Rămâi conectat

Cultură Educație

CPECA Alba combate consumul de droguri în rândul tinerilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba a lansat campania de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor denumită „ALTERNATIVE” – În comunitatea ta, drogurile nu îşi au locul”. Scopul acestei campanii, care se desfăşoară în săptămâna 1-8 mai 2011, în contextul Zilei Naţionale a Tineretului, este promovarea alternativelor la consumul de droguri, ca modalităţi sănătoase de petrecere a timpului liber. În acest sens, CPECA Alba desfăşară o serie de activităţi: lSesiuni de informare în cadrul Colegiului Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 2 Sebeş, Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia. Informările au ca scop conştientizarea elevilor cu privire la riscurile asociate consumului de droguri şi promovarea unor alternative de petrecere a timpului liber; lParticiparea în calitate de partener la Seminarul cu tema „Combaterea criminalităţii şi violenţei” în cadrul proiectului bilateral Comenius România – Turcia, organizat de Şcoala cu clasele I-VIII „Vasile Goldiş” Alba Iulia; lCurs „Fred Goes Net – intervenţii timpurii pentru consumatorii de droguri care au fost identificaţi/depistaţi pentru prima oară”, cu scopul de a reduce riscul de a deveni dependenţi de droguri; lDistribuire de materiale informative şi promovarea serviciilor CPECA în cadrul competiţiilor sportive şi spectacolului artistic organizate cu ocazia Zilelor Tineretului de către Direcţia Judeţeană de Tineret Alba.
lPuţini tineri apelează la serviciile Centrului Antidrog Alba
Potrivit directorului Claudiu Duşa, anul trecut au apelat la CPCEA Alba, pentru consiliere şi ajutor doar 14 tineri iar anul acesta, până în prezent, 4 tineri au solicitat sprijin. Chiar dacă nu există un studiu sau o statistică recentă (n.r. – ultima datează din 2009), coordonatorul CPECA Alba a spus că în ultimii trei ani consumul de etnobotanice a explodat şi în rândul tinerilor, şi mai ales a liceenilor din judeţ, majoritatea mărturisind că apelează la aceste substanţe ocazional. Chiar şi în condiţiile unui fenomen care pare că în Alba (spre deosebire de alte judeţe) n-a scăpat de sub control, Claudiu Duşa a admis că Centrul pe care-l conduce are dificultăţi în a gestiona situaţia din cauza personalului insuficient – fără psiholog şi cu medicul specialist în concediu maternal. Serviciile de consiliere oferite sunt gratuite şi confidenţiale. (N.L.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea