Rămâi conectat

Curier Județean

Creşterea siguranţei în unităţile şcolare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ crează conform Legii nr. 29/2010, obligaţii pe lângă alţi factori şi autorităţilor administraţiei publice locale care au misiunea de a analiza într-un cadru organizat modul în care este asigurată protecţia instituţiilor şcolare.
Pornind de la prevederile actului normativ enunţat, directorul Şcolii Generale nr. 3 Cugir, prof. Horea Rotche, care este şi consilier local, a solicitat autorităţii publice locale o dezbatere, împreună cu reprezentanţi ai poliţiei, unităţilor şcolare de pe raza localităţii şi ai Inspectoratului Şcolar. În cadrul reuniunii urmează să se stabilească un plan de acţiune şi de măsuri care să asigure protecţia unităţilor de învăţământ, siguranţa elevilor şi personalului didactic.
Managerul şcolii a făcut referire la art. 3 din lege care prevede că „în fiecare şcoală, consiliul profesoral, cu consultarea consiliului reprezentativ al părinţilor emite un regulament de ordine interioară. Regulamentul precizează condiţiile de acces în şcoală al profesorilor, elevilor, al vizitatorilor şi care este pus şi la dispoziţia organelor locale de poliţie.
În limita bugetelor aprobate, consiliile locale vor trebui să aloce fonduri pentru realizarea împrejmuirilor, securizarea clădirilor şcolare, pentru iluminat şi pentru alte măsuri prin care creşte siguranţa acelor unităţi de învăţământ” arată consilierul local. Intervenţia lui Rotche a fost susţinută în consiliul local şi de managerul Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu”. Camelia Dumitrean, la rândul ei consilier local, care a cerut administraţiei locale să deruleze programe şi proiecte de prevenire a violenţei în mediul şcolar. Demersuri care, după cum am aflat, se pot realiza cu fonduri susţinute de Uniunea Europeană. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

UPDATE VIDEO INCENDIU în Șard, la un utilaj agricol: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU în Șard, la un utilaj agricol: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu a izbucnit sâmbătă după-masa la Șard, la un utilaj agricol. Intervin pompierii din Alba Iulia, cu trei autospeciale. Citește și: UPDATE FOTO ACCIDENT rutier pe autostrada A10, km 50: Două mașini s-au ciocnit pe sensul Aiud-Turda   Detasamentul de pompieri Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea