor fazele de finalizare. Astăzi puteam foarte ușor să marcăm din niște faze create de echipă. Sunt, însă, parțial mulțumit de bilanțul după 2 etape. Să nu uităm că suntem o echipă nou-promovată; poate, pe undeva, nu ne așteptam să începem chiar așa bine”, a declarat Mihai Manea.

”A fost un meci frumos pentru spectatori, dar și pentru noi, cei de pe margine. Ambele echipe s-au străduit să joace frumos. Pentru că fiecare echipă a dorit să câștige s-au creat multe ocazii. Din păcate pentru public s-a terminat 0-0, dar cu un fotbal frumos”, a declarat Dan Roman.

Au fost două prezențe feminine în echipa… oficialilor delegați pe ”Cetate”: arbitrul de centru Adina Claudia Popa (Satu Mare) și arbitrul asistent 2 Kopriva Biro Eniko (Odorheiu Secuiesc – Harghita).

CSU Alba Iulia: Fl. Șerban – D. Cunțan, Kilyen, Vl. Popa, B. Bucurică (cpt.) (78 Truță), Frențiu, Petresc, Adr. Hăprian, Vl. Domșa (61 Amihăesei), Al. Costea (70 Herci), Al. Bodea; pe bancă: Spînu, Albu, Gilyen, M. Toma, Șulea, Costiniuc. Antrenori Mihai Manea și Nicolae Ghișa

CS Ocna Mureș: M. Țăranu – Gorba (65 Bucșa), Paleoca, Cimpoieșu (46 Al. Țăranu), D. Mic, Căt. Creț (37 Coltor; 78 D. Roman), G. Goronea, Socaci, Al. Giurgiu (cpt.), D. Ghiță, Ceaca; pe bancă: R. Stângă, Cioargă, Oprinca. Antrenor principal Dan Roman.

Lucian DĂRĂMUȘ

foto: Sorin Stanciu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea