Rămâi conectat

Actualitate

Crucea Roșie Alba, ajutor cu alimente și apă pentru locuitorii afectați de inundații din Aiud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Solidaritatea și ajutorul comunitar își au locul chiar și în cele mai grele momente de încercare pentru mulți locuitori ai localitățiilor afectate de inundațiile recente. Un astfel de exemplu este cel al Crucii Roșii filiala Alba, care a reacționat prompt și de lăudat cu ajutoare de primă necesitate pentru cetațenii din Aiud.

„Filiala de Crucea Roşie a Judeţului Alba a distribuit ajutoare de primă necesitate persoanelor afectate de inundaţii în municipiul Aiud, azi, 23.06.2020
În urma inundaţiilor înregistrate azi în zona municipiului Aiud, care au provocat mari pagube materiale şi au determinat evacuarea mai multor persoane, Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba în colaborare cu Primăria Municipiului Aiud au intervenit în comunitate prin oferirea de ajutoare de primă necesitate şi prin asigurarea de materiale necesare organizării unui spaţiu de cazare pentru sinistraţi.
Astfel, o echipă alcătuită din 6 voluntari şi angajaţi s-a deplasat în teren, distribuind 500 l de apă potabilă unui număr de 30 familii situate pe strada Dorului din Aiudul de Sus, zona cea mai afectată de ploile abundente.
Totodată, la sala de sport Tribun Todoran a fost organizat un punct de cazare pentru 40 persoane care sunt sau urmează a fi evacuate, din zona Aiud, asigurându-se următoarele bunuri de primă necesitate: paturi, lenjerii de pat, saci de dormit, apă şi pachete alimentare care conţin conserve diverse, pâine, dulciuri şi lapte. Pentru a fi respectate normele în vigoare, având în vedere pandemia de coronavirus, spatiul a fost amenajat corespunzător, punându-se la dispoziţia sinistraţilor dezinfectanţi de mâini şi de suprafeţe.
Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba mulţumeşte companiei Atlas Transporte pentru sprijinul logistic acordat în vederea transportării bunurilor în comunităţile afectate, colaboratorilor de la Primăria municipiului Aiud, precum şi oamenilor care ne susţin, contribuind astfel activ la derularea în bune condiţii a activităţii noastre umanitare.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea