Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Creştere semnificativă a numărului de viroze în Alba

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Numărul virozelor respiratorii a crescut simţitor faţă de săptămâna precedentă de raportare. De la aproximativ 1000 de cazuri, cât s-a înregistrat în prima săptămână a anului, numărul infecţiilor acute a căilor respiratorii superioare a ajuns la 1901.

Cea mai afectată categorie de vârstă este cea cuprinsă în intervalul 15 – 49 de ani. În ceea ce priveşte internările, 65 de pacienţi au prezentat forme mai grave de îmbolnăvire şi au necesitat spitalizare. Cele mai multe cazuri de acest gen au fost înregistrate la copiii de până la 4 ani.

Cu pneumonie au fost diagnosticate 395 de persoane din Alba, cei mai mulţii fiind din categoria de vârstă 15 – 49 de ani. În 87 de cazuri s-a impus spitalizarea pacienţilor.

Nu s-a înregistrat până acum niciun caz de îmbolnăvire cu gripă de sezon. Campania de vaccinare a persoanelor din categoriile considerate la risc, continuă în Alba. În prima parte a acestei luni, s-au imunizat antigripal un număr de 1206 persoane.

Medicii readuc în atenţie măsurile care ar putea preîntâmpina eventualele îmbolnăviri. Aceştia recomandă evitarea spaţiilor aglomerate, îmbrăcăminte adecvată sezonului rece, iar la primele semne de îmbolnăvire să se adreseze medicului de familie pentru consult şi prescripţie corespunzătoare.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea