Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

CS Ocna Mureș – Unirea Ungheni 1-6 (1-3) | Umilinţă pentru „Soda dragă”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CS Ocna Mureș a revenit, sâmbătă 13 noiembrie, pe iarba verde de acasă, pentru o dispută dificilă, cu Unirea Ungheni, clasată pe treapta a 3-a a podiumului, cu 21 de puncte. Calculele hârtiei s-au adeverit, ocnamureşenii suferind un eşec sever, 1-6 (1-3). 

Trupa din Ungheni a realizat cel mai clar succes în eșalonul terț, în vreme ce antrenorul Paul Ciucă a suferit o înfrângere drastică, una dintre cele mai grele din carieră (a mai fost un 2-8 la Recea, cu Industria, în septembrie 2019). Pe teren propriu, ocnamureșenii au pierdut drastic cu Industria Galda (pregătită de Paul Ciucă) și CSM Reșița, scor 0-5, în ediția 2018/ 2019, și au încasat un 7-1 la Dumbrăvița (în 2018)

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

*Ciucă: „Ne-au tăvălugit”

„Ne-au tăvălugit, așa s-ar descrie perfect ce s-a întâmplat. Dacă până în minutul 13, adversarii ar fi șutat spre tribună sau chiar spre propria poartă, mingea ar fi luat efect și intra în poarta noastră. Din 22 de goluri primite în toată toamna, 10 le-am primit de la Ungheni, cum poți întelege asta. Trebuie să trecem peste, există viață și după acest meci, ne vedem bubele și muncim, altă cale nu există, că vin vremuri grele„, a transmis Paul Ciucă.

A fost un test major pentru ocnamureșeni, primul dintre cele 4 examene grele rămase până la finele anului, CS Ocna Mureș urmând să întâlnească echipele plasate pe primele 4 locuri ale Seriei a 9-a din Liga a 3-a (în ordine, Unirea Ungheni, Metalurgistul Cugir, Viitorul Cluj și CS Hunedoara). Echipa lui Paul Ciucă avea de luat și o revanșă după cel mai drastic eșec stagional, 0-4 (în 10 septembrie), însă a înfruntat o grupare pe val, ce a acumulat trei succese consecutive, două dintre ele în deplasările de la Jucu și pe “Cetate”.

Startul meciului a fost de coşmar pentru ocnamureşeni. Fostul unirist S. Culda a punctat de două ori, în minutele 4 şi 9, pentru ca Iuga, cu o reuşită consemnată în minutul 13, să ducă scorul la un neverosimil 3-0 în favoarea oaspeţilor.

Ocnamureşenii nu au renunţat, însă, la luptă, în ciuda începutului de meci teribil de nefericit, iar D. Lupşan a redus din handicap în minutul 15.

În următoarea jumătate de oră s-a jucat într-un ritm alert, încurajat probabil şi de vremea destul de rece. La vestiare, pentru odihna dintre reprize, s-a intrat cu avantaj de două goluri pentru oaspeţi.

Practic în prima repriză de pe stadionul „Soda” s-au marcat tot atâtea goluri cât în disputa din turul campionatului, în care, în judeţul Mureş, Unirea Ungheni se impunea de o manieră categorică.

„Soda dragă” a mai primit o lovitură grea imediat după pauză, Ceaca fiind eliminat în minutul 49, pentru lovire cu cotul. Oaspeţii au fructificat această situaţie de superioritate, înscriind încă trei goluri. Astafei a punctat pentru 4-1 în favoarea vizitatorilor în minutul 69, pentru ca scorul să devină 1-5, în minutul 74, când Astafei, golgheterul seriei a realizat dubla (o fază în care inițial s-a crezut că este autogol al lui Haiduc). În minutul 86 scorul a devenit 6-1 pentru echipa din judeţul Mureş, graţie reuşitei lui Toboşaru.

Echipe:

CS Ocna Mureș: Ed. Mihai – Cunțan, Haiduc, Cioplântă, Al. Kiraly (75, Pintilie) – D. Lupșan (62, Casian) – Căt. Creț (75, Hetea), Frențiu (75, Guț), Socaci/ cpt., Tegbo (22, Cioară) – Ceaca. Pe bancă: An. Anghel, Coltor, Cl. Marcu,  Ov. Truță. Antrenor Paul Ciucă – principal, Romeo Arinar – secund.

Unirea Ungheni: Vlasa – L. Moldovan, Birtalan, Aldea, Fl. Pop– Bîrsan, Iuga, Săvoaia, Toboşaru – S. Culda, Astafei/cpt.; rezerve: Eremiaș, Lackzo, R. Ganea, Potor, Zolyomi, Pogăcean. Antrenor Dan Stupar – principal, Ioan Adrian Pop – secund.

Arbitri Ad. Pal (Oradea), Fl. Seiche (Sânmihaiu Almașului), Ad. Iancău (Derșida) Observatori Ad. Todea (Cluj-Napoca), V. Hrițac (Simeria)

Lucian DĂRĂMUȘ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea