Cros în scop caritabil, pentru ajutorarea persoanelor bolnave de epilepsie, la Alba Iulia. Tibi Ușeriu, câștigătorul celui mai dur maraton din lume, este așteptat

Un cros în scop caritabil, pentru ajutorarea persoanelor bolnave de epilepsie, are loc, sâmbătă, la Alba Iulia. La eveniment este așteptat Tiberiu Ușeriu, cel care a câștigat a treia oară consecutiv cel mai dur maraton din Lume, de la Polul Nord.

”Pe 2 Iunie, la Alba Iulia, cu mic şi mare, ne adunăm în jurul cetăţii să alergăm pentru epilepsie, pentru oamenii cu această boală şi pentru a le face viața mai uşoară. Ne propunem prin crosul EpilepsyChallenge de 5km să putem aduna fonduri pentru achiziționarea a 4 aparate video EEG prin care să putem dezvolta rețeaua deja existentă de Telemedicină în Epilepsie”, au anunțat organizatorii, pe Facebook

ELIT

În România se estimează un număr aproximativ de 400.000 de persoane care suferă de epilepsie. Din cauza lipsei unor Centre de Epilepsie şi Monitorizare EEG în oraşele mai mici, foarte mulți dintre aceşti oameni fie nu sunt diagnosticați şi tratați, fie depun eforturi mari călătorind sute de km pentru o consultație de aproximativ o oră într-un oraş mai mare.

”Astfel, ne propunem să ajutăm aceşti oameni să aibă şansa la un diagnostic rapid şi corect urmat de un tratament eficient şi monitorizat şi vă provocăm şi pe voi să vă alăturați inițiativei noastre.
Ia voia bună şi energia cu tine, şi hai să facem lumea un loc mai bun!”, potrivit sursei citate.

FOTO Arhivă

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...