Crește vârsta de pensionare pentru anumite categorii de angajați. Guvernul ia în calcul ca unii bugetari să se pensioneze la 70 de ani

Crește vârsta de pensionare pentru anumite categorii de angajați. Guvernul ia în calcul ca unii bugetari să se pensioneze la 70 de ani

Reglarea deficitului bugetului de pensii, care va creşte vertiginos odată cu majorarea punctului de pensie în toamna anului viitor, are nevoie urgentă de câteva măsuri, printre care şi creşterea vârstei de pensionare pentru anumiţi angajaţi.

ELIT

Premierul Ludovic Orban a dat exemplul profesorilor, care ar putea opta pentru pensionarea la 70 de ani. Declaraţia a făcut-o în contextul în care Guvernul a stârnit un val de nemulţumiri după ce a anunţat că vrea să interzică din nou cumulul pensiei cu salariul în sectorul bugetar.

„Sunt domenii de activitate în care angajaţii ar trebui să decidă ei dacă se pensionează. Să se mărească vârsta de pensionare, de la 65 la 70 de ani. În medicină sau educaţie de exemplu. Să decidă ei, adică să nu vină cu sistemul ăsta să fie la mila unui director de şcoală să li se prelungească sau nu pe un an de zile dreptul de a profesa”, a declarat premierul Orban.

Mihail David - 2020

Sursa: adevarul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

dsd 11 decembrie 2019 at 7:43

Eu as propune la 110 ani pentru toata lumea in afara de politicieni.
Politicienii sa poata să iasa de 25 de ani la cerere si pensia sa fie cat vor ei de mare.. adica fiecare trece o suma pe hartie si aia e.

ardeleanu' 11 decembrie 2019 at 16:59

Interziceți cumulul pensiei unui bugetar cu un salariu de la buget și nu mai este nevoie să modificați limita de vârstă pentru pensionare!!!!!!!!!!

ardeleanu' 11 decembrie 2019 at 17:04

Ca bugetar nu poți încasa pensia bugetară plus un salariu tot de la buget (de obicei prestând aceeași activitate din care te-ai pensionat…). Să existe totuși varianta prelungirii vârstei de pensionare la 70 ani (la cerere) dar fără plata unei pensii până la data pensionării efective din sistem!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...