Rămâi conectat

Actualitate

Credite de 10.000 de euro pentru studenți și de 15.000 de euro pentru tinere familii! Subprefectul Mureșan anunță semnarea convențiilor pentru două programe

Ziarul Unirea

Publicat

în

Credite de 10.000 de euro pentru studenți și de 15.000 de euro pentru tinere familii! Subprefectul Mureșan anunță semnarea convențiilor pentru două programe

Subprefectul județului Alba, Corneliu Mureșan, a oferit o serie de informații în legătură cu noile programe „Student Invest” și „Family Start”, menite să îi ajute pe tinerii din țara noastra.

„Au fost semnate convențiile pentru programele “Student Invest” și “Family Start”: Credite de 10.000 de euro pentru studenți și de 15.000 de euro pentru tinere familii, cu garanția statului și dobândă subvenționată!

Auzim, de multe ori, că orice început este dificil, fie că vorbim despre proiecte pe plan personal sau profesional. Pentru finalizarea studiilor și întemeierea unei familii avem nevoie de ajutorul potrivit, care trebuie să fie acordat la momentul potrivit. Acest sprijin îl primim, de cele mai multe ori, din familie.
Pentru prima dată, în astfel de proiecte, se implică Statul. ”Family Start” și ”Student Invest” fac parte din programul ”Sprijin pentru România”, susținut de PSD!

Prin programul „Family Start”, tinerii pot obține un credit în valoare de maxim 75.000 lei, pentru cheltuieli legate de educația copiilor, achiziția de autoturisme familiale noi cu 7 locuri, taxe de studii sau activități extrașcolare pentru copii, plata chiriei, avans din achiziția unei locuințe, cununia religioasă sau civilă (în acest ultim caz nu mai mult de 20.000 de lei) etc.

În programul național „Student Invest”, tinerii cuprinși în sistemul de învățământ superior autorizat de către Ministerul Educației pot obține un credit în valoare de maxim 50.000 lei. Banii pot fi cheltuiți pentru taxe de studii, pentru publicarea unor cărți sau a studiilor de specialitate, plata locurilor de cazare în căminele studențești etc.

Pentru ambele programe, perioada maximă de rambursare este 10 ani, dublă față de orice alt credit de nevoi personale pe piață acum.

Potrivit Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, au solicitat deja plafon CEC Bank, băncile cooperatiste afiliate CREDITCOOP și Libra Bank. Discuțiile sunt deja avansate cu Raiffeisen Bank și Alpha Bank.

Pentru un credit de 50.000 de lei rata lunară ajunge la 417 lei, în Programul „Student Invest”. În cel de-al doilea program, pentru un credit de 75.000 lei, rată lunară ajunge la 625 de lei.

Felicitări colegei noastre Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și întregii sale echipe pentru inițierea și dezvoltarea acestor programe! De ele trebuie să beneficieze cât mai mulți tineri!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vouchere de 10.000 de lei pentru românii care locuiesc la curte: Cum se pot obține banii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Vouchere de 10.000 de lei pentru românii care locuiesc la curte: Cum se pot obține banii Un program inițiat de stat ar putea să vină în sprijinul oamenilor care stau la curte. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a vorbit despre proiect și cum ar putea românii să intre în posesia voucherelor în valoare de 10.000 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea