Rămâi conectat

Curier Județean

CS Unirea Alba Iulia – patru medalii și eforturi eroice la Campionatele Naționale de Marș

Publicat

în

CS Unirea Alba Iulia a obținut patru medalii la proba 20 km marș a Campionatelor Naționale, ce s-au desfășurat sâmbătă, 12 septembrie, pe Stadionul ”Iolanda Balaș Soter” din București, pentru prima dată pe pistă de atletism, având în vedere contextul epidemiologic cauzat de pandemia de COVID-19.

Ana Rodean și Mihaela Acatrinei au obținut aur și argint la senioare, Georgiana Jid argint la tineret, iar în urma timpilor obținuți de cele trei sportive echipa CS Unirea Alba Iulia s-a clasat pe prima treaptă a podiumului la proba pe echipe. Mărșăluitoarele sunt pregătite de către antrenor Gabriel Avram.

Eforturi eroice au fost depuse de Georgiana Jid căreia o căzătură i-a provocat o rană deschisă la genunchi, la kilometrul 8 al cursei, iar ultimii 12 kilometri i-a continuat într-un ritm foarte bun în contextul în care era serios accidentată. Sacrificiul sportivei, prin faptul că a terminat cursa cu cu timpi foarte buni, a contribuit decisiv la câștigarea probei pe echipe. La final, Georgiana Jid a fost transportată la spital unde medicii au decis imobilizarea piciorului într-o atelă gipsată.

Electrica Furnizare Discount

Rezultate CS Unirea Alba Iulia, proba 20 km marș:
Ana Rodean (dublă legitimare: CS Unirea Alba Iulia, CSU Reșița) – locul întâi, seniorie, timpi 1:40:02;
Mihaela Acatrinei (dublă legitimare: CS Unirea Alba Iulia, CSU Reșița) – locul doi, senioare, timpi 1:44:38;
Georgiana Jid (CS Unirea Alba Iulia) – locul doi, tineret, (locul șase la senioare), timpi 2:01:54;
CS Unirea Alba Iulia – locul întâi, senioare, proba pe echipe (componența echipei: Ana Rodean, Mihaela Acatrinei și Georgiana Jid).

”Știm că este greu să ajungi pe primul loc, dar și mai greu este să te menții. Ana Rodean arată, de ani buni, că se poate. Excelente sunt și rezultatele Mihaelei Acatrinei!

Pe lângă o extraordinară capacitate fizică, rezistență la efort, tărie de caracter, prin sacrificiul enorm depus, Georgiana Jid a demonstrat și altruism și spirit de echipă. Terminarea cursei, cu timpii excelenți în condiții extreme, a contribuit decisiv la câștigarea probei pe echipe. Felicit întreaga echipă, pe antrenorul Gabriel Avram, pentru că au obținut cele mai bune rezultate” – Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

Publicitate

Curier Județean

FOTO| Aiudenii nemulțumiți de modul în care operatorul de salubritate colectează resturile vegetale: Ce măsuri anunță primăria

Publicat

în

Aiudenii nemulțumiți de modul în care operatorul de salubritate colectează resturile vegetale: Ce măsuri anunță primăria

Mai mulți cetățeni din municipiul Aiud au semnalat neregului în ceea ce privește colectarea deșeurilor vegetale de pe unele străzi din oraș.

Doleanțele au ajuns la urechile autorităților, care spun că în cursul săptămânii viitoare va avea loc o întâlnire cu operatorul, pentru a rezolva problema.

„Suntem nemulțumiți de modul în care operatorul de salubritate colectează resturile vegetale. De câteva zile primim mesaje de la cetățeni care ne semnalează deficiențe în colectarea acestora. Săptămâna viitoare ne vom întâlni cu operatorul pentru a remedia problema”, au transmis reprezentanții primăriei Aiud.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Curier Județean

”Carnavalul Toamnei” la Grădinița cu Program Prelungit ”Scufița Roșie” Alba Iulia. Micuții s-au îmbrăcat în costume și au jucat jocuri

Publicat

în

”Carnavalul Toamnei” la Grădinița cu Program Prelungit ”Scufița Roșie” Alba Iulia. Micuții s-au îmbrăcat în costume și au jucat jocuri

Preșcolarii grupei mari, grupa ”Iepurașilor”, sub îndrumarea doamnelor educatoare Baying Iulia și Potopea Denisa, au sărbătorit încheierea Proiectului Tematic ”Simfonia Toamnei” printr-un Carnaval.

Preșcolarii, au ales să îmbrace fiecare costumul preferat: de zâne, prinți și prințese, eroi, iepurași, fluturași și alte personaje de poveste. Ziua a fost plină de activități distractive, jocuri alese și îndrăgite de cei mici.

Electrica Furnizare Discount

Prin toate activităţile desfăşurate la grupă, în perioada derulării Proiectului Tematic, copiilor li s-a oferit posibilitatea de a-şi completa cunoştinţele pe care le aveau, dar şi de a-şi satisface curiozitatea cu informaţii despre lucruri neştiute.

Toamna este anotimpul roadelor bogate, a recoltei, a veseliei, a harniciei si a pregatirilor pentru iarna, iar preșcolarii din grupa ”Iepurașilor” au sărbătorit acest anotimp, în cel mai plăcut mod, cu veselie și bucurie!

Doamna director, prof. Seician Maria, transmite felicitări cadrelor didactice și mulțumiri părinților pentru implicare și colaborare.

Citește mai mult

Curier Județean

IJJ Alba: Recomandări pentru turiștii care pleacă în drumeții, în zonele montane din județ unde zăpada este prezentă

Publicat

în

IJJ Alba: Recomandări pentru turiștii care pleacă în drumeții, în zonele montane din județ unde zăpada este prezentă

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean ‚‚ Avram Iancu’’ Alba, avem în componenţă 3 posturi montane de jandarmi, respectiv: Șugag, Roșia Montană și Arieșeni. Având în vedere că deja în zone montane din județ zăpada este prezentă, pentru a preveni evenimentele negative, jandarmii montani reamintesc turiștilor următoarele:

-Înainte de a pleca în drumeție să echipeze autoturismul corespunzător (lanțuri antiderapante, lopată de zăpadă);

-Să se informeze înainte de a pleca la drum cu privire la starea vremii, starea drumurilor, dar și existența marcajelor turistice;

Electrica Furnizare Discount

-Să plece la drum doar cu echipament adecvat, lanternă, sac de dormit, trusă de prim ajutor;

-Să nu se abată de la drum și să respecte indicatoarele și marcajele turistice;

-Să cunoască bine pregătirea fizică a grupului și să adapteze traseul în funcție de aceasta;

-Să nu deterioreze amenajările turistice, marcajele sau indicatoarele;

-În cazul apariţiei dificultăţilor pe traseu sau a înrăutăţirii vremii, retrageţi-vă la cea mai apropiată cabană;

-Apelaţi cu încredere la patrulele de jandarmi montani şi la membri Salvamont și respectaţi indicaţiile acestora;
-Să ia legătura cu jandarmii montani/ serviciul unic de urgență 112, în cazul producerii unui accident, comunicându-le acestora datele de identificare ale solicitantului, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor, unde sunt persoanele aflate în dificultate și când s-a produs accidentul.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare