Criza energetică se intensifică: UE se pregătește pentru întreruperi de curent și alte situații de urgență
Criza energetică se intensifică, iar : Uniunea Europeană se pregătește pentru întreruperi de curent și alte situații de urgență.
Uniunea Europeană se pregătește pentru posibile întreruperi de curent și alte situații de urgență. Criza energetică se intensifică pe continentul european. Găsirea unor alternative la importurile rusești de petrol și gaze au determinat mai multe state membre ale blocului comunitar să raționalizeze energia, relatează mediafax.
Comisia Europeană se pregătește pentru întreruperi de curent și alte situații de urgență în Uniunea Europeană. Deși criza este iminentă și dificil de evitat, scăderea exporturilor rusești de combustibili fosili a împins mai multe state UE să pună în aplicare planuri de urgență care ar putea duce la raționalizare concomitent cu găsirea unor soluții alternative.
UE se pregătește pentru două scenarii. În primul scenariu, doar un număr mic de state membre sunt afectate de un incident, cum ar fi o întrerupere de curent, iar alte state UE pot furniza energie membrilor afectați.
Dar dacă un număr mare de state sunt lovite în același timp, țările blocului ar trebui să-și limiteze livrările din stocul de urgență către alți membri, iar Comisia ar putea acoperi nevoile prin rezerva sa strategică.
„Este foarte posibil ca asistența în caz de dezastre să fie necesară și în cadrul UE”, a declarat comisarul UE pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic.
Războiul din Ucraina a scindat statele membre în cadrul blocului comunitar pe fondul problemelor energetice. Pe măsură ce speranțele de pace nu se întrevăd la orizont, această criză doar se va acutiza, relatează Reuters.
Sursa: stiripesurse.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune Economistul Radu Georgescu face o comparație între cum a fost aprobat planul fiscal în România și cum se procedează într-o țară civilizată, cum e de exemplu Elveția, unde toate […]
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani Una dintre cele mai controversate măsuri incluse în noul program de guvernare vizează direct micii fermieri din România. Executivul propune creșterea suprafeței minime eligibile pentru a beneficia de plăți directe, de la 1 hectar la 2 […]