Rămâi conectat

Actualitate

Creșterea turismului, anticipată la 30% în anul 2021. Banii promiși de la stat au rămas în mâinile Guvernului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Revenirea turismului ar putea ajunge la 30%, după un an dezastruos, iar anul 2021 ar putea fi unul foarte bun, doar dacă numărul cazurilor va scădea. Agențiile de turism anticipează o revenire de 30% a încasărilor la anul, după ce reprezentanții din turism spun că au primit doar 5% din ajutorul de stat promis. La momentul de față cea mai vândută destinație externă este Egiptul.

Traian Bădulescu, specialist comunicare ANAT: „Vorbim de o scădere a cifrei de afaceri de cel puțin 70% în anul 2020 versus 2019 care ar putea fi luat drept an de referință, dar și de o paralizare complete a unor domenii, de exmplu a agențiilor specializate pe incoming și pe evenimente. Povestea aceea cu garantarea voucherelor compensatorii de către stat zace prin sertarele Guvernului și acum, la șase luni după promisiune.”

Momentan, cea mai bună destinație de sezon pe care o vând agențiile este Egiptul. Iar spre primăvară se vor adăuga Grecia și Turcia, și în cel mai bun caz, Spania și Italia.

Dan Goicea, vicepreședinte ANAT: „Am introdus diverse avantaje ale clienților care sunt din ce în ce mai speriați să facă rezervări, pentru că nu știu dacă într-o situație în care nu se mai poate călători și apar inopinat restricții, ei își vor primi banii înapoi.”

Sursă: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război Citește și: Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 2024 Pensiile speciale în România sunt un subiect care continuă să stârnească dezbateri aprinse. Conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea